danina Публикувано Август 24, 2006 Report Share Публикувано Август 24, 2006 Здравейте!Поради големия интерес напоследък към програмата Instant Demo, реших да направя едно практическо ръководство. Програмата не е трудна. Можете да видите туториали към нея тук:Тук! Все пак реших да направя такива и на български и да добавя някои настройки, които смятам за оптимален вариант.Това е програма, която заснема действията ви по екрана. Много е удобна тъй като филмът става бързо и предоставя формати HTML и SMF, които са напълно достатъчни за да бъде ъплоуднат филмът и да се гледа онлайн. Освен това, размерът на получените файлове за ъплоуд е много малък, което прави програмата още по- привлекателна. Триал версията на програмата работи неограничено време и ползва всички възможности на платената си побратима. Единственото нещо, което ги отличава е, че безплатната слага воден знак! Сваляне! Направих две филмчета с Instant Demo v.4. Триал версията на Instant Demo v.4 може да бъде изтеглена от тук: Instant Demo 4.00 Trial А ето ги и самите филмчета: Записване на филм с Instant Demo Pro Редактиране и съхраняване на филм с Instant Demo Pro След като сте напълно готови ще разполагате с 4 файла:HTML, idemo, stf, txt. Ако сте добавили и музика ще имате и още един.Чрез idemo файла можете да редактирате направеното в някакъв по- късен етап.txt файла ще ви покаже информация за самия филм- кога е правен, колко кадъра има, какъв е размерът му, коректно ли е записан, къде се намира и др.HTML и stf са файловете, които са ви необходими за да можете да ъплоуднете вашия филм и да го споделите с някого. Просто качвате двата файла някъде/ в една и съща директория/ и после давате линк към HTML файла и филмчето тръгва онлайн. Надявам се, че съм била полезна! Автор на ръководството: Даниела КузмановаВсички права върху ръковоството за запазени от автора и всякакво копиране на част или цялото ръковоство трябва да става само с негово разрешение! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gogo_57 Публикувано Август 24, 2006 Report Share Публикувано Август 24, 2006 Браво Дани страхотно представяне на тази хубава програма.Твоят труд се цени много от мен,анадявам се и от другете във форума. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Август 27, 2006 Author Report Share Публикувано Август 27, 2006 Браво Дани страхотно представяне на тази хубава програма.Твоят труд се цени много от мен,анадявам се и от другете във форума. Благодаря ти Георги за хубавите думи! Радвам се, че съм била полезна! Реших да постна тук и вариант на ръководството в серия картинки в случай, че на някого му е по- удобно и приятно да разглежда ръководства в картинки.Извинявам се за качеството, но са jpeg, а не bmp както би ми се искало поради големия размер, който се получава при bmp. Това е съкратен вариант на ръководствата в картинки- за бърз прочит. Записване на филмИли тук! Редактиране и съхранение на филмИли тук! PS: Ако имате проблеми с разглеждането с Мозила/ защото аз имам/, пробвайте с IE. Там не би трябвало да има проблем! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vankata Публикувано Август 27, 2006 Report Share Публикувано Август 27, 2006 Eххх дани нямам думи. Вече не знам какво да ти кажа и как да ти оценя темите. Правиш раковотствата СТРАХОТНИ . И просто ти се възхищaвам. Продълчаваи все така да ни запознаваш с нови и интересни програми, както и да даваш раковотстава за тях, за да ни е полесно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
black hawk Публикувано Юли 12, 2007 Report Share Публикувано Юли 12, 2007 danina поздравления за страхотното ръководство! Да те питам за какво служи тази функция? http://img176.imageshack.us/img176/9530/untitledik2.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Юли 13, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 13, 2007 Привет black hawk!Честно да ти кажа не бях разглеждала новата версия, в която има тази опция. Свалих програмата и поразгледах. Попрочетох тук, там и ето какво навързах.SCORM resource package е модел за пакетиране на съдържание. Използва web като основна медия, поради което е много използван при обмяната на учебни обекти и изобщо за обмяна.Ако използваш тази опция ще получиш папка, в която ще имаш HTML ;XML и SMF файлове. От тук и размерът на целия пакет е значително намален, тъй като липсва проектния файл, който всъщност е най огромен. Интересното е, че дори да използваш тази опция, за да изпращаш по- лесно и нагатово пакетираното съдържание, това не ти отнема възможността да си запазиш и проектния файл. Просто той ще се съхрани като укажеш къде/няма да е в пакета/.Никак не съм наясно с HTML езика, но XML файлът представлява точно това- дава кодирането- head, body и т.н.Сигурно звуча ужасно ламерски, но само това успях да изнамеря и до такива изходи да стигна. Пък и сигурно ще се включи и някой по- компетентен. Ето и съдържанието на въпросната папка, автоматично генерирана с помаща на този модел:Тук! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
black hawk Публикувано Юли 13, 2007 Report Share Публикувано Юли 13, 2007 Сигурно звуча ужасно ламерски, но само това успях да изнамеря и до такива изходи да стигна.За мен не звучи ламерски!Това ми е достатъчно за отговор, благодарско! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост