coojoe_213 Публикувано Ноември 21, 2013 Report Share Публикувано Ноември 21, 2013 Здравейте. Процесорът ми постоянно е на 100 % когато гледам клипче от www.youtube.com .Четох в 3 други форума, но решение няма в нито един от тях (като изключим компютър над 900 лв). Наистина ли само това е решението.Вируси нямам, сканирал съм с 4 антивирусни и най-различни програми. Хард диска е дефрагментиран, нетбука ми е буквално чисто нов. Добавих и още 1 гб рам. Windows 7 pro, 1.6 ghz 1mb L2 cashe, 2 gb ram ddr 3. Ползвам Google Chrome, но и с Мозила е пак така. Моля за съвет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Ноември 21, 2013 Report Share Публикувано Ноември 21, 2013 Аз също имам проблеми и с Хром и Опера... Откакто сложиха HTML-плейъра...ми излиза и стандартнияс друг интерфейс и неработещ правилно или въобще... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Ноември 21, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 21, 2013 Т.е няма решение, така ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Ноември 21, 2013 Report Share Публикувано Ноември 21, 2013 Не знам какво решение има и дали е от Гугъл...Казвам,че имам подобни проблеми и от около месецгледам през IE...Поне може да се гледа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 22, 2013 Report Share Публикувано Ноември 22, 2013 По принцип флаш плеърът на YouTube не е лек, както и самият видео формат. Какъв точно е процесорът? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Ноември 23, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 23, 2013 Процесорът е Intel Atom N2600 (1.6GHz, 1MB L2 Cache) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 24, 2013 Report Share Публикувано Ноември 24, 2013 При гледане на видео клип на друг сайт (да речем Vbox7) има ли подобен проблем? Наистина ли е на 100% по време на целия клип или само в началото? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Ноември 24, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 24, 2013 С мозила, опера, гугъл хром и в ютюб и във вибокс е буквално 100 % от начало до край, като звук и картина се разминават, за насичането се знае. В момента сложих IE10, и клипчетата товарят от 62% до 77%, (360 p), но за сметка на това пък, ужасно бавно ми зарежда сраниците и при прелистване насича.Драйверите на видеото са изрядни, просто е ужасно неудобно да гледаш клипче накъсано с чисто нов нетбук 2013 година. Аз реално, като не мога да гледам 360 p, доста неща се обесмислят.Някой ми беше споменал за някакво си HTML5, че било решението, но нямам никаква компетенция какво е това и как се използва. На вас говори ли ви нещо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Ноември 24, 2013 Report Share Публикувано Ноември 24, 2013 По принцип клиповете с висока резолюция си товарят,но:Трябва да се гледат нормално!Не е проблема в процесора - моят е 2.2 Гх.Вероятно не само аз,но съм подал вече 2 сигнала до Гугъл,че:По специално в Опера не се включва Стандартният плейър от настройките по долу.- Скролираш надолу - Изпробвайте нещо ново -HTML плейърДнес качих видео,което е в HD 1080 и работеше 5 минути,след което автоматичновлиза в HTML неизключваем плейър- Процесор над 100%- Влачене и опция само в 360 пиксела- Невъзможност за гледанеКато използвам по-бърз стар Опера...В 12.16 обаче положението е същото... Понеже съм с ХР - По горе съм писал ползвам IE 8,където стандартният работиВидеото за тест и сравнение :http://www.youtube.com/watch?v=EY6SiBC-npQ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 24, 2013 Report Share Публикувано Ноември 24, 2013 Решението е да се използва видеокартата в компютъра (това е лаптопче, като чета какъв е процесорът), да движи видеоклиповете и филмите въобще. За тази цел трябва да са инсталирани правилните драйвери за видеокартата. Процесорът е слабичък явно. Трябва също и да се провери къмпютърът за зловреден код с Malwarebytes, защото има едни вируси "копачи", които товарят компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Ноември 24, 2013 Report Share Публикувано Ноември 24, 2013 Решението е да се използва видеокартата в компютъра (това е лаптопче, като чета какъв е процесорът), да движи видеоклиповете и филмите въобще. За тази цел трябва да са инсталирани правилните драйвери за видеокартата. Процесорът е слабичък явно. Трябва също и да се провери къмпютърът за зловреден код с Malwarebytes, защото има едни вируси "копачи", които товарят компютъра.Проблемите са от Гугъл поне за мен...Може би не четете правилно и всичко е от флаша на YouTube. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 24, 2013 Report Share Публикувано Ноември 24, 2013 Проблемите са от Гугъл поне за мен...Може би не четете правилно и всичко е от флаша на YouTube. Проблемът е чисто хардуерен, компютърът е слаб, със слаб процесор - Intel Atom, това е процесор за малките лаптопчета, не е обикновен мобилен процесор, който се различава от тези за десктоп само по намалената консумация, която се постига с намаляване на честотите на работа и оттам спада и производителността на процесора. Затова казмам, че трябва да се впрегне вградената видеокарта за движи видеото, не процесора. Твоят е на 2,2 GHz, но не става ясно точно какъв е, има разлика голяма. Процесори на подобна честота има от отдавна, но първите, сравнени със сегашните са много по-бавни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Ноември 24, 2013 Report Share Публикувано Ноември 24, 2013 Проблемът е чисто Гугълски,защото в IE 8 работи видео HD на цял екран при включен конвертори 2 таба в Опера.Като моята карта е вградена.От около 3-4 седмици HTML-плейъра на YouTube не е бета , а уж финал.Само дето той не става не само за 1.6,а и както писах в Опера не мога да го изключа.Стартира все той.( До преди HTML-плейъра да стане завършен при мен всичко си беше нормално) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Ноември 25, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 25, 2013 Как мога да направя клиповете да се зареждат чрез видео картата, а не с процесора?Относно сканирането с malwares, няма вируси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 25, 2013 Report Share Публикувано Ноември 25, 2013 В общи линии не би трябвало да се прави нищо специфични. Ако са инсталирани правилните драйвери (т.е. новички, най-добре е да са последните), последната версия на браузъра и Adobe Flash Player, всичко трябва да си дойде на мястото от самосебе си. Като цяло при десен клик върху видеото трябва да има опция Settings, след което да се появи прозорче с опция Enable hardware acceleration, която да има отметка. Не съм сигурен обаче, че вграденият видео чип в процесора ти ще поддържа хардуерно ускорение изобщо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост