Jump to content

Смартфона за сервиз ли е или има шанс да се оправи?

Препоръчан пост

Смартфон: Alcatel One Touch 995, OS: Android 2.3.4

Смартфона го зареждах с micro usb кабел за данни през компютъра, а в последствие си купих и преходник usb -> 220V, защото зарядно за 220V нямам. При това положение нямах никакви проблеми.

Но един ден разбрах, че кабела се е прекъснал и не прави хубав контакт. Започна да ми излиза съобщение: USB device not recognized на PC-то, а съобщението за връзка към PC на Android-a не се появяваше. Купих си чисто нов microusb кабел за 11лв. с позлатени накрайници... и пак същото - USB device not recognized. След няколко дена батерията се разреди напълно и оттогава смартфонът стои като паметник вкъщи - изобщо не реагира като го свържа към PC-то или 220V (с преходника).

Пробвал съм да го свържа към друг компютър и отново без успех. "Позлатения" кабел го пробвах с друг мобилен телефон и с него проблеми нямах - телефонът започна да се зарежда веднага и ми предложи да направя връзка.

Тааа... Смартфонът за сервиз ли е според вас или може да се направи нещо предварително?

Сподели другаде

Здравейте Sprint-Debugger

мога да ви предложа още 2 предложения:

Върнете заводските настройки

Второто: в телефона там където поставяте mini usb-то, вземете някаква лупа и фенерче(в домашни условия) и погледнете дали пистата(дупката(женското) където поставяте мини usb-то) та там има метални писти, които всъщност дават този контакт, било за зареждане или пренос на данни - дали няма нещо изкривено, застъпило се едно върху друго, т.е признак, различен от стандартният.

post-18983-0-34127900-1384673802_thumb.jpg

Сподели другаде

Не, няма нищо изкривено или нередно.

Как да върна заводските настройки като не мога въобще да го включа?

Предложете някой добър сервиз във Варна.

Сподели другаде

За сервиз нямам на идея(просто не съм от там).

За батерия, най-лесното за което се сещам е да отида до някой от магазините за мобилни телефони и да ги помоля тези хора в магазина да ми услужат за 1 минута с тяхна батерия(ако нямате познат със същият). ;)

Сподели другаде

Не, няма нищо изкривено или нередно.

Как да върна заводските настройки като не мога въобще да го включа?

Предложете някой добър сервиз във Варна.

От Добрич съм, но познавам и Варна. Дай го на Германос. Ще го оправят. Твоя телефон Globul touch ли е?

Сподели другаде

Ако има поне малко ток в батерията е достатъчно да се върнат заводските настройки, но трябва да видиш за твоя модел телефон кои бутони се ползват за извикване на конзолата (от там нататък е лесно)?!

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Разбрах от части къде е бил проблемът - батерията е била паднала тотално. С един познат, който има зарядно за всякакви малки джаджи (говоря за зарядно, което работи на принципа на онези зарядни, с които се могат да се зареждат акумулатори на автомобили, само че това е за по-малки батерии като такива за телефони, фотоапарати, плеъри и др. подобни) успяхме да я възбудим. Преди да я сложи на зарядното, батерията пускаше 0.025V (измерено с електронен мултицет). След около 3 часа вече даваше 3.8V и я сложих в телефона. Той се стартира и показа 62%. Малко го разцъках и след това извадихме батерията и отново я замерихме - показа 5V. След това я сложихме за още 1 час на зарядното. И така от няколко дена телефонът си работи... Но отново не прави никаква връзка с компютър (виж първия ми коментар) - батерията се зарежда през компютъра, но не се появява съобщение, че съм поставил някакво устройство. Освен това върнах заводските настройки, т.е. преинсталирах андроида, но пак никакъв съществен резултат. Дано информацията ви е полезна, за да можете да ми помогнете.

Сподели другаде