venciii Публикувано Ноември 5, 2013 Report Share Публикувано Ноември 5, 2013 Иде реч за един телефон Sony Miro компютъра не разпознава телефона, пробвах във всяко едно USB, включвам и нищо не се случва все едно не съм включил нищо телефона не се вижда в device manager, USVDeview и той не го засича и телефона не засича компютъра, имам мишка, card rider, дигитален апарат и работят без проблем, преди това с други телефони не съм имал проблем, смених 3 различни windows 7 по други причини, но телефона с нито един не сработи.Както и да е в един момент ми писна и преглътнах проблема и без това sony-то не ми харесваше, да ама вчера си купих BlackBerry и пак го имам този проблем! И двата телефона са пробвани на други компютри, телефоните се разпознават на другите компютри, USB кабелите си работят, пробвах да слагам драйвери на компютъра, който попринцип не са нужни, но ефект пак нямаше.Къде да търся проблем, че вече ми писна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Ноември 5, 2013 Report Share Публикувано Ноември 5, 2013 В Device Manager дай Uninstall на USB контролерите, рестартирай и изчакай да ги засече наново. Интересно е как обаче точно конкретни устройства не работят. Провери си и режимите за USB свързване на устройството в менюто му. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Ноември 6, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 6, 2013 Деинсталирах устройствата и пак файда нямаше.Иначе андроида имаше доста настройки за УСБ свързване, ръчкал съм ги файдата бе нулева.Все пак телефоните се свързват с други компютри, от който единия е със същото копие на Windows като на моя компютър.Други идеи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Ноември 6, 2013 Report Share Публикувано Ноември 6, 2013 Други идеи. Идеите даваш ти. Ние не можем да решим задача без условие. Питаш ни X+Y=10 да кажем колко е X. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Ноември 6, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 6, 2013 GSM+PC=XКолко е X? Така по-добре ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Ноември 7, 2013 Report Share Публикувано Ноември 7, 2013 Извади си другите устройства и тогава боцкай тела. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Ноември 7, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 7, 2013 Изключих всякаква периферия, даже мишка и клавиатура, ресет на компа включвам телефона и пак няма никой. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Ноември 8, 2013 Report Share Публикувано Ноември 8, 2013 Включваш ли го на различни входове? Или само на един? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 8, 2013 Report Share Публикувано Ноември 8, 2013 Включваш ли го на различни входове? Или само на един? пробвах във всяко едно USB,Наистина е странноvenciiiАко не сте пробвал свалете и инсталирайте това(Download PC Companion) да видим дали ще има резултат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Ноември 8, 2013 Report Share Публикувано Ноември 8, 2013 пробвах във всяко едно USB Значи проблемът е следния:Потребителят е инсталирал безуспешно допълнителен драйвър за телефона, който (потребител) не е успял да го деинсталира или не е завършил инсталацията. От една страна системата смята, че няма непознато устройство, затова няма никакво намиране на хардуера и няма авто стартиране на инсталацията, от друга - устройството не работи правилно поради неуспешна (прекратена) инсталация. Може би ако инсталира този драйвър телефонът ще бъде разпознат. Най-малкото това щях да се опитам да направя преди да седна да се оплаквам на всеки един. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Ноември 8, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 8, 2013 Нещо май злобееш или само така ми се струва?Да поясна по-подробно за теб и такива като теб който се включиха или имат същия проблем като моя.Слагам чисто копие на Win 7 включвам Sony-то и няма никой!Драйвер не е необходим за да видя устройството че е включено, а самия драйвер се намира в телефона и след разпонаването, телефона те пита какво искаш да правиш и едната от опцията е да се инсталира на компютъра драйвер със софтуер да си ръчкаш телефона през компютъра, аз изобщо не стигам до там нито телефона намира компютъра нито компютъра телефона, даже не тръгва поне да се зарежда.Свалих "Sony PC Comapanion" да поясна това е софтуера за компютъра който би трябвало да се инсталира от телефона!Инсталирам по време на инсталацията ме кара да включа телефона за да продължа включвам ама ту-ту няма никой.Положението при Blackberry е същото Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Ноември 8, 2013 Report Share Публикувано Ноември 8, 2013 Да. Малко злобея от време на време. Ставаш за психолог. Явно се усеща какво ми е настроението. Значи, точно така смятах за телефона ти, че е като флашките с мобилен интернет, които инсталират софтуера си автоматично с бодването им в компютъра. Като единствена идея бих те посъветвал да стартираш ръчно инсталатора, защото последните системи, защо не и ъпдейти, нямат навика да птравят коректен autorun. Но ти казваш, че вече си инсталирал от сайта, както бе поръчано по-рано. И пак няма никой.Подозрението остава за хардуерен проблем. USB порта не работи. Носи го на сервиз. Или поне опитай да сложиш Net FrameWork да не би да изисква такъв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Ноември 9, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 9, 2013 Net FrameWork си има от Windows Updatе, все пак опитах ръчно да кача един, но Лина ми вика че си имам по-нова версия, лесно можех да махна този на Лина и да сложа моя, но не виждам смисъл.Откачих USB frond panela от дъното за пробата, но промяна нямаше.Разгледах Bios и се чудя, дали е възможно там някоя настройка да трябва да се пипне? В Плевен читав сервиз няма или поне аз не знам такъв, тук от врата или вдигат рамене или ще сменим това, това докато се управи, няма да се учат на моя компютър!Аз съм сервиза ако се убедя че проблема е хардуерен ще сменя дъното направо.Чакам днес/утре един приятел да дойде със samsung S3 и кабела си.Ще пробваме на текущата седмица и с неговия телефон, после сменям операционната система мисля да сложа едно XP, ако и там не стане работата и с 2-та телефона почвам да си мисля за ново дъно или лаптоп. Естествено после ще пиша тук какво е развитието! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Ноември 9, 2013 Report Share Публикувано Ноември 9, 2013 Естествено после ще пиша тук какво е развитието! Благодаря. Точно това исках да те посъветвам да направиш. Да ни кажеш резултатът. Да не забравиш?В Плевен най-добра работа може да свършат "Електроника и Софтуер" или "Бенстар". Бих заложил на по-големите, на "старейшините", тоест на "електроника". Но виждам, че за тази видимо лека задача се справяш сам. Действай приятелю. И после ни обади, че ми стана много любопитно.Между другото, да знаеш, да те предупредя, че нетфрейма може да бъде няколко версии за няколко различни програми. И не е ясно коя програма кой й трябва, освен ако не е обявено по някакъв начин или заложено. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Ноември 10, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 10, 2013 Samsung S3 и с него същата работа.Тръгнах да слагам XP бам грешка, викам си диска нещо, вадя друго копие на XP форматира бам и там грешка.Видях че с XP няма да го бъде тръгвам да слагам 7-ца, но компютъра заби още на първите надписи, даже не можах да стигна до BIOS.След малко компютъра бе разглобен, махах платки наред и букси включително и батерията на BIOS, върна някакви първоначални настройки на BIOS и захапа.В момента компютъра работи, НО е настроен на RAID от биос, дам ли му NO-RAID пак зацикля на първите надписи и не мога нищо да направя даже и в BIOS да влезна трябва да махна батерията за да забрави настройката и да продължа.Сега по време на зареждане изкача един жълт надпис за този RAID и всеки път излиза напомняне, че има стари копия на windows който реално не съществуват, но компютъра все пак работи някак си.Записах си по-важната информация на дискове, след това проверих харда със SEA tools издържа теста, проблема явно е в дъното, прегледах го няма подути кондензатори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост