Jump to content

Windows сам се рестартира

Препоръчан пост

Добър вечер. Имам следния проблем: При по-голямо натоварване на pc-то ми се появява син екрак и се рестартира. С Windows 7 съм, вируси няма и съм изчистил всички грешки. Какъв може да е проблема, при положение че не е мощен (2,4 двуядрен, 2gm ram, 256 видео) няма как да е от слабото захранване (220w)? Prime95 ми дава FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4, но незнам какво значи това, нещо с рам-а може би? Благодаря за съдействието!

Сподели другаде

Здравей, Zi1.

Като за начало един RESET на BIOS със стандартните му настройки може да помогне. Ако не, може ръчно да намалиш волтажа или херците на рам-та от там. За 1600MHz - 1.5V би трябвало да работи стабилно.

Сподели другаде

А как става ръчното намаляване на херците на рама, че не съм запознат и каква стойност трябва да въведа? Няма ли софтуер който да променя BIOS настройките?

Сподели другаде

Като начало:

Имате ли инсталирани последните ъпдейти от Майкрософт.

Вероятно системата Ви до скоро е работила нормално по подразбиране.

Друг възможен проблем е ако сте с NVIDIA и сте инсталирали новите драйвъри.

Ако е така,то имам някои съмнения за приложението Ge Force Experience,

което е възможно да "забърква гробища".

Предполагам няма начин да се ровичка ненужно по компоненти,ако системата до скоро е работила!

1.Използвайте ресторе пойнт- преди проблема

2.Ако сте с NVIDIA,инсталирайте старият драйвър

Сподели другаде