Zi1 Публикувано Октомври 31, 2013 Report Share Публикувано Октомври 31, 2013 Добър вечер. Имам следния проблем: При по-голямо натоварване на pc-то ми се появява син екрак и се рестартира. С Windows 7 съм, вируси няма и съм изчистил всички грешки. Какъв може да е проблема, при положение че не е мощен (2,4 двуядрен, 2gm ram, 256 видео) няма как да е от слабото захранване (220w)? Prime95 ми дава FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4, но незнам какво значи това, нещо с рам-а може би? Благодаря за съдействието! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flyer Публикувано Ноември 1, 2013 Report Share Публикувано Ноември 1, 2013 Здравей, Zi1. Като за начало един RESET на BIOS със стандартните му настройки може да помогне. Ако не, може ръчно да намалиш волтажа или херците на рам-та от там. За 1600MHz - 1.5V би трябвало да работи стабилно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zi1 Публикувано Ноември 1, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 1, 2013 А как става ръчното намаляване на херците на рама, че не съм запознат и каква стойност трябва да въведа? Няма ли софтуер който да променя BIOS настройките? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 3, 2013 Report Share Публикувано Ноември 3, 2013 Като за начало кажи точно моделите на компонентите и измери напреженията с мултиметър. Ако не знаеш как става, погледни към края на тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Ноември 3, 2013 Report Share Публикувано Ноември 3, 2013 Като начало:Имате ли инсталирани последните ъпдейти от Майкрософт.Вероятно системата Ви до скоро е работила нормално по подразбиране.Друг възможен проблем е ако сте с NVIDIA и сте инсталирали новите драйвъри.Ако е така,то имам някои съмнения за приложението Ge Force Experience,което е възможно да "забърква гробища".Предполагам няма начин да се ровичка ненужно по компоненти,ако системата до скоро е работила!1.Използвайте ресторе пойнт- преди проблема2.Ако сте с NVIDIA,инсталирайте старият драйвър Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост