vazmuten Публикувано Октомври 8, 2013 Report Share Публикувано Октомври 8, 2013 Здравейте, Моля за идеи за конфигурация. Ситуацията с няколко думи е следната:Работя с виртуални машини и Abobe продукти за фотообработка, основно LightRoom и PhotoShop, като снимките са 24/36 MPixel . Игри на практика не играя. В момента ползвам морално остарял HP EliteBook 8540w с i5-540, 4GB RAM, 7200RPM 500GB диск и с видео “NVIDIA Quadro FX 880M”. За ноутбук сигурно е супер, но за виртуалките и особенно за фотообработката е направо трагичен. Допълнително имам външен 6 TB NAS, така че не ми трябва голям локален диск. Имам и нелош IPS монитор, клавиатура и мишка. Решението е настолен компютър и питането е за компонентите: Процесор: INTEL задължително с опция за приличен клокОхладител: Предпочитам въздушен, нещо от сорта на “Noctua NH-D14”Дънна платка: Да става за клокване и да е с USB 3.0Видео: Може в началото да карам с вграденото, но ако е външно, трябва задължително да поддържа Full HD 3D Frame-packingRAM: Бърза поне 16GB с опции за клокDisk: Да е бърз. Не е необходимо да е много голям – 256 GB ще стигнат.Захранване: Ами да изкара поне 2-3 години, имам си UPS.BluRay: Да може да пише BR дискове.Кутия: Задължително с отвори отгоре, защото като я забутам под масата, на практика отзад е блокирана. И да е с минимални размери.Бюджет: Ами … минимален без сериозен компромис с качеството. Моля за компонентни предложения, за да съм наясно в какъв размер ще е инвестицията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 8, 2013 Report Share Публикувано Октомври 8, 2013 Инвестицията може да бъде доста: Ако е много скъпо, казвай да режем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vazmuten Публикувано Октомври 8, 2013 Author Report Share Публикувано Октомври 8, 2013 - Нещо дискчето :-? новите SSD-та не са ли по-бързи ? ( ) -Паметта мъничко е май за Photoshopa и виртуалките. -Това захранване, ако след време взема видео, да не увехне ?- Кутията ще сбере ли процесора и перката му и ... Noctua NH-D14 не е ли по-перка ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 8, 2013 Report Share Публикувано Октомври 8, 2013 Всичко опира до парите, ако времето за зареждане на операционната програма е толкова важно за теб, вземи SSD, но са скъпи тези с около 256 GB капацитет. Също така времето за отваряне на програма се съкращава с малко... Всъщност, сега видях, че има WD VelociRaptor 250 GB на цена 157 лв. което го прави по-изгоден от преди предложения от мен 300-гигабайтов. Аз бих се спрял на него за системен. За кутията й дават 164 mm височина на охладителя, предложеният от мен е 165 mm... За 1 mm не би трябвало да има проблем. Захранването е с доста мощна 12-волтова линия от 384 W. Понеже нямаше да играеш игри, та затова. Иначе има 520 W, 620 W, 720 W... до 1500 W от същия модел. Паметите можеш да си ги увеличиш по твое желание. Всичко това ще ти струва значително повече. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vazmuten Публикувано Октомври 8, 2013 Author Report Share Публикувано Октомври 8, 2013 Всичко опира до парите, ако времето за зареждане на операционната програма е толкова важно за теб, вземи SSD, но са скъпи тези с около 256 GB капацитет. Също така времето за отваряне на програма се съкращава с малко... Всъщност, сега видях, че има WD VelociRaptor 250 GB на цена 157 лв. което го прави по-изгоден от преди предложения от мен 300-гигабайтов. Аз бих се спрял на него за системен. За кутията й дават 164 mm височина на охладителя, предложеният от мен е 165 mm... За 1 mm не би трябвало да има проблем. Захранването е с доста мощна 12-волтова линия от 384 W. Понеже нямаше да играеш игри, та затова. Иначе има 520 W, 620 W, 720 W... до 1500 W от същия модел. Паметите можеш да си ги увеличиш по твое желание. Всичко това ще ти струва значително повече.Дам .. така по-става .. ще драснеш ли конфига за да видя цената ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 9, 2013 Report Share Публикувано Октомври 9, 2013 Смених дъното с малко по-скъпо, но с по-мощна захранваща схема, уж: количка HDD няма, но е добре да има един за съхранение на информацията с цел превенция на загубата й. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост