Jump to content

За да стартира компютъра се нуждае от няколко рестартирания. Защо?

Препоръчан пост

Добър ден! От няколко дни ме мъчат няколко хардуерни проблема.. компютъра не си влизаше в BIOS само вентилаторите си въртяха и т.н. Проблема беше скапана видео карта смених я ,но старата ми бе направила бела на захранването поне така каза майстора който го ремонтира. Каза ,че вентилаторите са скапани.. ок смених ги но имаше и една изгоряло бяло кабелче (оградил съм го с оранжево на снимката post-32518-0-80014200-1380721334_thumb.jpg МОЕТО ЗАХРАНВАНЕ Е МАЛКО ПО РАЗЛИЧНО, това не е моето!) в захранването и ми го смениха с някаква по тънко червено (много прилича на това червеното на вентилаторчето, да не казвам същото ) и това и това ме усъмни. Сега не може да стартира от първия път иска няколко пъти ресет явно да загрее не съм много сигурен и след няколко пъти рестарт от кабела отзад си върви нормално от пред въобще не ми бачка ресета само когато си влезе нормално в BIOS-а и по нататък в ОС-а, чак тогава започва да работи копчето за ресет.

Някакви идеи? Благодаря.

п.с. Преди малко отново пробвах да видя дали е станала някаква магия и се е оправило ( за жалост не ), но има нови "симптоми"  при стартиране на екрана излиза най различни чертички шаренийки в много и разнообразни цветове. Сякаш някой първокласник си е играл с боичките.. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif

Сподели другаде

Това кабелче е нулевият проводник на входящото захранващо напрежение от мрежата(220V). А тези цветни линии означават проблем с видео карта, а ако е вградена със споделена от системната RAM памет, проблем с RAM паметта.

Сподели другаде

Аз имах същия проблем но при мен се оказа процесора. Когато е студен не искаше да сработва и след няколко рестарта тръгваше. Какво да ти кажа ИНТЕЛ нямам думи

Сподели другаде

Аз имах същия проблем но при мен се оказа процесора. Когато е студен не искаше да сработва и след няколко рестарта тръгваше. Какво да ти кажа ИНТЕЛ нямам думи

Хайде да се въздържаме от... некоректни изказвания.

Сподели другаде