georgi711220 Публикувано Септември 20, 2013 Report Share Публикувано Септември 20, 2013 Здравейте! Случайно попаднах на сайта и ще бъда благодарен ако някой който разбира ми помогне. Преинсталирах си компютъра но не мога да пусна интернета. Нямам драйвер за Лан картата. Програмата Аида ми го пише като Неразпознато устройство. А на харуерни идентификатори излезна ето това PCI\VEN_126C&DEV_1211Някой ако има този драйвер, може ли да ми го прати на ЛС или тук да постне линк, да си го изтегля. Благодаря ви предварително!И още нещо да ви питам. Нета ми е на Виваком, кабелен, като намеря драйвера, би трябвало да тръгне автоматчно нали, без да въвеждам ай пи адрес и други настройки? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Септември 20, 2013 Report Share Публикувано Септември 20, 2013 Виж с AIDA марката на дънната платка. Нали картата е вградена? По HWID за производителя намирам че е брандната, но базирана на Realtek RTL 81xx, така че вероятно може да тръгне с ЦЪК Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
georgi711220 Публикувано Септември 20, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 20, 2013 На секцията Дънна платка пише това - DFI PE10-LAЩе опитам утре като се прибера този драйвер към който ми предостави линк. Благодаря!Не мога да кажа дали е вградена картата. Компютъра е купен така, втора ръка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
georgi711220 Публикувано Септември 20, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 20, 2013 Здравейте отново!Май намерих нужния ми драйвер, обаче как да го инсталирам?Във архива никъде няма setup.exeНякой би ли ме посъветвал как се инсталира такова чудо?!http://file.bg/c258076HDnjcМай така трябва да направя http://www.vtoraupotreba.com/faq/instalacia_device.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Септември 20, 2013 Report Share Публикувано Септември 20, 2013 Здравейте georgi711220,да пробвайте точно по този начин, да видим дали ще има резултат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Септември 20, 2013 Report Share Публикувано Септември 20, 2013 Като няма Setup - разархивираш съдържанието на архива, то отиваш в Device Manager - Reinstall driver цъкаш на хардуера с въпросителна, който ти е LAN картата, след това Install from a list or specific location - Show All devices - Have disk и след това указваш мястото, където си разархивирал драйвера, след като цъкнеш на бутона Browse. Не всички драйвери имат инсталационни файлове и всъщност без инсталационен файл е много практичен начин, понеже се намалява многократно големината на драйверният пакет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
georgi711220 Публикувано Септември 21, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 21, 2013 Стана така - компютъра работи вече. Благодаря и на двама ви! Приятни почивни дни! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Септември 21, 2013 Report Share Публикувано Септември 21, 2013 Другият път преди да преинсталираш направи резервно копие на драйверите с програма като Double Driver или Smart Driver Backup на някоя флашка, CD или друг дял на твърдият диск на компютъра и след това няма да си играеш да ровиш и повече да търсиш драйвери. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост