Jump to content

Търся един драйвер и мола за помощ

georgi711220

Препоръчан пост

Здравейте! Случайно попаднах на сайта и ще бъда благодарен ако някой който разбира ми помогне. Преинсталирах си компютъра но не мога да пусна интернета. Нямам драйвер за Лан картата. Програмата Аида ми го пише като Неразпознато устройство. А на харуерни идентификатори излезна ето това PCI\VEN_126C&DEV_1211

Някой ако има този драйвер, може ли да ми го прати на ЛС или тук да постне линк, да си го изтегля. Благодаря ви предварително!

И още нещо да ви питам. Нета ми е на Виваком, кабелен, като намеря драйвера, би трябвало да тръгне автоматчно нали, без да въвеждам ай пи адрес и други настройки?

Сподели другаде

Виж с AIDA марката на дънната платка. Нали картата е вградена? По HWID за производителя намирам че е брандната, но базирана на Realtek RTL 81xx, така че вероятно може да тръгне с ЦЪК

Сподели другаде

На секцията Дънна платка пише това - DFI PE10-LA

Ще опитам утре като се прибера този  драйвер към който ми предостави линк. Благодаря!

Не мога да кажа дали е вградена картата. Компютъра е купен така, втора ръка.

Сподели другаде

Здравейте отново!

Май намерих нужния ми драйвер, обаче как да го инсталирам?

Във архива никъде няма setup.exe

Някой би ли ме посъветвал как се инсталира такова чудо?!

http://file.bg/c258076HDnjc

Май така трябва да направя http://www.vtoraupotreba.com/faq/instalacia_device.html

Сподели другаде

Като няма Setup - разархивираш съдържанието на архива, то отиваш в Device Manager - Reinstall driver цъкаш на хардуера с въпросителна, който ти е LAN картата, след това Install from a list or specific location - Show All devices - Have disk и след това указваш мястото, където си разархивирал драйвера, след като цъкнеш на бутона Browse. Не всички драйвери имат инсталационни файлове и всъщност без инсталационен файл е много практичен начин, понеже се намалява многократно големината на драйверният пакет.

Сподели другаде

Другият път преди да преинсталираш направи резервно копие на драйверите с програма като Double Driver или Smart Driver Backup на някоя флашка, CD или друг дял на твърдият диск на компютъра и след това няма да си играеш да ровиш и повече да търсиш драйвери. 

Сподели другаде