miazmatik Публикувано Септември 16, 2013 Report Share Публикувано Септември 16, 2013 Здравейте,имам следния проблем днес на нова флашка 4 ГБ. записах memtest86,защото исках да тесвам паметта на компа си, всичко протече добре,но сега ми дава че флашката е с капацитет 48,7 MB??! Тъй като изтрих мемтеста и се надявах че флашката ми е празна и мога да си я ползвам.Имате ли идея може ли да се оправи този проблем и да се върне действителният капацитет, форматирах я няколко пъти с инструмента на Windows- файда няма. Модел на флашката Cruzer Edge 4GB. http://prikachi.com/images/886/6570886R.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Септември 16, 2013 Report Share Публикувано Септември 16, 2013 А пробвали с HP USB Disk Storage Format Tool ? p.s. Що файловата система е само FAT, а не FAT32 ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Септември 16, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 16, 2013 Да пробвах изписа ми грешка и сега флашката не се вижда изобщо в твърди дискови устройства където са дяловете на твърдия диск и записващото устройство( Windows 8)Интересното е че флашката се вижда в Управление на дискове и си е с нормалния размер.http://prikachi.com/images/985/6570985A.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Септември 16, 2013 Report Share Публикувано Септември 16, 2013 Да ама няма файлова система, може би това е проблема. Като форматираш задай FAT 32 ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Септември 16, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 16, 2013 Въобще не се вида вече като я сложа не мога да я формартирам иначе задавах и NTFS Fat32 няма резултат. Май ще я хвърлям. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Септември 16, 2013 Report Share Публикувано Септември 16, 2013 А пробва ли да я форматираш от Диск Мениджмънта ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Септември 16, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 16, 2013 Не става, дава ми Системата не може да намери указания файл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Септември 16, 2013 Report Share Публикувано Септември 16, 2013 Хм...де да знам, дай една 'картинка' със съобщението.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 16, 2013 Report Share Публикувано Септември 16, 2013 Има и фалшиви флашки, тази може да е от тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Септември 17, 2013 Report Share Публикувано Септември 17, 2013 Не. Не я хвърляй още. Пробвай да я форматираш с LiveCD на Линукс. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Септември 17, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 17, 2013 Не знам как се прави нито имам такова Live CDЩе съм благодарен на помощ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
novgradski Публикувано Септември 17, 2013 Report Share Публикувано Септември 17, 2013 Според мен:-първо си изтегли от някъде CheckUDisk_v5.4 -стартираш програмката и виждаш VID & PID на флашката- от http://flashboot.ru/iflash/според VID and PID си изтегляш файл за "възстановяване" на firmwera (ако не знаеш кой е чипа....пробваш ,а най-накрая преди да я хвърлиш-отвори я и с лупа виж надписите на чипа и пак пробваш)...успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Септември 17, 2013 Report Share Публикувано Септември 17, 2013 Live CD на Линукс(УБУНТУ, тук ще те посъветват), е хубаво да си имаш. То е като си прецакаш Уиндоуса, да заредиш живия диск и от него стартираш готин Линукс. И пас си в играта с товоя компютър. Можеш да запазиш неща преди преинстал на Уиндоуса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dred Публикувано Септември 17, 2013 Report Share Публикувано Септември 17, 2013 Ето това решава проблема с флашката HDD Low Level Format Tool 4.30 ----ето например от де да го изтеглиш http://www.softportal.com/software-4831-hdd-low-level-format-tool.html Аз работя само с него и винаги ми възстановява флашките в оригиналния им размер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Септември 17, 2013 Report Share Публикувано Септември 17, 2013 И аз ползвам HDD Low Level Format Tool. Например телевизора ми я форматира безвъзвратно в негова си система, след което уиндоуса не може да ми я оправи. Форматирането на ниско ниво с HDD Low Level Format Tool ми решава въпроса и си я връщам читава и работеща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост