bako_ttv Публикувано Септември 16, 2013 Report Share Публикувано Септември 16, 2013 Реших да си взема фотоапарат и се загледах в тези двата модела: Nikon COOLPIX L320 16.1MP и Olympus SP-620UZ, 16.0MPМисля, че разликата от 0,1МР не е голяма, но искам да знам, кой от двата е по за предпочитане?Ако има и по-добър избор предложете вие модел фотоапарат. Няма да го ползвам професионално, но когато ходя из планината ми се иска да мога да правя качествени снимки, че сега с 5МР камера на смартфона ми не са много на ниво (все пак си е телефон, а не фотоапарат). Имам и Olympus VG-120 но като, че ли и той не прави снимките, такива, каквито ми се иска на мен, а тези двата имат сравнително солидна оптика.Надявам се на съвети и предложения за избора! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Септември 17, 2013 Report Share Публикувано Септември 17, 2013 Здравейте, аз бих се спрял на някои от тези, стига да нямате лимит в цената:Canon PowerShot SX500 IS, 16MP, Fujifilm FinePix SL1000, 16 MP, Fujifilm FinePix HS35, 16 MPЗащо тези: - от 4 закупени фотоапарата, два от тях са с сменяеми батерии, т.е от кръглите, другите 2 са с Li-ion батерии, първите 2 никога не са ми стигали поради изтощаване на батериите и то при какви ли не прехвалени, че са доста издръжливи и какво ли още не. С другите 2 дори на единият след 3 месеца не използване просто си поставих батерията и си направих 500 снимки, само за спорта дето се казва. Това е само моя гледна точка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Септември 18, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 18, 2013 Хубави с, но на такава цена мога да си взема DSLR фотоапарат, а те са професионални. На мен ми трябва нещо леко, и в същото време да прави качествени снимки при походите в планината. За батериите не бях се замислял, но нали има и такива като тези дето се зареждат!? За Nikon-а пишат, че можел да работи и с двата вида батерии. Не знам само дали може да се зареждат при включване с USB кабел към компютър, както е при стария ми Olympus VG-120 или не е така? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Септември 18, 2013 Report Share Публикувано Септември 18, 2013 Ако фотоапарата го позволява да се постави Li-ion батерия, то тогава нямате никакъв проблем.Най-малкото би трябвало да имате кабел за сваляне на снимките през USB, което от своя страна ще ви позволи и зареждане на батериите (каквито и да са те), но ще става по-бавничко. Аз разглеждах това, което сте предложил и с какви консумативи го предлагат, което от своя страна ако доведе до закупуването на допълнителни консумативи ще качи цената му. За мен най-важното е да имам сериозна батерия, а не да започна и да не стигна до никъде (пак се повтарям - казвам го от свой опит), а избора остава само ваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Септември 19, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 19, 2013 Благодаря! За сега се спрях на Canon PowerShot SX500 IS, 16MP защото другите са прекалено скъпи, пък и на Fujifilm му нямам много доверие. Като го взема и направя някоя снимка ще публикувам (стига да не забравя де ). Принципно нямам нищо против Fujifilm, но гледам, че професионалистите ползват предимно Nikon и Canon (само дето техните са DSLR)! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Октомври 24, 2013 Report Share Публикувано Октомври 24, 2013 Да не отварям нова тема ще питам и аз тук! Понеже нямам пари за нов, намерих в продавалника три фотоапарата, които ми харесаха, но не знам кой от тях си заслужава повече да бъде избран пред другите два?! Това са моделите: Nikon COOLPIX L810; Panasonic Lumix DMC-FZ38 и Sony Cyber-shot DSC-H7На една и съща цена ги намерих, и за сега избора ми клони към сонито, заради наличието на дистанционно, което при снимане от статив си е много голямо предимство! Но нали е важна и матрицата, пък не знам на кой от тия трите фотоапарата е с най-добра? Както и кой от тях прави най-добри снимки т.е. с най-добри и живи цветове, яснота и т.н. (видеото не ме интересува - за тази цел си има видео камери)?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 11, 2014 Report Share Публикувано Юни 11, 2014 Здравейте.Няма отговор на последният въпрос тук, но ще пробвам и аз да потърся препоръка за фотоапарат. Става въпрос за сестра ми, която в момента ползва Sony DSC W80. С него снима най-вече малкия - по концерти, тържества и др. Основният проблем е, че карта памет 2 гигабайта се оказва малка за запис на видео - на 640 Fine събира около 20 мин. Настроих го на 640 Standard, но не знам как ще изглежда видеото. Виждам, че 4GB Memory Stick Pro DUO струва почти 30 лв., а 16 гигабайта - около 70 лв. Замислям се дали е по-добре да търся по-голяма карта или нов фотоапарат - под 200 лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vision of life Публикувано Юни 11, 2014 Report Share Публикувано Юни 11, 2014 Разгледай този модел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 14, 2014 Report Share Публикувано Юни 14, 2014 Благодаря - разгледах го, но не ми е ясно първо откъде точно бих могъл да го купя(на няколко места срещу него пише"не е наличен") и второ с какво е по-добър от кой да е друг апарат с цена между 150 и 200 лв.Повтарям, че не разбирам от фотография. Трябва ми апарата да прави добри снимки за цената си и да е подходящ за човек, който изобщо няма да се занимава с ръчни настройки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kingston Публикувано Юни 15, 2014 Report Share Публикувано Юни 15, 2014 Най - добре е да се посъветваш директно в магазин, за предпочитане такъв, който е специално за фото техника, Фотосинтезис напр. По мое мнение и наблюдение, в класа на т. нар. "сапунерки" най - доброто, което може да се вземе е CANON.И естествено попитай с каква карта работи, най - разпространените SD (с каквито работят повечето) не са толкова скъпи. И вече ще гледаш с каква скорост записва и чете самата карта, с което се променя и цената й. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vision of life Публикувано Юни 16, 2014 Report Share Публикувано Юни 16, 2014 Благодаря - разгледах го, но не ми е ясно първо откъде точно бих могъл да го купя(на няколко места срещу него пише"не е наличен") и второ с какво е по-добър от кой да е друг апарат с цена между 150 и 200 лв.Повтарям, че не разбирам от фотография. Трябва ми апарата да прави добри снимки за цената си и да е подходящ за човек, който изобщо няма да се занимава с ръчни настройки.Апарата прави страхотни снимки и клипове във Full HD формат. Насочваш и снимаш, не се занимаваш с никакви настройки. Колегата над мен ти е казал, че Канон е най-доброто сред сапунерките, което е точно така. На линка в предния ми пост, най-долу на страницата има клип, в който може да видиш екстрите на апарата. Ето линк към магазин. На дъщеря ми и подариха такъв фотоапарат и наистина прави снимки и клипове със страхотно качество. Ето една снимка правена с него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Юни 21, 2014 Report Share Публикувано Юни 21, 2014 И аз го харесах този Канон. И сериозно се замислям. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост