чико Публикувано Септември 13, 2013 Report Share Публикувано Септември 13, 2013 Ето първия проблем - при скролиране екранът искри ужасно и свети много силно. Буквите почти не се виждат в такъв момент и е истинско мъчение. Това някакъв визуален ефект на уин-а ли е и как да го изключа? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flyer Публикувано Септември 14, 2013 Report Share Публикувано Септември 14, 2013 Здравей, чико.Ако използваш CAD приложения, то някои от тях имат опция за автоматична промяна на яркостта на дисплея и може да я изключиш от настройките. Ако не използваш такива програми, то не се сещам за визуален ефект, в Windows, който да прави това и може да уточниш, при използването на кои програми се случва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
чико Публикувано Септември 14, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2013 Не използвам CAD. Много странно и много неприятно. Получава ми се абсолютно навсякъде при скролиране - в IE, Mozilla Chrome, Notepad (все още нямам Word) даже когато тегля или качвам някакъв малък файл в изскачащите прозорци от които трябва да избера също става това и е много мъчително за очите, много трудно се чете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Септември 14, 2013 Report Share Публикувано Септември 14, 2013 Сложи някоя Basic тема и кажи как е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
чико Публикувано Септември 15, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 15, 2013 Сложих Win 7 Basic и пак същата работа. Сега си давам сметка че проблемът всъщност не е по-силно (ярко) светене, а просто буквите и въобще графичните обекти на екрана примигват (много бързо) при скролиране и затова е трудно да се виждат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Септември 19, 2013 Report Share Публикувано Септември 19, 2013 Драйвер за видео картата въобще има ли инсталиран? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
krasio-82 Публикувано Октомври 28, 2013 Report Share Публикувано Октомври 28, 2013 Здравейте . Искам да попитам някой знае ли как да си оправя резолуцията на yиндоyс 7 ултимате , преинсталирах го и сега има проблем, стои ми само на 1024 по 768 и 800по 800 . Сложих една програма драйвер сърч и ми качи някакъв измислен драйвер или просто си го имаше от инсталацията незнам но нищо не върши работа .Влизам в сайта на нвидия каквото и да изтегля от там щом почне да инсталира и веднага дава грешки.Преди това 2 години бях със тоя yиндоyс и нямах никакви проблеми. Лаптопа ми е Ацер. А видеокартата ми е Нвидия жифорце го 6100. Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Октомври 28, 2013 Report Share Публикувано Октомври 28, 2013 По въпроса на Чико - не си е инсталирал видео драйвър.По въпроса на krasio - само си изтормозил напразно компютъра. Влизаш където се оказва резолюцията, даваш "разширени настройки" -> "списък на всички режими" и си избираш подходяща резолюция. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост