Jump to content

настройки на Win 7 Ultimate x64

чико

Препоръчан пост

Ето първия проблем -  при скролиране екранът искри ужасно и свети много силно. Буквите почти не се виждат в такъв момент и е истинско мъчение. Това някакъв визуален ефект на уин-а ли е и как да го изключа?

Сподели другаде

Здравей, чико.

Ако използваш CAD приложения, то някои от тях имат опция за автоматична промяна на яркостта на дисплея и може да я изключиш от настройките. Ако не използваш такива програми, то не се сещам за визуален ефект, в Windows, който да прави това и може да уточниш, при използването на кои програми се случва.

Сподели другаде

Не използвам  CAD. Много странно и много неприятно. Получава ми се абсолютно навсякъде при скролиране - в  IE, Mozilla Chrome, Notepad (все още нямам Word) даже когато тегля или качвам някакъв малък файл в изскачащите прозорци от които трябва да избера също става това и е много мъчително за очите, много трудно се чете.

Сподели другаде

Сложих Win 7 Basic и пак същата работа. Сега си давам сметка че проблемът всъщност не е по-силно (ярко) светене, а просто буквите и въобще графичните обекти на екрана примигват (много бързо) при скролиране и затова е трудно да се виждат.

Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте . Искам да попитам някой знае ли как да си оправя резолуцията на yиндоyс 7 ултимате , преинсталирах го и сега има проблем, стои ми само на 1024 по 768 и 800по 800 . Сложих една програма драйвер сърч  и ми качи някакъв измислен драйвер или просто си го имаше от инсталацията незнам но нищо не върши работа .Влизам в сайта на нвидия каквото и да изтегля от там щом почне да инсталира и веднага дава грешки.Преди това 2 години бях със тоя yиндоyс и нямах никакви проблеми. Лаптопа ми е Ацер. А видеокартата ми е Нвидия жифорце го 6100. Благодаря предварително :)

Сподели другаде

По въпроса на Чико - не си е инсталирал видео драйвър.

По въпроса на krasio - само си изтормозил напразно компютъра. Влизаш където се оказва резолюцията, даваш "разширени настройки" -> "списък на всички режими" и си избираш подходяща резолюция.

Сподели другаде