Sten Публикувано Септември 6, 2013 Report Share Публикувано Септември 6, 2013 При клипове с параметри като на този: MP4 v2 ISO 14496-14 1920x1080, 6000 kbps, 48 kHz 320 kb/s audio, 29.971 frames/s, се получава "заекване" на звука, а понякога и на картината. Процесора се натоварва на около 50 %, а "Комодо" по някаква причина в същото време взима още около 40 %.До момента използвам вграденото видео(ATI 4250) на дъното 880GMA-E45, а процесора ми е Феном 2 Х2 550. От плейърите използвам на първо място Gom(наскоро го обнових, но не забелязах подобрение), след това PotPlayer и накрая стигам до VLC, който се справя със задачата, но пък не искам да го използвам за основен плейър(има други неща, заради които не ми харесва). Допълнителни кодеци не съм инсталирал и предпочитам да не го правя. Доколкото разбирам, плейърите в този случай си използват вградените такива.Мога ли да направя някакви настройки в GomPlayer, или пък да обновя драйвъра за видеоадаптера? В момента е версия 8.710.0, а имам неинсталиран драйвър версия 8.97.100...Въздържам се да обновявам, защото някъде четох, че това е добро до момента, в който в новите драйвъри започнат да орязват функции, необходими за остаряващият хардуер... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 6, 2013 Report Share Публикувано Септември 6, 2013 Трябва да установиш защо Comodo Antivirus взима толкова ресурс, ако трябва - деинсталирай я. Има и по-добри безплатни програми. Драйверите на видеокартата е най-добре да се обновят. Тази HD 4250 поддържа хардуерно видеоускорение и трябва тя да движи филма. За да видиш дали тя работи в това време, използвай gpu-z 0.7.2, отвори секцията Sensors в нея и виж дали се товари HD 4250. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Септември 7, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 7, 2013 Стартирах програмата - с и без пуснато видео ми показва GPU Core Clock 562.1 MHz, GPU Memory Clock 397.4 MHz - това нормално ли е? По-странното е, че в предният раздел ми показва Memory Type DDR2 128 MB, а системната ми памет е DDR3. Как се получава така? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 7, 2013 Report Share Публикувано Септември 7, 2013 Процентите товар не показва ли, освен честотата? То тя не се променя при тези видеокарти, мисля. Щом си знаеш каква е RAM паметта, няма проблем. Все пак може да се ориентираш към поставянето на външна видеокарта, тя ще ти осигури по-добро възпроизвеждане на тежките филми. Има такива за 50 лв. (и безплатна доставка, 3 г. гаранция) като Asus nVidia GeForce 210, която ще ти свърши добра работа и е безшумна, няма вентилатор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Септември 7, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 7, 2013 Това е друго, което искам да попитам - видеокарта на 64 бита и с DDR3 памет дали ще е забележимо по-добра от вградената 4250? Честотите ли трябва да гледам основно?Относно програмата - при мен показва само първите два реда(на последното изображение). Интересно ми е също програмата ли показва грешно, или наистина вграденото видео си ползва някаква отделна DDR2 памет. Току-що стартирах друга, подобна програма - cpu-z - и там за графиката ми показва Core 560 MHz, Memory 667 MHz, 700 MBytes. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 7, 2013 Report Share Публикувано Септември 7, 2013 На мен ми трябваше да разберем дали се товари ( в %) вградената видеокарта или процесорът движи филма, щото той е по-слаб за тази дейност. Предложената GT 210 е по-добра от вградената, но за игри е слабичка и общо взето не става, само за филми. Може да се използва тогава програмата MSI_Afterburner, която прави графика на разбични параметри в .реално време, но ще трябва да се нсталира, обаче, за разлика от предните две. Вграденото ти видео няма собствена памет, ползва от оперативната. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Септември 7, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 7, 2013 Инсталирах и това. Пуснах въпросното видео и видях, че GPU се товари на 32 - 42%, понякога скача към 80% и както писах по-горе звука започва да насича през около половин минута.Щом видеото ми няма собствена памет(както и предполагах), значи първата програма ми е показала погрешно, че е DDR2... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 7, 2013 Report Share Публикувано Септември 7, 2013 Значи работи все пак по време на филма вградената. На първо време обнови драйвера за нея, после може да инсталираш K-Lite Codec Pack Full, с вградения в пакета Media Plyer Classic. Той е по-добър като възпроизвеждане от GomPlayer, макар и да няма много лъскав вид. Друг добър плейър е KM Player. Pot Player има нахални реклами и услуги в него. То и KM има някаква услуга Pandora TV, която, ако инсталира човек по невнимание, после може да се деинсталира. Въобще, добре е да има човек 2-3 плейъра инсталирани според нуждите. Windows Media Player също е добър като възможности, но няма много удобно управление и функции. И не знам какво става с Comodo Antivirus и защо така взима толкова ресурс. Сега като защита AVG е на много добро ниво, много по-добро от на Comodo, но е непоколебима към кийгенератори и кракове, така че ги хваща винаги. Докато Avast е много демократичен и не ги закача, неговата способност за защита е леко по-ниска сега. Най-добрата защита предлага Bit Defender, но тя е платена. Ами това е... Другият вариант за решаване на проблема е външната видеокарта, която е по-мощна все пак от вградената. Има и по-добри от GT 210 - като GT 430/440/630/640, но цената вече нараства към 90-100 лв. и нагоре. С тях вече може и игри да се поиграват. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Септември 8, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 8, 2013 Има ли нещо по-специално при обновяването на драйвъра, или просто си стартирам ехе-то и то се инсталира върху старият драйвър?Антивирусната може да се каже, че я държа по навик - иначе не ми се пречка и тази особеност я забелязах едва сега. Възможно е с някаква промяна в настройките да се оправи този проблем, но аз не знам какво точно да променя(в антивирусната) а и не ми се занимава особено. Всъщност възможно е да има и други конфликти(с други програми и процеси), но не съм обърнал достатъчно внимание. Да разбирам ли, че за теб AVG е на първо място като съотношение защита/консумация? Не използвам (вече ) платени програми, така че това няма да е проблем.И последен въпрос - забелязвам, че предлагаш карти на Nvidia - те ли са по-добри в този ценови клас? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 8, 2013 Report Share Публикувано Септември 8, 2013 Мисля, че трябва да стане инсталацията на драйвера директно, но може да се използва AMD catalyst uninstall utility за почистване първо на стария драйвер. Картите на nVidia са по-добри като работа при хардуерното ускорение, драйверите също са по-добри, но самите карти са леко по-скъпи понякога от AMD аналозите. Като цяло - да, по-добрите са, но не пречи да поставиш и AMD, ти си преценяваш. AVG я засилиха в последно време и според класациите мина малко Avast като успех при откриване и обезвреждане на заплахи, но е параноична малко, аваста не е. Няма също БГ интерфейс, Avast има. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Септември 8, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 8, 2013 Малко се отклонявам от темата, но да попитам - на втория компютър съм сложил Аваст(с безплатна регистрация) - ще има ли някакъв проблем, ако реша да сложа Аваст и на основния компютър? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 8, 2013 Report Share Публикувано Септември 8, 2013 Никакъв проблем няма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост