Wsoul Публикувано Септември 2, 2013 Report Share Публикувано Септември 2, 2013 Здравейте! От няколко дни имам следния проблем – компютъра ми загрява до токава степен,че се стига до самоизключване.Днес,когато отворих кутията,установих,че захранващото устройство е загряло дотолкова,че не може спокойно да се докосва с пръст.Откакто купих компа ми (през 2008г.) не съм сменял основна част по него – само едно CD и мрежова карта.Мисля си,че наред е именно ЗУ.Предполагам ще ме посъветвате да занеса PC-то в сервиз,но преди това реших да споделя проблема тук,тъй като искам да получа ценна информация и полезни съвети относно причините за пораждането на този проблем и начините за разрешаването му.Имам също така конкретен въпрос,който може би е излишен,но все пак – при евентуална смяна на ЗУ, има ли значение каква марка/модел,технически параметри и т.н. ще е новото ЗУ и трябва ли да бъде съобразено с останалите ми хардуерни компоненти?При необходимост ще съдействам относно хардуерната ми конфигурация.Не искам да вярвам и се съгласявам неистово с техника в сервиза тъй като не се знае колко знаещ и можещ се би излязъл и не на последно място колко съвестен би се проявил за много работи.Затова реших първо да пиша тук защото вярвам,че сайта се посещава от достатъчно компетентни хора,които да ме светнат по въпроса/проблема. Очаквам вашите мнения! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Септември 2, 2013 Report Share Публикувано Септември 2, 2013 Щом не си на ти с електрониката, това което можеш да направиш е да провериш перката на захранването дали работи, да го свалиш от кутията, разглобиш и почистиш, ако няма ефект, ремонт или направо ново.Новото трябва да е поне със същата мощност на старото. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Септември 3, 2013 Report Share Публикувано Септември 3, 2013 Ако е механичен проблема/може би не е/, възможно е перките да са се запрашили лагерите и д въртят трудно. Почисти тук-там. Дай възможност да циркулира въздух през кутията. Аз даже съм си сложил на видео-картата допълнителна перка. С каква програма наблюдаваш температурите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Wsoul Публикувано Септември 3, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 3, 2013 Мисля,че проблема е от перката.Когато включа компа - тя работи,макар и с не толкова тих звук.Вчера,преди да изключа компютъра,реших да проверя перката и се оказа,че тя или въобще не работи,или работи изключително слабо(установих го с ръката си - нямаше никакво течение) и компа беше отново загрял значително.Забравих да спомена,че това вентилаторче отдавна ми прави проблеми - от известно време работи на различни вълни - ту работи тихо,почти безшумно,ту със силен,дрезгав звук.Бях го почиствал преди седмица - две и не мога да кажа,че от тогава работи по-добре.Сега,15-25 минути след като включих компютъра всичко е нормално - работи си както трябва.Явно след по-продължително време на работа перката изключва или започва да работи по-бавно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
suchmo Публикувано Септември 3, 2013 Report Share Публикувано Септември 3, 2013 Един 80мм вентилатор струва най много 5лв, смени го! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Wsoul Публикувано Септември 3, 2013 Author Report Share Публикувано Септември 3, 2013 ОК, благодаря за предложенията ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост