Jump to content

Ready Boost на Уйндоус 7

abracadabra

Препоръчан пост

-Как става Ready Boostpost-9788-0-35430300-1378111851_thumb.jpg, не разбрах добре от описанието в уйндоуса? Имам 4гб РАМ, ако сложа 8гб флашка или 8гб карта памет/имам гнездо за различни такива,и по-добре би било/. Ще има ли някакъв ефект?

П.П.

Уйндоус 7 32б.имам инсталиран, но компютъра може и с 64 да работи. Да кача ли 64? И каква ще е разликата?

П.П.П.

От стартирането съм премахнал доста неща, но пак нещо се бави.... Как да го подобря? Може ли да спря още нещо?post-9788-0-91632200-1378112022_thumb.jpg

Благодаря.

Сподели другаде

Няма смисъл да се занимаваш с ReadyBoost според мен. Това е функция, която е предназначена за компютри с доста по-малко памет (под 1GB), които общо взето (почти) отчаяно имат нужда от още памет. За системи с достатъчно памет за нормална работа (2GB и нагоре) смисълът от ReadyBoost е минимален или никакъв. 

С 64-битова операционна система ще можеш да се възползваш пълноценно от всичката си памет, докато с 32-битова можеш да използваш над 3GB, но не и пълните 4. Като цяло идеята за преминаване на 64-битова версия на Windows е добра и в случая би имало само плюсове. Всъщност единственият минус е, че ще трябва да преинсталираш - т.е. ще трябва да се занимаваш с инсталация на операционна система, драйвери, приложения и настройки. Иначе все пак съм длъжен да спомена, че е възможно да не усетиш плюсовете от 64-битовата операционна система. Зависи точно какво правиш на компютъра. Ако ежедневието ти включва Facebook, Skype, YouTube/Vbox7, Winamp и филми/сериали, то надали ще усетиш разликата.

Определено ще е добре да покажеш какво има на третия ред, защото в момента изглежда съмнително. 

Сподели другаде

Благодаря,

Значи няма смисъл от ReadyBoost-а.  За 64-битова съм решил че ще използвам на лаптопа /ако не веднага, то когато се наложи/. За РАМ-а е вярно. Сега ползав само3Гб. Но, пък не играя вече игри, компютъра го ползвам за интернет. Така че ако се държи засега добре Windows-а, може да го пооставя още малко.

Това на третия ред на снимката, не знам какво е. И аз му се чудя. Как да го видя? Да не е нещо проблем? Сканирал съм с Малербайт. Чисто е. /Между другото лаптопа е втора ръка-HP Compaq 8710w Mobile Workstation, и с този Уиндоус го купих. Само попрочистих някой неща и си го ползвам. А аз си имам Уиндоус7 64 мой.И си мисля че е разумно да си форматирам целия хард, даже и да си направя нови дялове,.../.Дръпнал съм си драйверите от http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=bg&prodNameId=3355689&prodTypeId=0&prodSeriesId=3355679&swEnvOID=4061&taskId=135&swLang=126 , дано да са тези. Защото нямам други.

Това CognizanceTS го отворих в регистри едитор. Ето снимки:post-9788-0-61297100-1378149346_thumb.jpgpost-9788-0-37551000-1378149358_thumb.jpgДа го изтрия ли? Как да го проверя какво е?

Сподели другаде

Май е сетих, от това което прочетох. Има на компютъра сензор за пръстови отпечатъци

-може от него да е. Изключих го да не бави стартирането.

Сподели другаде

Да, щом е в папката на HP, трябва да е легитимно.

Ако не те бърка, няма нищо лошо да си преинсталираш операционната система и да си пренацепиш твърдия диск.

Относно драйверите, да това трябва да са те. Отделен е въпросът колко нови/стари са.

Сподели другаде

Благодаря, мисля че ще направя преинсталация скоро. Драйверите, ако се наложи ще ги обновя. Даже имам/забравих да спомена/, на NVidia най-новия/от сайта им го дръпнах/.Така че за видеото е най-новия.

Сподели другаде