yordanp Публикувано Август 27, 2013 Report Share Публикувано Август 27, 2013 Искам да инсталирам Windows 7 и форматирам дял C. Имам следният казус.Не мога да инсталирам уиндоуса от диска, тъй като записвачката ми не работи (всъщност работи на половина - чете само CD).Другия вариант който ми хрумна е чрез флашка, но и той не подхожда тъй като инсталационният ISO файл е с размер 4ГБ, а флашката с която разполагам е с вместимост 3.8ГБ. Единствения вариант който ми остана е да стартирам от другият дял D, на който се намира инсталационния файл.До сега не съм инсталирал по този начин и не знам ди колко е правилно, но все пак опитах.Разархивирах ISO файла, проведох инсталацията, в резултат се появи ново копие на уиндоус, но остана друг проблем. По време на инсталацията на никоя стъпка не ми предложи опция за форматиране на диска. Преди съм форматирал дял C по време на инсталация, сега не успях, дали причината е начина на инсталация. В резултат се появиха 2 уиндоуса - един който в момента се стартира и един архивиран в папка old, който заема оставащото свободно пространство. Има ли някакъв начин при тези обстоятелства да изчистя напълно (форматирам) информацията от дял С, след което да инсталирам на чисто Уиндоуса? Инсталацията протича на лаптоп HP Probook 4530s Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 27, 2013 Report Share Публикувано Август 27, 2013 Не мога да инсталирам уиндоуса от диска, тъй като записвачката ми не работи (всъщност работи на половина - чете само CD).Потърси някое "външно" (с USB кабел) DVD устройство. Не е най-добрия вариант, но може да опиташ. ... инсталационният ISO файл е с размер 4ГБ...Би трябвало да е ~3GB, виж в Google. Да не би да инсталираш някаква преправена инсталация, с вградени програми в нея? Единствения вариант който ми остана е да стартирам от другият дял D, на който се намира инсталационния файл.Това е лоша идея, по редица причини... търси вариант за стартиране на инсталацията от външен носител. Разархивирах ISO файла...Инсталационните файлове от този тип обикновено не се разархивират - записват се по специален начин върху CD/DVD/USB устройство и се стартира инсталацията от там. Проблемите, които си посочил (невъзможност за форматиране на системня дял, две паралелни инсталации) се дължат точно на неправилното инсталиране. Препоръчвам ти да си архивираш важните данни от всички налични дялове и да инсталираш операционната система от външен носител, като изтриеш сегашните дялове и (при необходимост) създадеш нови. Един вариант е да използваш Windows 7 USB/DVD Download tool; разгледай и темата Ръководство за инсталация на Windows 7. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Август 27, 2013 Author Report Share Публикувано Август 27, 2013 Относно неправилният подход който съм избрал за инсталация, и на мен ми изглеждаше съмнителен. Ще потърся начин инсталирането да протече от външен носител. Препоръчвам ти да си архивираш важните данни от всички налични дялове и да инсталираш операционната система от външен носител, като изтриеш сегашните дялове и (при необходимост) създадеш нови. Ако правилно съм разбрал, значи е добре в случая двата дяла които имам (C, D) да бъдат обединени в един, който да форматирам и разделя отново, след което да протече инсталацията на уиндоус на единия дя?. Идеята ми беше да форматирам само дяла, на който ще е операционната система, но явно това не е най-удачният начин. Какво означава "архивиране" - прехвърляненне данните на друг носител или друг процес при който може да се запази инфрмацията, макар и след преинсталиране? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Август 27, 2013 Report Share Публикувано Август 27, 2013 Колегата правилно те е насочил, метни на носител важната информация.Събери дяловете после разцепи на ново и направи чиста инсталация на единия дял.Най-добре си купи 2-рака работещо двд- вървят по 5-10лв. Сумата е смешна, спрямо хамалогията който правиш, пък и двд чат пат си трябва.П.П.И мойто ДВД се прецака по същия начин намерих си в моя град срещу скромните 6лв Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Август 27, 2013 Report Share Публикувано Август 27, 2013 Другия вариант който ми хрумна е чрез флашка, но и той не подхожда тъй като инсталационният ISO файл е с размер 4ГБ, а флашката с която разполагам е с вместимост 3.8ГБ. Прощавай но нещо не се вързва тук.ISO файла на Windows 7 / (x86) е около 2,33 GB като размер.А на (x64) е около 3 GB.Така че трябва да се събере на твоята флашка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 27, 2013 Report Share Публикувано Август 27, 2013 Ако правилно съм разбрал, значи е добре в случая двата дяла които имам (C, D) да бъдат обединени в един, който да форматирам и разделя отново, след което да протече инсталацията на уиндоус на единия дя?. Идеята ми беше да форматирам само дяла, на който ще е операционната система, но явно това не е най-удачният начин.Предложих изтриване на съществуващите дялове, защото след цялата "игра" с инсталирането не е ясно какви са дяловете в момента - може да има скрити дялове, може да се сгреши активният дял и т. н. т. Добър вариант е по време на инсталацията на Windows да си разделиш твърдия диск на каквито дялове ти трябват и да инсталираш "на чисто". Какво означава "архивиране" - прехвърляненне данните на друг носител или друг процес при който може да се запази инфрмацията, макар и след преинсталиране?Ако изтриеш сегашните дялове на твърдия диск няма да се запази сегашната ти информация. Архивирането обикновено е процес на прехвърляне на данните на "външен" носител с цел предпазване от случайно изтриване или техническа повреда. Освен обикновеното копиране може да се използва и някаква компресия, както и защита с парола на архива. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flyer Публикувано Август 27, 2013 Report Share Публикувано Август 27, 2013 Здравей, yordanp. Windows 7 MSDN + Наличната ти флашка + WinSetupFromUSB Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Август 28, 2013 Author Report Share Публикувано Август 28, 2013 Смятам да използвам варианта за инсталация с флашка, иначе предложението на Venciii също е много добър вариант, но тъй като ми трябва по-бърз и ефективен начин за момента ще се възползвам от флашката. Относно архивирането ми изникна друг въпрос.В момента прехвърлям данните от лаптопа на друг лаптоп. Правя го чрез флашка и се получава изключително бавно, скоростта на ъплоуд е около 1.16Мб/сек, максимум 1.52Мб/сек, а трябва да архивирам 400гб. Друг начин, който се сещам е чрез bluetooth, там предимството е че директно прехвърлям, но не знам каква скорост ще извади при този вид и колко е безопасно. Според вас какъв е оптималният начин за прехвърляне на данни между 2 компютъра (лаптопа), предвид постигане максималната скорост? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 28, 2013 Report Share Публикувано Август 28, 2013 Според вас какъв е оптималният начин за прехвърляне на данни между 2 компютъра (лаптопа), предвид постигане максималната скорост?Използвай crossover LAN кабел, за да свържеш двата компютъра. След това виж това Ръководство за споделяне на ресурси под WinXP, а за самото копиране можеш да използваш SuperCopier или друга подобна програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Август 29, 2013 Author Report Share Публикувано Август 29, 2013 Успях вчера да свържа 2 компютъра с този кабел. Единия от който прехвърлям информацията е с операционнасистема Windows 7, а приемащия с Windows XP. Шернах една папка около 1гб, скороста беше добра - около 7-8МБ/сек (понякога и повече).Днес реших да продължа с шерването на останалата информация на същия принцип, но скороста на копиране вече спаднадо средно 500КБ/сек. въпреки че използвам същият способ, чрез споменатия кабел.Възможно ли е нещо да филтрира информацията и да намалява скоростта, от къде може да идва това ограничение й?Опитах и с supercopier, но там се оказа че е още по-ниска скоростта на копиране. EDIT: Компютъра от който копирам информацията няма инсталирани програми, само чист уиндоус 7 (за който споменах тук)Единствения вариант който ми остана е да стартирам от другият дял D, на който се намира инсталационния файл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 29, 2013 Report Share Публикувано Август 29, 2013 Не се сещам за причина скоростта да пада толкова ниско. Колкото до програма за копиране, аз (при нужда, не винаги) използвам и препоръчвам TeraCopy. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Август 31, 2013 Author Report Share Публикувано Август 31, 2013 Оказа се че при копиране на голям обем информация на веднъж, скоростта се снижава заначително, ако копирам папки/файлове до 200-300Мб максимум тогава мога и да постига максималната за флашката около 3/4Мб за сек.На същия принцип ми се получи при шерването. Но за да не разводнявам излишно темата, ще попрочета малко повече за споделянето на информация чрез ЛАН и ако имам въпроси ще ги отнеса в отделна тема. Относно Уиндоуса, успях да го инсталирам от флашка с помоща на WinSetupFromUSB ,смятам че нямам повече въпроси.Благодаря на всички включили се в темата! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
violetado4eva Публикувано Септември 4, 2013 Report Share Публикувано Септември 4, 2013 Аз имам същият проблем. Само с една малка разлика. Със СД-то съм инсталирала много ПС-та, но точно на моя лаптоп не иска да се форматира С:, защото не ми дава опцията "delete". Върху този дял преди това имаше УИН ХР.Къде бъркам и защо не ми дава опцията "delete" на системния дял?Моля, помогайте!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Септември 4, 2013 Report Share Публикувано Септември 4, 2013 Аз имам същият проблем. Само с една малка разлика. Със СД-то съм инсталирала много ПС-та, но точно на моя лаптоп не иска да се форматира С:, защото не ми дава опцията "delete". Върху този дял преди това имаше УИН ХР.Къде бъркам и защо не ми дава опцията "delete" на системния дял?Моля, помогайте!!!Ами там където натискаш Delete.Трябва да натиснеш само Format.И след това Next. И ще започне инсталацията.Ето какво трябва да се натисне:http://prikachi.com/images.php?images/635/6524635D.jpgИ след като правиш преинсталация, ще трябва първо да форматираш и онези 100мб резервирани от системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flyer Публикувано Септември 4, 2013 Report Share Публикувано Септември 4, 2013 Removed Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост