Jump to content

Проблем с видео карта може би

Препоръчан пост

От няколко дни монитора става, черен все едно съм изключил видео сигнала, после компютъра забива и се оправя някой път излиза това, друг път така забива че иска рестарт от кутията.
Видео картата е NVIDIA GeForce 7300 SE/7200 GS  (256 MB) няма температурен датчик и не знам каква температура държи, но охлаждането работи и на пипане картата е студена т.н. под 30-40 градуса.Картата винаги е ползвана с драйверите който ми предлага Windows и проблеми не съм имал, сега инсталирах други драйвери и проблема пак го има.
Операционната система е Windows 7 32bit.
От около половин година по някога ми излиза син екран който не знам на какво се дължи тествал съм рам памет и хард диск.Също така минах от вградена звукова карта Риалтек на външна Creative Audigy SE (SB0570) Sound Card.Сините екрани понякога излизат често за няколко дни после с месеци не се появяват.
Според мен съм за ново видео, но все пак преди да харча пари искам консултация с по-вещи.

Да не отварям нова тема имам Frond panel който е свързан за дъното и си работи с вградената карта, но искам да си вържа креатива към този панел, за целта ми трябва някакъв кабел преход, от къде мога да си закупя ако може някакъв линк, защото не откривам.
Благодаря предварително.

post-32348-0-38609700-1377015527_thumb.jpg

Сподели другаде

От няколко дни монитора става, черен все едно съм изключил видео сигнала, после компютъра забива и се оправя някой път излиза това, друг път така забива че иска рестарт от кутията.

Твоето "това" не можах да го разбера???

Пишеш, че си имал сини екрани.

Можеш ли да провериш, дали имаш някакви файлове във папка:

С:\Windows\MiniDump.

Сподели другаде

Ами имах предвид снимката която е в края на поста.

В тази папка имам 4 файла .dmp разширение.

Ще можеш ли да ги архивираш, и качиш някъде, така че да могатда се изтеглят.

Не че е от голямо значение , но да попитам?

Актуaлен ли е драйвера за видео картата.

Ако не си сигурен, можеш ли да пуснеш един тест тук:

http://www.nvidia.com/Download/Scan.aspx?lang=en-us

Ще ти трябва, да имаш инсталирана Java.

ПП: Архивирай ги тези файлове във папка Minidump.

Качи ги някъде така че да могат да се изтеглят.

Ако нещо не разбираш, питай аз ще обясня.

Това не е гаранция че, ето на ще намерим

проблема.

Нека да разгледаме всичко. После ще видим.

Сподели другаде

Сложих Java изтеглих и инсталирах, направи Nvidia update i Graphics drivers до последни версий, проблема устава.

http://dox.bg/files/dw?a=8b3077b69b - файловете.

Дъм файловете, сочат за хардуерен проблем.

Ще трябва да се търси проблема, или да го занесеш на сервиз за да го видят.

Ако все оше искаш да си потърсиш сам проблема, ето няколко идеи от мен.

Писал си че си проверявал рамта, но не си обяснил как.

Затова ще дам пример как да си я тестваш. И ако то съвпада със твоят начин, просто това го прескочи.

Трябва да си изтеглиш Memtest86+

Трябва ти ISO файла.Записваш си го на диск.Стартираш от диска и сканираш под DOS..

От Microsoft препоръчват сканирането да е поне 8 паса. Това ще рече поне една цяла вечер трябва да сканира.

Само че това сканиране няма да може да види заетата рам от видео картата. И понеже проблема ти е със видео картата, за това е хубаво да се направи тест със Video Memory stress Test.

Ако до тук не се открият никакви грешки, можеш да пробваш и едно сканиране със Prime95.

Това е за което се сещам. Ако други колеги знаят нещо, могат да споделят.

Сподели другаде

По посочения от теб метод съм тествал рама.Даже два пъти по едно денонощие и нищо. Рамовете  са два броя(кит аз съм слагал лично) работят на dual channel DDR2.
Сервиз не ми е опция, по-скоро бих го дал на някой като теб да направи всичко необходимо срещу заплащане, но за съжаление не се сещам за никой Плевен, а ти си от Попово.
Объркан съм много, не е проблем да купя друго видео, но все пак не ми се играе на проба грешка, а компютъра забива ли забива.

Май ми остава варианта да си играя да махам едната рам после другата и да ги въртя по слотовете, но за всичко това трябва време и игра на проба грешка, а пак нямам гаранция къде точно е проблема.

post-32348-0-29664900-1377103318_thumb.jpg

Сподели другаде

Продължи със тестовете.

Пробвай Prime95.Тази програма трябва да тества всичкият хардуер.

Ако нищо не открие, може да се пробва и Verifier. Това е тест на всички драйвери.

Просто трябва всичко да се провери. Но за драйверите после.

Сподели другаде

Направих всички възможни комбинации рам-слот като ги пускам по отделно!Хванах му цаката пускам един филм отварям един клип в youtube и до няколко минути е забил екрана и излиза съобщението снимано от първия пост.
Преди малко поръчах "ASUS EN6200LE TC256/TD/64M/A" човека каза утре, че я пуска по куриерите-15лв картата и куриери 20лв всичко. Изгуби ми вярата тази карта.Като я сменя ще пиша, а докато дойде новата ми карта ако ако имам време и нерви ще пусна още някой тест.

Сподели другаде

Изпращача на асуса излезе малко не сериозен, та чак днес я взех от куриерите, а вчера измъкнах целия компютър от дупката и като свалих картата какво видях(виж снимката).Купих нов кондензатор и за 40 стотинки проблема смятан, че е решен от 10 минути компютъра работи без проблем, а асуса още не съм го и слагал!Коя карта е по-добрата та да ползвам съответно нея?Също така преход за front panela на creativa още търся, но от къде?
П.П.От мързел да разкача кабелите, че да мога да огледам компютъра подобаващо няколко дни мъки, с тестове и гадаения и 2-ра карта си купих, ама така е хората са казали"мързела не мори, а ми мъчи".
Специални благодарности на "

ba4o_kiro

" Ако мога да му бъда полезен с нещо от Плевен насреща съм!

post-32348-0-52887100-1377605373_thumb.jpg

Сподели другаде

Вече няколко дни картата ми работи без проблем, реших да си оставя моята, респективно смених пастата и на двете карти. Асуса вече не ми е нужен, ако има някой кандидат бих се разделил с нея, цената ще е толкова колкото ми е дошла на мене т.н. 20лв.
Преходен кабел за звуковата карта още търся.

Сподели другаде

• 3 weeks later...

Извинявам се за късното включване. Може вече всичко да е решено, но за всеки случай да поискам пълен дъмп на ядрото. Направи настройките от секия II, описани в тази тема (теб те вълнува само за Windows 7 разбира се). След това приложи .reg файла, който съм прикрепил към коментара. Остава да чакаш да забие, след което да намериш файла C:\WINDOWS\MEMORY.DMP, да го архивираш (защото ще е големичък), да го качиш някъде и да дадеш линк.

Win7-AlwaysKeepDump.rar

Сподели другаде

Не е късно и се радвам, че се включваш.Направих всичко което ме накара, чакам да излезе пак синия екран, а това е последния .dump.Ако има някакво значение.
http://dox.bg/files/dw?a=8c01381074

Сподели другаде