Jump to content

Син екран на windows7 x64 Professional

skeptik

Препоръчан пост

Здравейте , от скоро  започна да ми се появява син екрана на компютъра както си работи (Един път беше както си слушам музика , друг път докато си играя LOL- league of legends  не е пиратска игра ,така че изключвам да е от нея ) . Казаха ми ,че е добре да запиша някакъв дълъг код ,който ми излиза , но компютъра се рестартира бързо и това ,което успях да запиша беше (0х0000050... ) . Сега чета в интернет ,че е добре да си изтегля (SF_diagnostic_tool ). Пуснах я и ми направи папка с notepad файлове ,които не знам какво да правя . Сигурно информацията ,която предоставям е малко ,но не знам какво точно трябва да публикувам ,така че каквото се наложи ще го публикувам . 

Поздрави ! 

Сподели другаде

В C:\Windows\Minidump имам един DMP файл. 

Успях и да го прочета или поне такa си мисля :) ЛИНК .

Моля ви, спрете да отваряте дъм файловете.

Когато ви помолят, просто ги архивирайте и ги качете някъде, така че да могат да се изтеглят.

А човека, помолил ви за това, си има собствен метод за тяхното отваряне. И след това за да може да ги анализира.

А  защо е само един файл, след толкова сини екрани, трябва да се види какви са настройките, какво е зададено.

Сподели другаде

Не знам търсих и това намерих за пръв път се сблъсквам с този проблем . Тази програма ,която го прочете я изтеглих от сайт на microsoft . Поне така предполагам ,като написах в гугъл за проблема ми излязоха теми публикувани във форуми на microsoft за win 7 . 

Сподели другаде

Не знам търсих и това намерих за пръв път се сблъсквам с този проблем . Тази програма ,която го прочете я изтеглих от сайт на microsoft . Поне така предполагам ,като написах в гугъл за проблема ми излязоха теми публикувани във форуми на microsoft за win 7 . 

Мисля че бях достатъчно ясен.

Този, който ви попита за дъмп файла, иска него. Иначе щеше да ви даде инструкции, как да го разчетете.

Сега нищо не ви пречи да го качите някъде , така че да бъде изтеглен.

Сподели другаде

Извинявам се , ето файла

Не искам да звуча нахално, Но това, което си дал, като лимк, изглежда ето така:

http://prikachi.com/images.php?images/155/6460155Z.jpg

Ако можеш да се ореинтираш, дай съвет.

Сподели другаде

започна да ми се появява син екрана ..... но компютъра се рестартира бързо и това ,което успях да запиша беше (0х0000050... )

Защо никой не чете, а само знаете да пишете, не мога да ви разбера! Днес съм ви писал какво правят микрософт, а вие продължавате да се хабите и да пускате вашите оплаквания. Ако бяхте по-любознателни и настоятелни щяхте да научите повече неща за предстоящи и настоящи проблеми. Но вие се чешите само където ви сърби.

Това тук с грешка 0xc0000005 нищо ли не ти казва или трябва да го тълкуваме?

Източника от днес може да видиш ТУК.

Сподели другаде

Здравейте , от скоро  започна да ми се появява син екрана на компютъра както си работи (Един път беше както си слушам музика , друг път докато си играя LOL- league of legends  не е пиратска игра ,така че изключвам да е от нея ) . Казаха ми ,че е добре да запиша някакъв дълъг код ,който ми излиза , но компютъра се рестартира бързо и това ,което успях да запиша беше (0х0000050... ) . Сега чета в интернет ,че е добре да си изтегля (SF_diagnostic_tool ). Пуснах я и ми направи папка с notepad файлове ,които не знам какво да правя . Сигурно информацията ,която предоставям е малко ,но не знам какво точно трябва да публикувам ,така че каквото се наложи ще го публикувам . 

Поздрави ! 

Прилича като да е от RAM памет. Ако има повече от един модул (плочка) памет, махай ги една по една и пробвай как работи компютъра, така може да хванеш дефектната.

Защо никой не чете, а само знаете да пишете, не мога да ви разбера! Днес съм ви писал какво правят микрософт, а вие продължавате да се хабите и да пускате вашите оплаквания. Ако бяхте по-любознателни и настоятелни щяхте да научите повече неща за предстоящи и настоящи проблеми. Но вие се чешите само където ви сърби.

Това тук с грешка 0xc0000005 нищо ли не ти казва или трябва да го тълкуваме?

Източника от днес може да видиш ТУК.

А ти откъде знаеш, че питащият е инсталирал всички последни ъпдейти, за да има проблеми? Аз например съм инсталирал всички ъпдейти и нямам проблеми на моите 3 Windows 7 (2 64-битови и едзин 32-битов).

Сподели другаде

Съдейки по функциитe извикани преди появата на KeBugCheckEx

fffff880`03d32680 fffff800`02e748c5 : 00000003`00000000 9dc00003`b74fc867 00000000`00000000 00000000`000339dc : nt!KiPageFault+0x16e
fffff880`03d32810 fffff800`02f0bf15 : fffffa80`0d5a13f8 fffff880`00000001 00000000`00000001 fffff880`03d32a70 : nt!MiAgeWorkingSet+0x52b
fffff880`03d329c0 fffff800`02e74b16 : 00000000`0000a1e7 00000000`00000000 fffffa80`00000000 00000000`00000004 : nt! ?? ::FNODOBFM::`string'+0x4c7f6
fffff880`03d32a40 fffff800`02e74fc3 : 00000000`00000008 fffff880`03d32ad0 00000000`00000001 fffffa80`00000000 : nt!MmWorkingSetManager+0x6e

, проблемът изглежда да е точно хардуерен. Изпълнете инструкциите на Nazikov, а ако няма ефект, ще бъдат направени още няколко теста на системата. Друг вариант е системата да бъде конфигурирана за създаване на Kernel Memory Dump и да бъде изчакана появата на следващия BSOD.

Zig Zag, правите ли разлика между 0x50 и 0x05 Bug check?

Сподели другаде

Zig Zag, правите ли разлика между 0x50 и 0x05 Bug check?

Той казва, че го видял бегло, понеже компютъра бързо се рестартирал. Възможно да е разменил цифрите. Все пак да сме наясно, че проблема може да си е чисто софтуерен.
Сподели другаде

Доколкото виждам, потребителят е успял да запише само тази част от STOP кода. Не отричам, че 0x50 може да бъде причинена на софтуерно ниво. Въпреки това, ще Ви посъветвам да не се отнасяте толкова остро, след като нямате никаква информация дали факторите са същите както ги описвате.

Сподели другаде

Вчера вечерта си свали нови ъпдейти , сега ще го оставя малко да поработи ако пак го направи почвам да махам рамта една по една и ще кажа . 

Сподели другаде