Jump to content

Въпрос по повод странна случка с Win XP

rawtuff

Препоръчан пост

Здравейте,

Имам машина с инсталиран Windows XP professional service pack 3, 32 bit.

Настройките на appearance са classic,имам множество иконки и шорт кътс на десктопа,изобщо доста неща са custom настроени и съм така от години(поне 3,4).

Преди малко  включих  компа след 2,3 часова пауза,при последното включване всичко си беше както винаги е било и изведнъж при новото включване  - шок!Темата беше XP,на десктопа нямаше жив шорт кът,резолюцията беше различна и всичко изглеждаше сякаш току що съм преинсталирал/ресетнал уиндоус и съм се върнал към някакъв далечен момент без никакви инсталирани програми(а те са много и са ми супер важни!)!

В паниката изобщо не си правих труда да преглеждам състоянието на my programs или нещо друго - директно рестартирах и слава богу след рестарта отново съм на старото положение,но тази случка ми изглежда сюрреалистична и се чудя какво  ще се случи при следващ рестарт,дали имам някакви вируси или какво изобщо е причината за случилото се...

Някой да има опит с подобни случаи и да може да ме посъветва какво да правя?

Благодаря

Сподели другаде

Event Viewer би трябвало да съдържа информация за случилото се; по описанието прилича на зареждане на системата и вход с друг профил (най-вероятно - скрития администраторски такъв).

Сподели другаде

Здравей, rawtuff. Единственият начин по който си обяснявам случилото се, е че се е стартирал нов потребителски акаунт, както е посочил panevdd.

Може да го премахнеш / промениш от Старт (Start) -> Контролен панел (Control Panel) -> Потребителски акаунти (User Accounts)

Сподели другаде