stanilabg Публикувано Август 11, 2013 Report Share Публикувано Август 11, 2013 Привет!Имам две флаш-карти Kingstone 8GB SDHC. Едната я ползвам за фотоапарат, другата за МР3 плеър за кола. И двете са на по 2 месеца. Проблема е в това, че не мога да копирам файлове на тях, да ги форматирам, или да изтрия вече записаното на тях - на едната съм записал музика, на другата са направени снимки с фотоапарата. Ето различни съобщения: Използвам Memory card reader (не знам как е на български) 4world за връзка с компютъра. Знам за механичното заключване на картите с помощта на плъзгача - не са заключени, пробвал съм и при двете положения. Пробвал съм и на друг компютър - без успех. Същото е положението и с Unlocker.С друга флаш памет (USB), нямам проблем. В какво може да се корени проблема? WinXP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 11, 2013 Report Share Публикувано Август 11, 2013 Пробвайте да ги форматирате с този инструмент. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Август 11, 2013 Report Share Публикувано Август 11, 2013 Здравейте stanilabgпонеже не знам снимките за кой за коя флаш е, но предполагам, че първата снимка е от фотоапарата - поне за нея пробвал ли сте да влезнете в самата папка(файл) "DCIM" и с ctrl+A, да маркирате всички снимки и да ги изтриете? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 11, 2013 Author Report Share Публикувано Август 11, 2013 Нищо не се получава. k0st4din, пробвал съм разбира се - без успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 11, 2013 Report Share Публикувано Август 11, 2013 Старите нокии доста добре се справят с форматирането на картите. http://prikachi.com/images/497/6109497E.gif П.С. Пробвайте да я форматирате с LiveCD на линукс. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Август 12, 2013 Report Share Публикувано Август 12, 2013 Изгледайте и това видео и пробвайте стъпките показани в него:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-pNZhuO9Aw0 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 12, 2013 Author Report Share Публикувано Август 12, 2013 Изгледах го, създадох StorageDevicePolicies, защото явно в ХР не съществува, създадох нов ключ WriteProtect и му зададох стойност 0 - без успех. Чудя се, дали проблема не е в card reader-а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Август 12, 2013 Report Share Публикувано Август 12, 2013 Същият проблем се появява и при други системи без наличието на card reader-а, така ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 12, 2013 Author Report Share Публикувано Август 12, 2013 Не знам, други системи не съм пробвал. Пробвал съм друг компютър с същата система (ХР) и със същия card reader (друг нямам). Резултатът е същия - без резултат.Интересното е, че фотоапарата успява да форматира картата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Август 12, 2013 Report Share Публикувано Август 12, 2013 Да, разбира се може и проблема да е от карт-рийдъра, а може и да се е счупило самото палче но е хубаво, както колегата s.feradov, то и аз мислех да попитам, но ме е изпреварил, дали има възможност да се пробват тези карти на друг компютър и без риидъра. P.S - сложете тогава и тази с музиката в апарата(ако са едни и същи) да пробвате. След като апарата я форматира, повече клони към карт-рийдъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 12, 2013 Author Report Share Публикувано Август 12, 2013 Палчето не е счупено.Ще гледам да пробвам с друг компютър, но не знам кога ще е.Фотоапарата ги форматира и двете без проблем. Лошото е, че след това пак не може нищо да се прави с тях на компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост