Jump to content

Проблем с флаш-карта

Препоръчан пост

Привет!
Имам две флаш-карти Kingstone 8GB SDHC. Едната я ползвам за фотоапарат, другата за МР3 плеър за кола. И двете са на по 2 месеца. Проблема е в това, че не мога да копирам файлове на тях, да ги форматирам, или да изтрия вече записаното на тях - на едната съм записал музика, на другата са направени снимки с фотоапарата. Ето различни съобщения:
post-485-0-52700100-1376235664_thumb.jpg post-485-0-23175800-1376235665_thumb.jpg post-485-0-65566700-1376235665_thumb.jpg

Използвам Memory card reader (не знам как е на български) 4world за връзка с компютъра. Знам за механичното заключване на картите с помощта на плъзгача - не са заключени, пробвал съм и при двете положения. Пробвал съм и на друг компютър - без успех. Същото е положението и с Unlocker.

С друга флаш памет (USB), нямам проблем.

В какво може да се корени проблема?

WinXP.

Сподели другаде

Здравейте stanilabg

понеже не знам снимките за кой за коя флаш е, но предполагам, че първата снимка е от фотоапарата - поне за нея пробвал ли сте да влезнете в самата папка(файл) "DCIM" и с ctrl+A, да маркирате всички снимки и да ги изтриете?

Сподели другаде

Изгледах го, създадох StorageDevicePolicies, защото явно в ХР не съществува, създадох нов ключ WriteProtect и му зададох стойност 0 - без успех. Чудя се, дали проблема не е в card reader-а.

Сподели другаде

Не знам, други системи не съм пробвал. Пробвал съм друг компютър с същата система (ХР) и със същия card reader (друг нямам). Резултатът е същия - без резултат.

Интересното е, че фотоапарата успява да форматира картата. 

Сподели другаде

Да, разбира се може и проблема да е от карт-рийдъра, а може и да се е счупило самото палче 

post-18983-0-01356900-1376326245_thumb.jpg

но е хубаво, както колегата s.feradov, то и аз мислех да попитам, но ме е изпреварил, дали има възможност да се пробват тези карти на друг компютър и без риидъра.

P.S - сложете тогава и тази с музиката в апарата(ако са едни и същи) да пробвате. След като апарата я форматира, повече клони към карт-рийдъра.

Сподели другаде

Палчето не е счупено.

Ще гледам да пробвам с друг компютър, но не знам кога ще е.
Фотоапарата ги форматира и двете без проблем. Лошото е, че след това пак не може нищо да се прави с тях на компютъра.

Сподели другаде