gdvl Публикувано Август 9, 2013 Report Share Публикувано Август 9, 2013 Добър вечер. Първо да се извиня , ако темата не е за този раздел , но след като запитването ми се отнася за компонент(хардуеър), мисля да няма проблем.Както се вижда и във заглавието на темата , въпросът ми е струва ли си клокването на този процесор - АМД Семпрон 3200+ 1.8 Гхз. И ако отговорът е положителен до колко мога да извлека ( да го по озоря малко), и дали ще има полза? Ето и малко инфо за хардуера:дъно - Gigabyte GA-M61SME-S2рам - ддр2-667 1ГБпроцесорът е ясен. Ще приложа и снимка от еверест със напрежения и волтаж.Благодаря предварително на всички , рещили да изкажат мнение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flyer Публикувано Август 10, 2013 Report Share Публикувано Август 10, 2013 Здравей, gdvl. Сигурен съм, че ще се появят противоречиви мнения относно това дали си струва оверклока и до колко той има смисъл. !Лично мнение!Има смисъл да се прави, ако е в разумни граници.Този процесор работи стабилно при оверклок до 20% (т.е. до 2.1 Ghz). След тази граница ще има проблеми при по сериозни натоварвания. Задължително измервай температурите, след оверклок. Тези на процесора не трябва да надвишават 70°C при нормално натоварване. Специално за тази конфигурация реална полза ще има ако добавиш повече рам (+1 GB), за да усетиш разлика. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gdvl Публикувано Август 10, 2013 Author Report Share Публикувано Август 10, 2013 Здравей и на теб Flyer.Наистина се срещат доста противоречиви мнения в мрежата.Прочетох доста материал и доста различни изказвания по този въпрос.Понеже конфигурацията ми е вече доста старичка ( приблизително на 7 год. вече) , се замислям в кратък период от време да се сдобия с по нова.Та реших каквото може да се изцеди от тази ще ми бъде в +.Обнових и биоса понеже в стария нямах меню за овърклок.След като проц. си работи стабилно на 20% клок 2.1гхз , все повече се замислям дали има смисъл да го правя , защото не е кой знае колко и незнам дали ще се усети някаква разлика.Преди не много време бях със 2 плочки по 1гб рам както ти каза да добавя още една ( но едната беше 2ра ръка и издържа близо година и се предаде).Дали да не си взема още една 1 или 2 гб и да си карам така? А вече след новата конфигурация , която мисля да си взема в бъдеще да човъркам из старата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gdvl Публикувано Август 10, 2013 Author Report Share Публикувано Август 10, 2013 Така клокнах проц. до 2.07гхз , но до там. 230 фсб и х9 множител.След като се опитах да задам над 230 фсб примерно 240 след рестарта ми се появява надпис че системата ще се стартира в сейф мод или да променя фсб :/ Добре направих го пак на 230 но уви след рестарта пак неще и пак същия надпис.А си палеше на 230 преди :/ Някакви идеи от какво може да е и как да го изцедя още този (изрод). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Август 11, 2013 Report Share Публикувано Август 11, 2013 Преди да започнете overclock-а на процесора, измерихте ли захранващите напрежения по различните линия? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост