Jump to content

Проблем с wan miniport( IPX)# 2

Препоръчан пост

Имам проблем с  wan miniport( IPX)# 2. В Device manager ми излиза със жълта удивителна и флашката ми с мобилен нет не може да се свърже с интернет. Опитвам се да ъпдейтвам, но не се получава, а системата не ми позволява да го изтрия. Търсих драйвери, но не мога да открия. Може ли да ми помогнете със съвет? Лаптопът ми е HP compaq 2510 p Netbook.

Сподели другаде

WAN Miniport (iPX) # 2

Driver Provider   Microsoft

Driver Date         01.7.2001

Driver Version     5.1.2535.0

Digital Singer      Microsoft Windows Component Publisher

Device type        Network adapters

Manifacturer       Microsoft

Location              Unknown

Device status   This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)

Driver files        C: WINDOWS system 32 DRIVERS ndistapi. sys

Операционната система е xp. Ползвам два стика за мобилен нет, но на този лаптоп нета на Виваком тръгва, а на Макс телеком-не. Иначе драйверите на макс се инсталират успешно, но не намира мрежата. На другият ми лаптоп имам нет и от двата оператора. Във Device Manager единствено върху този минипорт стои удивителна.

Сподели другаде

Благодаря. Да, има я, като я отворя и щракна на "детайли", излиза отново това-This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31).

Когато щракна върху about, излиза houmpage:http://mediaarea.net/bg/MediaInfo

и Support: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=96516

Сподели другаде

Ами като стигна до drivers, и ги отворя, ми излизат стотици неща, като единственото подобно е с име ndistapi. Като кликна върху ndistapi ми излизат два графи details и about. В details в едно поле е записано ndistapi, sys и под него:

General
Complete name                    : C:\WINDOWS\system32\drivers\ndistapi.sys
Format                           : MZ
Format profile                   : Executable / Intel i386
File size                        : 10.3 KiB
Encoded date                     : UTC 2011-07-08 14:02:00

Във втората графа about- са хоумсайта и съпорта, чиито линкове написах в горния пост.

Сподели другаде

Нямам представа как да кача снимка тук...Но това е всичко, което пише като информация в прозореца. Предполагам, че трябва да тегля драйвер, но не знам къде да търся. Нямам и инсталационен диск, тъй като този ми лаптоп е втора ръка и нямам никаква идея какво са качвали на него, и какви драйвери са инсталирани. А да знаете откъде мога да го изтрия тоя порт, тъй като с десен бутон не ми разрешава деинсталация?
Сподели другаде

Благодаря ви за помощта. Днес проблемът ми се реши съвсем неочаквано. След поредното преинсталиране на драйверите на мобилния ми стик, изведнъж интернета тръгна.Неочаквано, понеже да шест месеца съм инсталирала и деинсталирала драйверите стотици пъти и нищо.Иначе жълтата удивителна върху минипорта остана, но явно не е бил в това проблема. Още веднъж благодаря за съдействието.
Сподели другаде