Boyandra Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Имам проблем с wan miniport( IPX)# 2. В Device manager ми излиза със жълта удивителна и флашката ми с мобилен нет не може да се свърже с интернет. Опитвам се да ъпдейтвам, но не се получава, а системата не ми позволява да го изтрия. Търсих драйвери, но не мога да открия. Може ли да ми помогнете със съвет? Лаптопът ми е HP compaq 2510 p Netbook. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Кликни два пъти върху устройството и копирай тук текста в полето с информация. Кажи и каква е операционната система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Boyandra Публикувано Август 8, 2013 Author Report Share Публикувано Август 8, 2013 WAN Miniport (iPX) # 2 Driver Provider Microsoft Driver Date 01.7.2001 Driver Version 5.1.2535.0 Digital Singer Microsoft Windows Component Publisher Device type Network adapters Manifacturer Microsoft Location Unknown Device status This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31) Driver files C: WINDOWS system 32 DRIVERS ndistapi. sys Операционната система е xp. Ползвам два стика за мобилен нет, но на този лаптоп нета на Виваком тръгва, а на Макс телеком-не. Иначе драйверите на макс се инсталират успешно, но не намира мрежата. На другият ми лаптоп имам нет и от двата оператора. Във Device Manager единствено върху този минипорт стои удивителна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Като за начало отвори папка C:\WINDOWS\system32\drivers и виж дали изобщо имаш файл ndistapi.sys. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Boyandra Публикувано Август 8, 2013 Author Report Share Публикувано Август 8, 2013 Извинявам се, но не знам кое точно е папка C.. с кои команди трябва да стигна до нея? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Отваряш My Computer, после C:, после WINDOWS и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Boyandra Публикувано Август 8, 2013 Author Report Share Публикувано Август 8, 2013 Благодаря. Да, има я, като я отворя и щракна на "детайли", излиза отново това-This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31).Когато щракна върху about, излиза houmpage:http://mediaarea.net/bg/MediaInfoи Support: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=96516 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Аз искам да видиш дали файлът C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ndistapi.sys съществува. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Boyandra Публикувано Август 8, 2013 Author Report Share Публикувано Август 8, 2013 Ами като стигна до drivers, и ги отворя, ми излизат стотици неща, като единственото подобно е с име ndistapi. Като кликна върху ndistapi ми излизат два графи details и about. В details в едно поле е записано ndistapi, sys и под него:GeneralComplete name : C:\WINDOWS\system32\drivers\ndistapi.sysFormat : MZFormat profile : Executable / Intel i386File size : 10.3 KiBEncoded date : UTC 2011-07-08 14:02:00 Във втората графа about- са хоумсайта и съпорта, чиито линкове написах в горния пост. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 9, 2013 Report Share Публикувано Август 9, 2013 Нещо странна ми изглежда тази информация. Можеш ли да направиш снимка на прозореца и да я публикуваш тук? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Boyandra Публикувано Август 9, 2013 Author Report Share Публикувано Август 9, 2013 Нямам представа как да кача снимка тук...Но това е всичко, което пише като информация в прозореца. Предполагам, че трябва да тегля драйвер, но не знам къде да търся. Нямам и инсталационен диск, тъй като този ми лаптоп е втора ръка и нямам никаква идея какво са качвали на него, и какви драйвери са инсталирани. А да знаете откъде мога да го изтрия тоя порт, тъй като с десен бутон не ми разрешава деинсталация? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Август 9, 2013 Report Share Публикувано Август 9, 2013 Здравейте Boyandra,ето как да си прикачите снимките: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Boyandra Публикувано Август 9, 2013 Author Report Share Публикувано Август 9, 2013 Благодаря ви за помощта. Днес проблемът ми се реши съвсем неочаквано. След поредното преинсталиране на драйверите на мобилния ми стик, изведнъж интернета тръгна.Неочаквано, понеже да шест месеца съм инсталирала и деинсталирала драйверите стотици пъти и нищо.Иначе жълтата удивителна върху минипорта остана, но явно не е бил в това проблема. Още веднъж благодаря за съдействието. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост