ba4o_kiro Публикувано Август 7, 2013 Report Share Публикувано Август 7, 2013 Това е твоята виртуална памет.http://www.sevenforums.com/performance-maintenance/15568-huge-pagefile-sys-file.htmlТя винаги се задава във малко повече от твоята реална памет..Ако играеш някои по тежки игри и ти трябва повече рам памет, то тази ти е във помош.Но всичко това ако си със по малка РАМ памет. Това която имаш е напълно достатъчно, дори да я забраниш тази виртуална памет.Така че, ако ти е настроена на 1000/2000 нама от какво да се притесняваш.Ако си готов със тези неща, нека да почистим още малко папки, и да освободим още място.Долу във старт менюто, намери Изпълнение, и вътре напиши %Temp% дай ОК.Изстрий цялото съдържание.За това и следващите изстривания, ще ти е нужен Unlosker.Изтегли си го и след това си го инсталирай.То ще ти е винаги на десен бутон, във падащото меню.От там можеш да го избираш и стартираш за изтриване.Със него изтрий съдържанието на папка:Моат компютър=>С:->Windows->PrefetchМоат компютър->С:->Windows->System32->DriverStore->FileRepositoryМоят компютър->C:->Windows->Winsxs->Backup Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Август 7, 2013 Author Report Share Публикувано Август 7, 2013 Успях да изтрия всичко, което ми каза. Много ти благодаря за помощта и отделеното време. Освободи се 16.5 гб пространство, което е повече от добре. Бях забравил вече, че има такива хора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 7, 2013 Report Share Публикувано Август 7, 2013 Това която имаш е напълно достатъчно, дори да я забраниш тази виртуална памет. Със него изтрий съдържанието на папка:Моат компютър=>С:->Windows->PrefetchМоат компютър->С:->Windows->System32->DriverStore->FileRepositoryМоят компютър->C:->Windows->Winsxs->Backup Доста неразумни постъпки са това. Искрено съветвам потребителите да не правят подобни глупости. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Август 7, 2013 Author Report Share Публикувано Август 7, 2013 Здравей Night_Raven. Ами вече го направих. Да не се окаже, че съм за преинстал?!Това, което сега написа ме разтревожи малко. Дано не се бъгне ОС. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Здравей Night_Raven. Ами вече го направих. Да не се окаже, че съм за преинстал?! Това, което сега написа ме разтревожи малко. Дано не се бъгне ОС.Спокойно.Аз от една година си карам така и Windows-а си върви перфектно.Посочените папки си седят празни, със исключение на папка Prefech.Понеже, тя винаги се пълни, след всяко зареждане на ОС, съм задал да се трие автоматично.http://prikachi.com/images.php?images/837/6420837K.jpgМога да дам снимки и на останалите папки за да видиш че са празни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Здравей Night_Raven. Ами вече го направих. Да не се окаже, че съм за преинстал?! Това, което сега написа ме разтревожи малко. Дано не се бъгне ОС. Не, не е за преинсталация операционната система. Това, което си изтрил, не е фатално/критично, просто е силно препоръчително в тези папки да не се пипа нищо. Спокойно.Аз от една година си карам така и Windows-а си върви перфектно.Посочените папки си седят празни, със исключение на папка Prefech.Понеже, тя винаги се пълни, след всяко зареждане на ОС, съм задал да се трие автоматично.http://prikachi.com/images.php?images/837/6420837K.jpgМога да дам снимки и на останалите папки за да видиш че са празни. Пределно ми е ясно, че папката Prefetch се пълни автоматично. Това са функции, които целят да ускорят зареждането на операционната система (Prefetch), да осигурят една мъничка застраховка срещу проблеми (System Restore), осигуряване на съвместимост с различни приложения (всичко в winsxs) и обща стабилност/съвместимост (т.нар. виртуална памет - pagefile-а). Това не са неща, които са включени в Windows просто ей така, защото от Microsoft се чудят как да си уплътнят времето. Те са създадени с цел. Конкретно съм обяснил ползата и функцията на Prefetcher-а в тази статия. В нея има и други полезни неща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Добре де, на друго място има статия, която описва че виртуалната памет се ползва при компютри със малко физическа РАМ.И то предимно когато се играят по големи игри. Така че вече не се знае на кого да се вярва.И за това най лесният начин е да се пробва.И аз за това съм написал че съм го пробвал и ОС върви перфектно.А за System Restore малко по назад, съм обяснил, че при повреда няма да може да се възползва от таи възможност, да си върне ОС към по задна дата./ не че накога когато е трябвала тази функция, е била във помощ, но това е друга тема/Обясних на човека че съм със външна програма за архивиране.Тук автора, вече прави всичко на своя отговорност.И ако имаше желание да си има някакъв архив, със който да си защити системата, щеше да попита. Искам да попитам:Това политика на форума ли е, да се дискриминират мнения.Защото всичко, което съм писал е изпробвано и работи повече от година.Сега знам че ще напишете една дълга страница, как пречи на системата всичко товаНо аз го виждам че си работи идеално и не пречи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Това политика на форума ли е, да се дискриминират мнения.Защото всичко, което съм писал е изпробвано и работи повече от година.Сега знам че ще напишете една дълга страница, как пречи на системата всичко товаНо аз го виждам че си работи идеално и не пречи. Разбира се, че това не е политика на форума. В случая, негативите от тези действия имат много по-голямо въздействие върху системата, отколкото позитивните им страни. Накратко, под стабилна система никога не трябва да се разбира само и единствено стартираща се такава. В случая, функцията Prefetcher мисля, че е обяснена достатъчно добре в темата на Night_Raven. Ползата от него може да се забележи и когато се цели да се изгради специфичен профил за дефрагментация на системния диск посредством софтуер като MyDefrag. Дори в стандартните скриптове има отделна зона точно за тези файлове. Колкото и странно да звучи за Вас, System Restore е доста често използвана в практиката при разрешаване на различни видове проблеми. System Restore няма как да помогне в случай, че последната точка на възстановяване е създадена при вече съществуващ проблем. Мисля, че знаете какво е System File Checker. Коя е директорията, в която се съхраняват копията на защитени системни файлове при Windows Vista, Windows 7 и Windows 8? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Да знам.Папака Winsxs.То и по това се различава по големият и размер, във сравнение със едно ХР.Отново ще уточня, че автора е предупреден за негативите.А и аз съм му дал точно определена папка да и изтрие съдържанието.Тука трябва да кажа, че във папка Winsxs съм си играл на проба грешка, като изтривам съдържанието на всяка папка, за да видя кога ще рухне системата. /имам външен архив/Така че съм напълно наясно, коя папка може да се пипа.А и както казах автора вече, трябва да е на ясно със бекапите, и невъзможноста да се въстановява.Все пак целта на темата беше да се освободи място. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Август 8, 2013 Author Report Share Публикувано Август 8, 2013 Благодря за отделеното време, усилията и коректността на всички, които писаха в темата. Напълно ти вярвам бачо киро, че и ти така си направил и наистина много ми помогна това, което си ми написал. Наистина имах нужда от място и се получи Ос си работи нормално, така че всичко е наред. Жалко, че няма как сега да пием по една бира примерно за свършената работа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Август 8, 2013 Author Report Share Публикувано Август 8, 2013 Това нали няма да попречи на ъпдейтването на ОС?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Да можехме по една виртуална бира да изпием, но не можах да намеря, тук във форума.Не знам дали разбра най важното от писането до тук.Много е хубаво да си архивираш целият дял на ОС. И то със външна програма.Ако утре нещо стане със ОС да се повреди например, винаги ще можеш да си я върнеш във сегашното състояние.Сега незнам тук във форума дали има подобна тема, за да ти покажа за какво става реч.Ако някой знае нека да сподели.Иначе винаги можеш да потърсиш във интернет. Такива теми има много.Достатъчно е да напишеш например:Как да си защитим системния дял със Акронис. И не няма да ти навреди да си теглиш ъпдейти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Нямам намерения да пиша дълги коментари, защото нямам време, а и надали би имало смисъл. Във форума не се дискриминират мнения. Това, че не се съгласявам с теб и изтъквам, че грешиш, изобщо не е дори сходно с дискриминация. Искаш да оставяме всякакви неверни твърдения просто ей така? Това, че дадена система стартира и изглежда, че работи нормално, не значи, че наистина всичко е наред. Въпросните функции си имат съответното приложение и (както вече казах) не са създадени, защото от Microsoft се чудят с колко повече код да си напълнят операционната система.Pagefile-ът (който много хора наричат виртуална памет) се използва винаги. Колкото по-малко приложения и поцеси има активни и колкото повече памет има компютърът, толкова по-малко ще се използва pagefile-ът, НО ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА.Prefetch папката пък спомага за по-бързо зареждане на Windows и приложения и изтриването на съдържанието ѝ е като цяло лоша идея. Не пречи на останалата работа на компютъра, но защо трябва да се спъва работата на полезна функция? Всичко в winsxs има за цел да осигури съвместимост с най-различни приложения, така че не е редно да се пипа там. Ако толкова е нужно пространство, ето някои далеч по-смислени идеи:- да се деинсталират неизползвани/ненужни/излишни приложения; - да се инсталират наново и/или занапред приложения внимателно, като се избират само нужните им компоненти - повечето приложения са простички и не предлагат подобни опции, но да речем Microsoft Office има различни елементи; няма да се инсталират OneNote, InfoPath, Access и Outlook например и ето спестено пространство;- да се увеличи размера на системния дял - много хора имат прекалено малък системен дял и после се вайкат, че не им достига място;- да НЕ се складират всякакви важни и/или големи файлове на системния дял - т.е. да се свалят филми, музика, игри и снимки на другите дялове, за да не заемат място на системния дял; това е препоръчително така или иначе, защото ако се стигне до преинсталация някой път, да не се чуди човек как да си запазва данните. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Как да преинсталирам Windows 7?Има обяснение на работата с Macrium Reflect Free (не че и Windows си няма вградена програма за image, но тази е с повече функции).Лично аз обаче не бих правил бекъп на така окастрената система. SFC е доста важен инструмент за решаване на редица проблеми (вирусни атаки, повредени системни файлове) и сега няма да функционира. За разлика от XP тук SFC не си взима необходимите файлове от инсталационния диск, ако ги няма в папката dllcache (в случая winxsx) и за връщането на sfc ще се изисква repair install на Операционната Система. Не че не може да се ползва и така, но е въпрос на личен избор. Като цяло да, Windows 7 изисква доста голям дял за да работи коректно...моя е около 58 GB, като само pagefile.sys ми е 8 GB, защото имам и толкова RAM памет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Август 8, 2013 Report Share Публикувано Август 8, 2013 Няма да поставям цитати, защото при мен всичко се слива.Казаха ми понеже съм използвал облика Light. Вие си знаете на кого отговарям.Папка Prefetch след три зареждания на ОС се напълва пак.Така че автора може да прецени да я остави ли пълна или да я изпразни пак. Така че не нужно да се вдига толкова шум за нея. B-boy: Позволи да не се съглася със теб.Като доказателство представям снимки. Снимка 1 Снимка 2 Както виждаш нищо не е счупено.И всичко във папка Winsxs си работи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост