yordanp Публикувано Август 6, 2013 Report Share Публикувано Август 6, 2013 Използвам хард диск от лаптоп като втори хард на стационарния ми компютър.В момента съм го поставил просто така на един лист хартия за да тествам дали ще тръгне.Работи си добре, но искам да измисля начин да го закрепя по стабилно, така както и първия хард диск. Не знам какви условия трябва да работи един такъв хард диск. Предполагам трябва да е закрит, което значи да измисля някаква кутия. Има ли значение материала на кутията, нагрява ли се хард диска?Дали трябва да е свободно поставен в кутията или е достатъчно да лежи на долната и повърхност и останалите също да са по-плътно разположени? Изобщо какъв е най-простия и функционален начин който бихте ми препоръчали да се разположи харда в стационарния компютър, някой правил ли е нещо такова? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 6, 2013 Report Share Публикувано Август 6, 2013 Самият диск не трябва да е закрит - ще се загрява много. Трябва да си купиш или направиш планки - преход от 3,5 към 2,5 инча. Ако харддиска има вертикални резбови отвори(както при 3,5 инчовите дискове), би могъл да го монтираш и като просто пробиеш необходимите отвори например на дъното на кутията и после го закрепваш вътре с подходящите винтчета. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crown Публикувано Август 12, 2013 Report Share Публикувано Август 12, 2013 има специални usb кутии за хард, който просто ползваш като флашка. аз съм така от няколко години и нямам никакви проблеми. питай в който и да е магазин и ще ти кажат, евтини са към 20 лева мисля Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Август 13, 2013 Author Report Share Публикувано Август 13, 2013 Благодаря, и двете решения биха ми били полезни! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivchomen Публикувано Август 13, 2013 Report Share Публикувано Август 13, 2013 Става и с 2 винтчета с които да го прикрепиш към шасито за допълнителен хард диск Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост