Jump to content

Закрепване на хард диск от лаптоп на стационарен компютър

Препоръчан пост

Използвам хард диск от лаптоп като втори хард на стационарния ми компютър.

В момента съм го поставил просто така на един лист хартия за да тествам дали ще тръгне.

Работи си добре, но искам да измисля начин да го закрепя по стабилно, така както и първия хард диск.

Не знам какви условия трябва да работи един такъв хард диск. Предполагам трябва да е закрит, което значи да измисля някаква кутия. Има ли значение материала на кутията, нагрява ли се хард диска?

Дали трябва да е свободно поставен в кутията или е достатъчно да лежи на долната и повърхност и останалите също да са по-плътно разположени?

Изобщо какъв е най-простия и функционален начин който бихте ми препоръчали да се разположи харда в стационарния компютър, някой правил ли е нещо такова?

Сподели другаде

Самият диск не трябва да е закрит - ще се загрява много. Трябва да си купиш или направиш планки - преход от 3,5 към 2,5 инча. Ако харддиска има вертикални резбови отвори(както при 3,5 инчовите дискове), би могъл да го монтираш и като просто пробиеш необходимите отвори например на дъното на кутията и после го закрепваш вътре с подходящите винтчета.

Сподели другаде

има специални usb кутии за хард, който просто ползваш като флашка. аз съм така от няколко години и нямам никакви проблеми. питай в който и да е магазин и ще ти кажат, евтини са към 20 лева мисля

Сподели другаде