yordanp Публикувано Август 5, 2013 Report Share Публикувано Август 5, 2013 Възможно ли е да изтрия системни шрифтове от папка fonts? При стартиране на word/photoshop и други програми ми зарежда шрифтове, които никога не бих използвал. Най вече тези с йероглифи, а те не са малко.При опита да изтрия някои от шрифтовете ми показва че нямам право да ги премахвам. Има ли начин все пак да бъдат изтрити (макар че ги отчита като системни) и дали това би навредило по някакъв начин. Предполагам някои от шрифтовете са инсталирани с продукти на adobe и вероятно те могат да се премахнат (или поне да не се слагат), но за останалите излишни ... ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Август 5, 2013 Report Share Публикувано Август 5, 2013 Възможно ли е да изтрия системни шрифтове от папка fonts? При стартиране на word/photoshop и други програми ми зарежда шрифтове, които никога не бих използвал. Най вече тези с йероглифи, а те не са малко.При опита да изтрия някои от шрифтовете ми показва че нямам право да ги премахвам. Има ли начин все пак да бъдат изтрити (макар че ги отчита като системни) и дали това би навредило по някакъв начин. Предполагам някои от шрифтовете са инсталирани с продукти на adobe и вероятно те могат да се премахнат (или поне да не се слагат), но за останалите излишни ... ?Не съм сигурен дали съм те разбрал правилно.Аз съм си ги изтрил, тия шрифтове. Трябва само да се затворят всички програми и тогава става триенето.Ето кои съм си оставил, или добавил.През Фотошопа се вижда най добре. Искам по този начин да покажа че ги нямам вече инсталирани.http://prikachi.com/images.php?images/706/6411706N.jpghttp://prikachi.com/images.php?images/708/6411708M.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Август 6, 2013 Author Report Share Публикувано Август 6, 2013 Да, това целя което си направил и ти. Само със затваряне на всички програми при мен не действа, все ми забранява изтриването на системните шрифтове.Намерих решение, като ги изтрих от регистрите, преди това копирах всички излишни шрифтове в една папка за да мога да ги възстановя при нужда. Сега вече се отварят само нужните шрифтове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост