Jump to content

Настройка на BS PlayerPro 2.10

Препоръчан пост

Привет!

Пробвах предложеното от black hawk, но не съвсем.

1. Дейнсталирах BS и кодеци.

2.Чистих регистри

3. Инсталирах BS 2.21- легален 30-дневен пробен период

4. Сложих кодеци K-Lite 2.69 full- при инсталирането му махнах настройката по подразбиране на ffdshow, но проблемът си остана.

Мажду другото одеве малко ви заблудих- няма никаква промяна на осветеността, дори и за плейвания филм. Просто тази опция сякаш изобщо я няма. Само дето в края на скалата изведнъж мракът става светло зелен прозорец, без никакви образи.

Sir William благодаря и на теб за съветите. В интерес на истината и аз не ползвам BS. Просто ми е интересно защо става така. Много е странно. Питането ми е по- скоро от интерес, а не от огромно желание и необходимост да ползвам BS. Пък и щом при мен го има този проблем, сигурно и други хора страдат от него. Интересно ми е.

VLC Media Player го ползвам и съм много доволна от него. Неудобство е, че субтитри се зареждат ръчно, но товма не е беда. Същото се отнася и за Media Player Classic.

KMPlayer- не съм пробвала.

Night_Raven- кажи и твоите предположения.

Сподели другаде

• Отговори 32
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Mахни тогава ffdshow. Винаги можеш да го преинсталираш. Виж след това как се вижда твоето видео с някой прост, глупав и тъпо изглеждащ плеър, след като махнеш ffdshow. Media Player Classic, например. :)
Сподели другаде

Mахни тогава ffdshow. Винаги можеш да го преинсталираш. Виж след това как се вижда твоето видео с някой прост, глупав и тъпо изглеждащ плеър, след като махнеш ffdshow. Media Player Classic, например. :)

Аз точно това направих. При инсталирането на кодек пакета, махнах отметката му по подразбиране и я смених от ffdshow на direct ........./не го помня, сори/. Иначе с Класика, нямам никакви грижи. Странно. Може би все пак е някакъв бъг на BS. Интересно защо се получава само при някои.

Сподели другаде

По принцип е хубаво да се пробват и други плеъри, за да се разбере дали при тях има същия проблем или го няма. Ако го няма, значи виновникът си е само и единствено BSplayer (голяма изненада, няма що).

Ако и при другите плеъри има проблеми, значи нещо кодеците се гъбаркат. При това положение може да се пробва друг пакет, макар разликата между пакетите да е малка. Алтернативен вариант е да се променят контраст и яркост от самите декодери на кодеците. Почти всички плеъри предлагат достъп до тях. BSplayer също. Някъде из десния клик беше. Точно меню не мога да кажа, защото не ми се намира BSplayer под ръка.

Сподели другаде

Има по-нова версия на BSPlayer: 2.21. За мен е безсмислено използването на BSPlayer за Windows, след като има Windows Media Player. Ако той тръгне с някое AVI, после няма проблем със шаренките BSPlayer, JetAudio, KMplayer (Windows) и подобни пъстротии. :)
Сподели другаде

Е, понякога Windows Media Player не е достатъчен. Все пак другите плеъри имат някои удобни функции, които липсват в WMP. И все пак конкретно за BSplayer, мъча се да се сетя една единствена основателна причина някой да го ползва, но не се сещам такава. Всеки друг плеър го задминава с нещо (опции, гъвкавост, поддържани формати, лекота, цена), а всички го задминават по стабилност и безпроблемна работа.

P.S.: да не повярва човек, сетих се една донякъде основателна причина човек да ползва BSplayer. Прозорецът с филма и панелът с бутоните за управление са отделни, което може да е удобно при пускане на филми на телевизор в режим Dual View.

Сподели другаде

Почти всички плеъри предлагат достъп до тях. BSplayer също. Някъде из десния клик беше. Точно меню не мога да кажа, защото не ми се намира BSplayer под ръка.

Мисля, че е това:

http://img441.imageshack.us/img441/6880/untitledtm3.jpg

Десен клик на мишката (или Ctrl+P)->Настройки ->Фина настройка ->Картина

P.S. А бе то и мене да ме питате защо ползвам BSplayer-а и аз не знам, може би от инат, не знам. :haha:

Сподели другаде

Преди малко написах нещо, което май не е съвсем вярно за Windows XP (нелицензирана версия). Тези дни ще пробвам някой фалшив Windows XP, просто сега нямам възможност за бърза реакция. Платените добавки за WMP правят използването на доста кодеци безсмислено. Стабилната работа на платените добавки за WMP като: Intervideo, Sonic и подобни ме кара да си мисля, че нещата не са случайни. Като имаме предвид, че страшно много хора по света не познават нищо друго като плеър за M$ Windows, освен WMP.

Нищо лично. :)

Сподели другаде

Мисля, че е това:

Не. Ех, ще ме накарате да изровя отнякъде работеща версия на това чудо. Такааа...: десен клик върху прозореца с филма -> Options -> Filters. Там трябва да се намират контролните панели/панелите с информация за използваните в момента кодеци и филтри, измежду които и тези на DivX и XviD разбира се. Оттам могат да се настроя яркостта и контраста. Всъщност при XviD може да се настрои само яркост, не и контраст.

Сподели другаде

Ако XviD филмчето е тъмно, няма начин да го осветлиш качествено. Понякога се получава при снимани филми в киносалон. Пишат например: XviD DVD RIP някъде в нета. Да, ама не. Според мен яркостта заедно с контраста са проблем в случая.
Сподели другаде

Night_Raven- цар си. Стана от там. Този метод, съвсем го бях забравила. Сега се сещам, че преди от тук си оправях картината, но само на филми, които позволяват.

Има обаче и нещо още по- странно - като опитах да пипна настройките на BS от шота на black hawk не стана нищо. Всички настройки в този прозорец са абсолютно неактивни. Като снимки. Уж има нещо, а няма нищо. Направо не е за вярване. Такова чудо не съм виждала.

Sir William- абсолютно съм съгласна- при некачествено заснемане, няма как да търсим качество.

И така да обобщим-

1. Нямам никакви проблеми с други плеари

2. BS е най- бъгавия плеар, който съм виждала. Половината опции му са картинки, без съдържание.

3. Дори не смятам да се възползвам от 30 дневния пробен период- видях достатъчно.

Така и не разбрах, какъв му е проблема и защо при някои работи, а при други не, но поне стана интересна дискусия. Така мисля. Пък с нея, току виж сме помогнали на някой в избора.

Спокойна вечер на всички!

Сподели другаде

Ако XviD филмчето е тъмно, няма начин да го осветлиш качествено.

Не знам дали player-а осветява качествено CAM.XviD release на филм, но от няколкото филма който съм гледал (CAM версии) BS Player-а се справя доста прилично, поне по моето скромно мнение.

danina направих един експеримент, като деинсталирах кодеците и пуснах филм на BS PlayerPro 2.15, филмът тръгна без проблеми и се осветяваше без проблеми, както и беше запомнил настройките на контраста така както ги бях оставил.Можеш да го пробваш като вариант за да се види дали няма някакви проблеми с кодеците както вече споменаха Night_Raven и Sir William.

P.S. След като деинсталирах кодеците ми се оправи един стар проблем (незнайно защо).Филмите пуснати през WMP11 са нормални т.е. цветни, но нямат субтитри.Е то много ясно, че няма да имат субтирти, но това е друга тема)

P.P.S.

BS е най- бъгавия плеар, който съм виждала

Може да се каже, но.... за това си имам друг плеар под ръка Crystal Player. Лека вечер. ;)

P.P.P.S. Sir William утре ще се поразровя.Ако се затрудня ще искам жокер.

Сподели другаде

Не знам, по-скоро проблемите са причинени от инсталирани бъгави динамични библиотеки: DLL.

Може би си прав в случая, че има възможност за осветяване. Отдавна не използвам кодек-пакети и сега за мен е изключително трудно да оценя ситуацията. Само искам да вметна, че и WMP 11 се справя доста добре с осветяването и субтитрите. Само не ме питай как се оправих. Има писано по въпроса във форумите на SoftVisia от мен.

Сподели другаде

2. BS е най- бъгавия плеар, който съм виждала. Половината опции му са картинки, без съдържание.

М'дааа. Тъжното е, че първоначално беше много хубаво плеърче, версиите преди 1.0. Вярно, че беше грозничко, но беше леко, стабилно и почти нямаше бъгове. Откакто го пренаписаха (1.0 и нагоре), започна да става голяма боза. Затова и го зарязах.

Може да се каже, но.... за това си имам друг плеар под ръка Crystal Player.

И аз харесвам Crystal Player, но ако трябва да съм честен, той също има някои бъгчета и проблемчета за отстраняване.

Сподели другаде

Като сме го почнали BSPlayer-a, и аз да попитам на 2.10 съм но когато опитам да пусна филма се появява само скина на BS чува се филма как върви но картина няма, трябва двоен клик върху скина за да излезне и картината защо може да е така? на K-Lite Mega Codec Pack 2.2.5 съм и не съм махал обаче ffdshow
Сподели другаде