Jump to content

Проблем с интернета на Max telecom

Препоръчан пост

Първо искам да се извиня, ако темата ми не е за този раздел, но не мога да се ориентирам все още във форума.

Проблемът ми е следният. Ползвам мобилен интернет от Виваком и Макс Телеком поради трудности, с окабеляването на сградата, в която живея. След като станах абонат на макс телеком се оказа, че единият ми лаптоп не приема въпросния нет. Обадих се на поддръжката на оператора, казаха ми, че възможните причини са две - лаптопа ми е с Авира, а драйверите на Макс телеком не били съвместими с Авира. Смених антивирусната-нищо. След това ми казаха, че вероятно драйверите на макс телеком и другия интернет на Виваком си противодействат и да деинсталирам тези на Виваком. Направих го и пак нищо. Въведих ръчно ай пи адреса, пак нищо, не може да открие мрежата.

В същото време другият ми лаптоп, също е с антивирусна Авира, също е с инсталирани драйвери на Виваком, а си работи без проблем и с двата нета. Постоянно редувам на него стикчето на Виваком и стикчето на Макс телеком, никакъв проблем.

Искам да ви попитам, имате ли идеята каква може да е причината и евентуано какво още да опитам? Възможно ли е в самия лаптоп да има отметка някъде, или някаква забрана...просто не знам къде и какво още да търся. Благодаря ви.

Сподели другаде