FireEagl3 Публикувано Август 3, 2013 Report Share Публикувано Август 3, 2013 Здравейте, значи коя част на компютъра трябва да сменя за да мога да слагам повече рам памет от максималното възможно ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 3, 2013 Report Share Публикувано Август 3, 2013 Зависи какво имаш предвид под "максимално възможно". Ако нямаш свободни слотове за памет на дъното(и си сложил плочки с максималният допустим единичен капацитет), значи трябва да смениш него. Ако ОС не може да разпознае паметта, която си сложил - това вече е друго. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FireEagl3 Публикувано Август 3, 2013 Author Report Share Публикувано Август 3, 2013 Да трябва да сменя значи дънната платка мерси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Август 4, 2013 Report Share Публикувано Август 4, 2013 Дънната платка ти е компютъра приятелю. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FireEagl3 Публикувано Август 4, 2013 Author Report Share Публикувано Август 4, 2013 Дънната платка ти е компютъра приятелю. Е не мога ли да си взема нова дъннка платка и да си сложа старите части на нея като процесора, рама, видео картата и т.н ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 4, 2013 Report Share Публикувано Август 4, 2013 Да, по принцип можеш - трябва само да внимаваш новото дъно да е съвместимо с останалите компоненти. Дънната платка не е целият компютър, но е основата, върху която се монтира останалото. Да не става въпрос за много стар компютър? Ако е така, то може би ще е по-смислено да се смени цялата конфигурация... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FireEagl3 Публикувано Август 4, 2013 Author Report Share Публикувано Август 4, 2013 Сега съм с тази ECS 945GCT-M2 искам да я сменя с тази Аsus P8H61-M LX Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 4, 2013 Report Share Публикувано Август 4, 2013 Опасявам се, че няма да стане - и процесора(сокета) и паметта са различни. Мисля, че трябва да търсиш дъно на същият сокет(LGA 775) и с четири слота за DDR2 памет.Всъщност сега попаднах на това дъно, което може да работи с DDR2 или DDR3 памет(не едновременно с двата вида). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FireEagl3 Публикувано Август 5, 2013 Author Report Share Публикувано Август 5, 2013 Значи, ако си купя този продукт които ми предложихте ще мога да си сложа старите части на новата ? Ako отговорът е "да" последно ще попитам на предложеното от вас ще мога ли да сложа видео картата ми която е Nvidia GeForce 210 ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 5, 2013 Report Share Публикувано Август 5, 2013 Това дъно го дадох като примерен вариант. На твое място бих изчакал и други мнения. Иначе оттам можеш да видиш дали точно твоят процесор го има в списъка. За видеокартата предполагам, че няма да има проблем - в смисъл, че си има PCI Express x16 slot. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FireEagl3 Публикувано Август 6, 2013 Author Report Share Публикувано Август 6, 2013 Еми процесора го има там, ако никой друг не каже мнение ще взема този които ми предложихте в краина сметка е много по добро от моито. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 6, 2013 Report Share Публикувано Август 6, 2013 За всеки случай питай пак хората от магазина като им обясниш за какво става въпрос и им дадеш точна информация за твоите компоненти. По принцип има и друг вариант - търсиш на кого да продадеш старият компютър, през това време спестяваш от закуски и взимаш нова конфигурация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lyatov Публикувано Август 31, 2013 Report Share Публикувано Август 31, 2013 Здравейте!Имам следния проблем.Както се вижда от снимката SpeedFan ми показва на един от датчиците 127 градуса С.Същевременно лаптопа не загрява.Може ли някой да ми каже къде е проблема и какво е решението му?Проблема не се реши от почистване на вентилатор и радиатор...Лаптопа е HP ProBook 4540s. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Август 31, 2013 Report Share Публикувано Август 31, 2013 Възможно е самият датчик да е повреден и да не отчита правилно стойността на температурата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост