Jump to content

Проблем с инсталация на уиндоус 7

gdvl

Препоръчан пост

Здравейте на всички.

Днес реших да си сложа уиндоус 7 ултимейт 32бит.И така слагам диска (като предварително в биоса съм на строил да боотва от ЦД/ДВД) , всичко добре инсталацията тръгва, задавам на какъв език да се инсталира -Български , но не ми намира хард диска. Отивам в официалния сайт на дънната платка  , но не намирам драйвери за уин 7 . Тегля за виста 32бит и през флашка по време на инсталацията го инсталирам за да може уина да "види" харда.Всичко добре форматирам харда натискам създай нов дял да се инсталлира 7цата всичко е наред.Натискам напред и инсталацията започва но до там ... Изкарва ми следната грешка...

сайт на дъното- http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2507#dl

post-29856-0-45465500-1375367243_thumb.jpg

Сподели другаде

Смея да твърдя, че копието е читаво поради факта ,че е инсталирано на лаптоп от който ви пиша в момента и не ми е правило никакви проблеми. Не съм пробвал със друг диск , точно поради тази причина - смятам че уина си е наред(копието).

Сподели другаде

Добре , ще го прочета , но не би ли трябвало ако е нещо в биоса да ми прави такива проблеми и при инсталацията на хп ? Там всичко си минава като по-вода но при 7цата уви ...Извинявам се глупавия въпрос просто ми е любопитно..Благодаря за упътването, не го бях намерил до сега.

Сподели другаде

Така , проблемът все още е налице. Снощи след доста часове на ровъчкане по биоса , разменяне на инсталационни дискове успях да подкарам само Убунту - ни ХП ни 7ца. Трагедия голяма :/. Едно , че 7цата не иска да се инсталира но да почне и инсталационния диск със Хп-то да ми вади сини екрани - е върха на сладоледа просто. След забиването  и на убунту след инсталацията му , която протече със триста зора , установих че харда си заминава ( или по точно е заминал).До тук добре установих проблема (нов хард). Преди около има няма 2 часа закупих нов хард диск 500гб seagate barracuda.Тук ще си помислите всичко ок 7цата е тругнала - да ама не. Уиндоус 7 пак си искаше драйвери за да намери харда а след това инсталацията пак не тръгна.Синият екран при инсталацията на Хп пак си е на лице и при (чисто новият хард диск).Единственото което подкарах без проблем е Убунту 9.10 и в момента ви пиша от него.Някой пак ще си помислят ми какво му е на убунтото да си кара с него. Да ама всичко ми е мъгла ни драйвери намирам за моята стара карта ни нищо.Та ако някой има някакви предложения за вече новия диск и защо аджеба на нов хард Хп вади сини екрани а 7цата вади "акъл за 5ст" и не вижда диска , а си продължава да нахалства за сата драйвери , не инсталира и т.н да каже , че не издържам :/

Сподели другаде

При маневрата да снимам синия екран , който ми показва при хп сега и убунтото се скапа и не тръгва за това пиша пак от лаптопа:/ Все пак ето няколкото шота на синия екран и биоса .

post-29856-0-79526800-1375475329_thumb.jpg

post-29856-0-27841900-1375475371_thumb.jpg

post-29856-0-29787400-1375475424_thumb.jpg

post-29856-0-46663900-1375475458_thumb.jpg

Сподели другаде

За жалост съм със една плочка от 1гб кингстон.Преди време бях с 2 плочки по 1 гб но едната сдаде багажа - ( това го разбрах като при вадене на едната пц-то издаваше гаден звук.това и във 2та слота). Махнах я и от тогава я карам само с едната. Малко ме съмнява и тая да е развалена , след като ми инсталира убунту и си върви без грешка.И още един въпрос защо уина -хп с вградени сата драйвери не засича харда :/

Сподели другаде

Аз оставам на мнение, че плочката е дефектирала. 

И още един въпрос защо уина -хп с вградени сата драйвери не засича харда :/

От BIOS задай режим IDE като инсталираш ОС, го върни на SATA.

Сподели другаде