gdvl Публикувано Август 1, 2013 Report Share Публикувано Август 1, 2013 Здравейте на всички. Днес реших да си сложа уиндоус 7 ултимейт 32бит.И така слагам диска (като предварително в биоса съм на строил да боотва от ЦД/ДВД) , всичко добре инсталацията тръгва, задавам на какъв език да се инсталира -Български , но не ми намира хард диска. Отивам в официалния сайт на дънната платка , но не намирам драйвери за уин 7 . Тегля за виста 32бит и през флашка по време на инсталацията го инсталирам за да може уина да "види" харда.Всичко добре форматирам харда натискам създай нов дял да се инсталлира 7цата всичко е наред.Натискам напред и инсталацията започва но до там ... Изкарва ми следната грешка... сайт на дъното- http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2507#dl Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
diskata Публикувано Август 1, 2013 Report Share Публикувано Август 1, 2013 Това копие на уиндоус читаво ли е .Пробвахте ли с друг диск . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gdvl Публикувано Август 1, 2013 Author Report Share Публикувано Август 1, 2013 Смея да твърдя, че копието е читаво поради факта ,че е инсталирано на лаптоп от който ви пиша в момента и не ми е правило никакви проблеми. Не съм пробвал със друг диск , точно поради тази причина - смятам че уина си е наред(копието). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
androns Публикувано Август 1, 2013 Report Share Публикувано Август 1, 2013 Поиграй си с настройките в БИОС-а за RAID конфигурацията.Прочети упътването от 58стр. нагоре http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-m61sme-s2_2.0_e.pdf Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gdvl Публикувано Август 1, 2013 Author Report Share Публикувано Август 1, 2013 Добре , ще го прочета , но не би ли трябвало ако е нещо в биоса да ми прави такива проблеми и при инсталацията на хп ? Там всичко си минава като по-вода но при 7цата уви ...Извинявам се глупавия въпрос просто ми е любопитно..Благодаря за упътването, не го бях намерил до сега. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gdvl Публикувано Август 1, 2013 Author Report Share Публикувано Август 1, 2013 Рових из биоса но всичко си изглежда нормално :/ Уви не мога да я подкарам тая 7ца да инсталира и това е :/ Някакви други идеи .. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Август 2, 2013 Report Share Публикувано Август 2, 2013 Опитайте все пак с друг инсталационен диск. Текущият може да е дефектирал и поради тази причина инсталацията да не протича нормално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gdvl Публикувано Август 2, 2013 Author Report Share Публикувано Август 2, 2013 Така , проблемът все още е налице. Снощи след доста часове на ровъчкане по биоса , разменяне на инсталационни дискове успях да подкарам само Убунту - ни ХП ни 7ца. Трагедия голяма :/. Едно , че 7цата не иска да се инсталира но да почне и инсталационния диск със Хп-то да ми вади сини екрани - е върха на сладоледа просто. След забиването и на убунту след инсталацията му , която протече със триста зора , установих че харда си заминава ( или по точно е заминал).До тук добре установих проблема (нов хард). Преди около има няма 2 часа закупих нов хард диск 500гб seagate barracuda.Тук ще си помислите всичко ок 7цата е тругнала - да ама не. Уиндоус 7 пак си искаше драйвери за да намери харда а след това инсталацията пак не тръгна.Синият екран при инсталацията на Хп пак си е на лице и при (чисто новият хард диск).Единственото което подкарах без проблем е Убунту 9.10 и в момента ви пиша от него.Някой пак ще си помислят ми какво му е на убунтото да си кара с него. Да ама всичко ми е мъгла ни драйвери намирам за моята стара карта ни нищо.Та ако някой има някакви предложения за вече новия диск и защо аджеба на нов хард Хп вади сини екрани а 7цата вади "акъл за 5ст" и не вижда диска , а си продължава да нахалства за сата драйвери , не инсталира и т.н да каже , че не издържам :/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 2, 2013 Report Share Публикувано Август 2, 2013 Снимайте синия екран и прикачете снимката тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gdvl Публикувано Август 2, 2013 Author Report Share Публикувано Август 2, 2013 При маневрата да снимам синия екран , който ми показва при хп сега и убунтото се скапа и не тръгва за това пиша пак от лаптопа:/ Все пак ето няколкото шота на синия екран и биоса . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 2, 2013 Report Share Публикувано Август 2, 2013 Прилича на проблем с РАМ паметта. Ако сте с 2 плочки, извадете едната и пробвайте да инсталирате. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gdvl Публикувано Август 2, 2013 Author Report Share Публикувано Август 2, 2013 За жалост съм със една плочка от 1гб кингстон.Преди време бях с 2 плочки по 1 гб но едната сдаде багажа - ( това го разбрах като при вадене на едната пц-то издаваше гаден звук.това и във 2та слота). Махнах я и от тогава я карам само с едната. Малко ме съмнява и тая да е развалена , след като ми инсталира убунту и си върви без грешка.И още един въпрос защо уина -хп с вградени сата драйвери не засича харда :/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 2, 2013 Report Share Публикувано Август 2, 2013 Аз оставам на мнение, че плочката е дефектирала. И още един въпрос защо уина -хп с вградени сата драйвери не засича харда :/От BIOS задай режим IDE като инсталираш ОС, го върни на SATA. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gdvl Публикувано Август 2, 2013 Author Report Share Публикувано Август 2, 2013 От биоса изключвам сата контролера и остава само ИДЕ-то но пак не го вижда. Иначе такава опция от сата на иде не виждам ..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 3, 2013 Report Share Публикувано Август 3, 2013 Пробвай с друг SATA кабел или в друг порт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост