barca_b0y Публикувано Юли 25, 2013 Report Share Публикувано Юли 25, 2013 Здравейте,Има ли начин да разбера кога за последно е работил компютърът и за какъв период от време? Възможно ли е да се разбере без допълнително приложение? Ако не, ще ми трябва такова. Предпочитам да не е наложително да работи постоянно.P.S. С Windows 7 съм. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 25, 2013 Report Share Публикувано Юли 25, 2013 Чрез EventLog на уиндоуса може да видиш. Но най-бързо и ясно става с портейбъла PC On/Off Time. Програмата не работи на заден фон, за да отчита. Просто я слагаш и тя ще ти покаже колко е работил компютъра след като я отвориш. В момента чакам от автора за пълната последна версия, защото изгубих стария имайл и ако не ми го върне, виждам че се тутка, ще му отлети лиценза незнайно накъде. Защото го предупредих многократно, да ми добави новия мейл, но не го прави и ми писва да му се моля. Може и при теб да иде за негова сметка. http://i39.tinypic.com/2ccwivn.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flyer Публикувано Юли 25, 2013 Report Share Публикувано Юли 25, 2013 Здравей! Кога за последно е била пусната операционната система може да провериш като напишеш в Start -> Run -> cmd.exe: systeminfo | find "Time:" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 25, 2013 Report Share Публикувано Юли 25, 2013 Кога за последно е била пусната операционната система може да провериш като напишеш в Start -> Run -> cmd.exe: Така, добре, но той не пита кога последно е бутвана (стартирана). кога за последно е работил компютърът и за какъв период от време? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Юли 26, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 26, 2013 @Zig Zag,Как точно става с метода без допълнителни приложения?Като цяло не разбрах по-голямата част от коментара ти, но както и да е - не съм заинтересован от тази програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 27, 2013 Report Share Публикувано Юли 27, 2013 @Zig Zag, Как точно става с метода без допълнителни приложения? Не знам човек! Много e трудно и неприятно. Аз ако ми е харесвало, щях да гледам все от системата. Като не искаш EXE-то да погледне (без да го инсталираш) виж през Десен клик на компютъра > Управление > Event Viewer > Windows Logs > Security. Или отвори eventvwr.exe Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 28, 2013 Report Share Публикувано Юли 28, 2013 Не знам човек!Аз ако ми е харесвало, щях да гледам все от системата. От първото изказване се разбира, че не знаете, а от второто, че сте изпробвали метода и не Ви е харесал. Това е доста странно. Десен клик на компютъра > Управление > Event Viewer > Windows Logs > Security. В точно този лог е по-вероятно потребителят да намери инфорамация за Logon/Logoff сесиите. За да намерите информация за последните изключвания/рестартирания на системата, изпълнете следното:Стартирайте Event Viewer.Windows Logs -> System -> Filter Current Log.В новопоявилия се прозорец задайте следните стойности за опциите: Event Sources: User32 Include/Exclude event ID's: 1074За да съберете информация относно кога системата е била стартирана, то е необходимо отново да филтрираме въпросния лог: Event Sources: All Event Sources Include/Exclude event ID's: 6005Чрез този филтър се проследява стартирането на Windows Event Log service. Тъй като фабрично зададената стойност за Startup type е Automatic, то въпросната услуга се стартира заедно с операционната система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 28, 2013 Report Share Публикувано Юли 28, 2013 Благодаря ви @s.feradov. Тези неща нямаше от къде да ги научим. Само че при мен филтъра не работи за Windows 8. И двата филтъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 28, 2013 Report Share Публикувано Юли 28, 2013 Изберете лог System, а не Security. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 28, 2013 Report Share Публикувано Юли 28, 2013 Да. Показа ми логове сега. Но последните и за двата филтъра са ми по-стари от 3 дни. А аз пускам компютъра всеки ден. Последния е от 25-ти Юли, а днес е 28-ми Юли. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 28, 2013 Report Share Публикувано Юли 28, 2013 Ако компютърът е оставен в Sleep/Hibernate режим e нормално това да не бъде отразено в логовете. В противен случай, не знам защо те не са записани. При мен, абсолютно всички подобни събития са записани в регистъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 28, 2013 Report Share Публикувано Юли 28, 2013 Опциите за спиране са ми три: Заспиване, Изключване, Рестартиране.Винаги си го спирам с "Изключване".Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Юли 28, 2013 Report Share Публикувано Юли 28, 2013 Аз използвам manicTime за да си припомням какво точно правя и кога го правя и да си кажа ми върши чудесна работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Юли 29, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 29, 2013 @s.feradov,Благодаря, но няма ли някакъв по-кратък метод? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 29, 2013 Report Share Публикувано Юли 29, 2013 но няма ли някакъв по-кратък метод? Ако имаше нямаше да ти давам приложение и аз нямаше да купувам лиценз. Още с първия пост го обявявам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост