Denitsa7 Публикувано Юли 24, 2013 Report Share Публикувано Юли 24, 2013 Здравейте!Имам лаптоп X50z ,на който дъното му е за смяна.Искам да попитам как да разбера какво дъно трябва да купя (модел)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Юли 24, 2013 Report Share Публикувано Юли 24, 2013 Обикновено на самото дъно пише модел и ревизия-това е единия начин. Другия начин е по самия модел на лаптопа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 24, 2013 Report Share Публикувано Юли 24, 2013 Здравей.Ще споделиш ли защо именно дъното е за смяна? От сервиза ли са казали така? Подразбира се че има някакъв проблем, но аз в такава ситуация бих искал да съм сигурен - дъното и дисплея са основните компоненти на лаптопа... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Denitsa7 Публикувано Юли 25, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 25, 2013 Здравейте отново!Преди време пуснах тема тук във форума за проблем с моя лаптоп.Компютъра първо правеше проблем докато беше на stand by , когато се опитвах да го събудя даваше черен екран за минута-две и след това тръгваше.После започна да прави същия проблем при стартиране,докато преди няколко дни спря изобщо да зарежда.В момента ,в който се опитам да го пусна дава черен екран вентилатора работи и до там.Носих го два пъти на сервиз.Първия път казаха ,че проблема е между хард диска и батерията.Занесох го в къщи работи 2-3 дни и тотално отказа.Втория път вече ми казаха ,че е от дъното и ми предложиха да ми дадат 80-100 лева и да го вземат за части.Сега съм пред голяма делема какво да го правя,защото определено нямам пари за нов компютър, а за ново дъно ми казаха че искат 378лв.,а ако искам да се опитат да ремонтират дъното(защото имало вероятност да го оправят) около 180лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 29, 2013 Report Share Публикувано Юли 29, 2013 Здравей. Тъй като не разбирам много от лаптопи, мога да помогна само с някои насочващи въпроси. Лаптопа в гаранция ли е? Само един сервиз ли можеш да използваш? Относно последният вариант - "имало вероятност да го оправят" - ако не успеят, тогава какво - няма да им платиш 180-те лева ли? А ако решиш да го продадеш "за части" - предлагам да пробваш в някой сайт за продажби(може да му вземеш малко повече). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Denitsa7 Публикувано Юли 30, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 30, 2013 Отнесох го на друг сервиз.Компютъра е тръгнал ,но не знам какво точно са му правили.Казаха ми само,че може да работи две седмици или две години ,каквото и да значи това... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост