D3sk0 Публикувано Юли 16, 2013 Report Share Публикувано Юли 16, 2013 Здравейте!Нов съм във форума така че се извинявам ако темата не е в правилния раздел.Та така сега по темата:Имам следния проблем с лаптопа ми: (Acer EmachinesE640g-P323G50mnks) Както си работи нормално (в нета най-вече) изведнъж: (и сега има няколко варианта)-замръзва т.е не реагира на абсолютно нищо като картината си остава -рестартира се с BSOD 0х00000000а : irql_not_less_or_equal-рестартира се без никакви грешки (просто рестарат)-забива като изгася екрана (смисъл изгася напълно а не става черен) и в същото време ламите на хард диска,WI-FI и power бутона и вентилатора продължават да работят...Проверих го с анти-вирусната за вируси - няма.Преди да почне да прави тия мизерии беше на сервиз за поправка на DC входа след като ми го върнаха почна да прави така,беше с Windows 8 но го преинсталирах с качествена 7-ца и не се оправи...Моля ви помогнете ми че не ми се дават пари за някакви смотани сервизи,че му и изтече гаранцията преди 1 седмица Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Юли 16, 2013 Report Share Публикувано Юли 16, 2013 Здравейте D3sk0,и добре дошли в Софтвизия.Нека се върнем малко назад:Значи преди време Х сте използвал win 8, следва разваляне на буксата за зареждане. Отнасяте компютъра при "майстори" и след като ви го връщат сте отново с Win 8 и компютъра започва да ви прави този проблем.Ако е така, то - ако сте занесли компютъра в сервиз където ви е гаранцията - се върнете с рекламация относно направеният ремонт да дадената част.Ако е било извън гаранционен сервиз, също можете да отидете и да направите рекламация относно направената услуга.Реално това с което аз съм запознат, проблемите могат да бъдат - не коректно работещ драйвер, може да е нещо в BIOS или проблем с режимите на ядрото, но все пак нека уточним питането ми.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
D3sk0 Публикувано Юли 16, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 16, 2013 Здравейте D3sk0,и добре дошли в Софтвизия.Нека се върнем малко назад:Значи преди време Х сте използвал win 8, следва разваляне на буксата за зареждане. Отнасяте компютъра при "майстори" и след като ви го връщат сте отново с Win 8 и компютъра започва да ви прави този проблем.Ако е така, то - ако сте занесли компютъра в сервиз където ви е гаранцията - се върнете с рекламация относно направеният ремонт да дадената част.Ако е било извън гаранционен сервиз, също можете да отидете и да направите рекламация относно направената услуга.Реално това с което аз съм запознат, проблемите могат да бъдат - не коректно работещ драйвер, може да е нещо в BIOS или проблем с режимите на ядрото, но все пак нека уточним питането ми.ПоздравиТака е,забравих само да спомена че ми бяха отказали рекламацията –Ами то вие сте го повредили лаптопа след връщането проблема не идва от ремонта на буксата...Както и да е поговорих за майките им и си отидох.На мене лично ми се струва че е проблем с RAM-а който е : 3GB (1x2GB+1x1GB) Samsung M471B5673FH0-CH9 (AIDA64) DDR3 1333 (667 mhz) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Юли 16, 2013 Report Share Публикувано Юли 16, 2013 Ето на какво попаднах, което довежда до моето мнение, което написах в предния си пост:Може някои от колегите да има и друга идея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Юли 16, 2013 Report Share Публикувано Юли 16, 2013 Инсталирани ли са всички ъпдейти? Инсталирани ли са всички драйвери? Архивирай Minidump папката и я качи в Dox, и дай линк за сваляне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
D3sk0 Публикувано Юли 16, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 16, 2013 Значи преди около 3 часа ми даде пак син екран (0х0000008Е) викам си мааму и лаптоп извадих му едната плочка рам (тая дето е 1 ГБ) и досега не ми е направило проблем.Относно драйверите аз си инсталирам само драйвера за видеото (Ати радеон ХД5470 512мб мисля) и за бежичния нет, а ъпдейтите са инсталирани. Линк за minidump : http://dox.bg/files/dw?a=a37e9572ad Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Юли 16, 2013 Report Share Публикувано Юли 16, 2013 Вижте в Device Manager за жълти удивителни, ако има инсталирайте всички драйвери. Изтеглете програмата Active Smart. Стартирайте я, направете снимка на прозореца SMART Information, и прикачете снимката тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
D3sk0 Публикувано Юли 17, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 17, 2013 В Device Меринджей-а нямам жълти удивителни а колкото до тази програма Active Smart ми излиза тази грешка:Оops...ActiveSMART could not detect any hard drive with S.M.A.R.T support.If you think this is a mistake,click the link below to send us a notice about that P.SОправи се ето снимката : http://dox.bg/files/dw?a=e1fb0992da Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Юли 17, 2013 Report Share Публикувано Юли 17, 2013 (Редактиран) Единственото което ми идва на ум, в момента е да тествате РАМ паметта за грешки. Можете да използвате memtest86+ или вградения инструмент в Windows7 (Memory Diagnostics Tool). П.С. Ако сте с 2 плочки, махате едната и пускате програмата. След това по същия начин с другата плочка. Редактиран Юли 17, 2013 от Stoyannov Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
D3sk0 Публикувано Юли 17, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 17, 2013 Преди няколко дни пуснах мемтест86 и като стигна някъде 52% и изгасна,май прегря.Вчера махнах едната плочка рам и вече почти цял ден нямам проблеми. Ще наблюдавам още няколко дни и ако продължава да не ми прави проблеми ще му купя още 2 GB RAM тъкмо да ми станат 4 (че малко ми секът някои игри сега само с 2 ГБ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
D3sk0 Публикувано Юли 20, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 20, 2013 Здравейте отново!Днес си купих 2 ГБ рам за гореспоменатия лаптоп и сега имам 2х2ГБ рам.Windows-a показва 4е има 4гб рам и използваеми 3,49 ГБ.Та искам да питам защо отсаналите 512 мб не се използват? П.С: Между другото когато си взимах рамта (А-Дата) ми казаха че двете плочки може да не се харесат.Какво означава това и до какви проблеми може да доведе? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evda Публикувано Юли 20, 2013 Report Share Публикувано Юли 20, 2013 Здравей! Разликата в МБ-те е защото ползваш 32-битова ОС. А това което са ти казали се случва изключително рядко (мое лично мнение) особено когато става въпрос за по-малък капацитет на модул РАМ. С две думи има вероятност за конфликти между отделните модули, което в някой случай довежда до неправилна работа на някой от тях и от там и на машината! ........ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Юли 20, 2013 Report Share Публикувано Юли 20, 2013 П.С: Между другото когато си взимах рамта (А-Дата) ми казаха че двете плочки може да не се харесат. Ами ако не са с едни и същи честоти, тайминги, марка и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост