Jump to content

Проблем с видеокарта nvidia quadro fx 2500m

Препоръчан пост

Здравейте, нужна ми е помощ. Имам Dell precision m90 , video card nvidia quadro fx 2500m,2 gb ram.

Инсталирах Windous 7 / 32 bit. но драйвър в страницата на Dell има за XP ,а по късно открих и за Vista.

Инсталирах драйвъра и след рестарт видеото заработи перфектно. Да ама не. Още не бях инсталирал актуализациите и оставих компютъра да се актуализирва през нощта. На сутринта компютъра беше влязъл във спящ режим и когато се опитах да го включа с мърдане на мишка и чукане по клавиатурата но не се получи.

Единствения начин да го изключа беше да изключа захранването и да извадя батерията. Така и направих но след като го стартирах излезе син екран и  впоследствие ми показа че компютъра не може да се възстанови.

Оставаше ми само едно - нова инсталация на Windows. Изтрих диска и инсталирах наново . След инсталацията инсталирах драйвера но след рестарт отново излезе син екран . Казах си сигурно не съм изтрил всичко както трябва и отново инсталирах Windows само че този път форматирах диска.Отново се опитах да инсталирам и пак син екран. но този път компютъра деинсталира драйвера и се стартира нормално. Помислих си че сигурно трябва да пробвам с този за XP . Инсталирах го през диспечера на устройства в безопасен режим ,но като рестартирах излезе пак син екран.. Стартирах отново в безопасен режим и деинсталирах драйвера. След това компютъра се стартира нормално. Пробвах и с още универсални драйвери но все същото. Идва ми на идея единствено че след като диска беше напълно изтрит информация от предишната инсталация може да е останала единствено в видео паметта на как да се изтие идея си нямам и дали това е вярно въобще.

Имате ли идея какво да направя за да заработи  видео картата нормално.

Сподели другаде

пробвах но от windows има инсталиран стандарт VGA monitor и която и програма за търсене на драйвер да използвам показва че драйвера е ОК понеже не открива типа на видео картата в компютъра. Точно затова идеята беше да инсталирам дори и стар драйвер през диспечера за да може по късно след рестарта да включа програма за търсене на драйвер. По същия начин инсталирах драйвер на DELL latitude D500 работи  идеално. Но с тази карта на Nvidia  все си мисля че понеже има собствена памет 512 мб нещо е останало там и  пречи да се инсталира какъвто и да е драйвер,а инфо как да почистя паметта на видео картата не намирам никъде в интернет.

Сподели другаде