Jump to content

Бавно стартиране на Windows XP

batetoo2

Препоръчан пост

Тъкмо си сложих ОТНОВО XP (пълна скръб е 7цата за моя комп :( ) и преди да инсталирам програмите компютъра си зареждаше бързо, но след като си инсталирах програмите, след поредния рестарт антивирусната зарежда бавно и щита за защитата (в лентата на задачите). Не съм сигурен, но мисля, че проблема идва от някоя стартираща услуга с WIndows. На какво може да се дължи този проблем ?

Сподели другаде

• Отговори 34
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Популярни дни

ТОП потребители в тази тема

Тъкмо си сложих ОТНОВО XP (пълна скръб е 7цата за моя комп :( ) и преди да инсталирам програмите компютъра си зареждаше бързо, но след като си инсталирах програмите, след поредния рестарт антивирусната зарежда бавно и щита за защитата (в лентата на задачите). Не съм сигурен, но мисля, че проблема идва от някоя стартираща услуга с WIndows. На какво може да се дължи този проблем ?

Здравей.Като за начало, пробвай да я спреш антивирусната. И пробвай така да поработиш. Виж дали ще бави.

А коя ти е антивирусната програма?

Сподели другаде

Здрасти и на теб, стари приятелю ! :) Avast Free, но не знам как я изключа .. малко помощ за това ? Да не трябва всеки щит по отделно да се изключва ?

Долу във дясно, системният трей.Кликни върху иконата на Аваст със десен бутон.

Има опция: Аваст.Контрол на щитовете.

Избери примерно за десет минути да го спреш. Предполагам са достатъчни за да разбереш, от него ли е проблема.

Сподели другаде

Пак е така, направо ще я деинсталирам и пак ще рестартирам, за да видя дали има резултат.

Пробвай и пиши за резултата.

Макар и да се съмнявам тя да прави проблем.

Ако няма разлика, следващото нещо е да видиш във msconfig>Startup какво се зарежда.

И ако е възможно да спреш всичко, и да пробваш отново.

Сподели другаде

Пробвай и пиши за резултата.

Макар и да се съмнявам тя да прави проблем.

Ако няма разлика, следващото нещо е да видиш във msconfig>Startup какво се зарежда.

И ако е възможно да спреш всичко, и да пробваш отново.

Да спра всичко от тук ? http://prikachi.com/images/87/6308087R.png

Проблемът е от Малуербитес ПРО,ако я имате инсталирана...до 2.5 минути.

Ако е така,то и спрете самостартирането.

Malwarebytes не съм инсталирал !

Сподели другаде

Това нещо ALCMTR.EXE

Май е нередовно http://www.bleepingcomputer.com/startups/ALCMTR.EXE-240.html

Пусни сканиране с антивируса.

Или го спри от старт.При мен никога не се авторстартира този компонент на REALTEK. 

Сподели другаде

Пак си зарежда бавно, иконата на Реалтек се изгуби, както и бутона за смяна на езиците. Мисля пак да чекна всички и да опитам под Safe mode, но да има ли връзка с интернет или не ?

Сподели другаде