plamen74.72 Публикувано Юли 7, 2013 Report Share Публикувано Юли 7, 2013 Старото дъно е ASRock H61M HVGS на 8 месеца от закупуването му, но стана непоправим проблем (според сервиза -не гаранционния, а тоя дето взима части от него)! Преди три седмици пускам компютъра, завърта вентилаторите и веднага гасне?! Занесох го в сервиза където монтираха дъното, и там установиха, че процесора не пали т.е. самото дъно не включвало процесора (как го установиха не знам)?! След три седмично чакане се оказва, че няма да признаят гаранцията, защото повредата била или от токов удар, или от гръмотевица?! Имам разклонител с защита от гръмотевици и пренапрежение към който освен компютъра е включен и монитора, буфера, два сат. приемника, телевизора, видео и стационарен телефон на глобул (които за разлика от компютъра са си здрави и в момента)! Както и да е ще се купува ново дъно (стига наистина да е здрав процесора)?! За сега съм се спрял на тези трите в рамките на бюджета - ASROCK-B75-PRO3--B75-1155, ASUS-P8B75-M-LE--B75--LGA1155 или GB-B75-D3V--B75-LGA1155. Второто на Асус го предпочитам, но бих искал да знам, кое от трите е по за предпочитане, или пък предложете вие по-добро от тия - в рамките на бюджета разбира се (до 150лв.)?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Юли 10, 2013 Report Share Публикувано Юли 10, 2013 Аз бих ти предложил това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 11, 2013 Report Share Публикувано Юли 11, 2013 Аз бих ти предложил това. Съдейки по определените от потребителя модели, не вярвам този да е удачен избор. В случая бих предложил дъно с H77 chipset. Вижте това тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 11, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 11, 2013 Благодаря за предложенията!@s.feradov дъното което си предложил е много добро, но това ATi дето го пише на него ме притеснява, ако е свързано с видео картата?!Ползвам Линукс, а от ATi спират поддръжката на стари карти, а новите ако заработят ще е с много голяма мъка!Старото дъно е с вградено видео на intel и съм доволен, и за това се спрях на този Asus (стига да е удачен избора ми)! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 11, 2013 Report Share Публикувано Юли 11, 2013 Въпросната емблема показва поддръжката на AMD Quad CrossFireX и CrossFireX. Като цяло дъното е доста добро и предоставя доста възможности за бъдещ ъпгрейд. Проблемът е в това, че няма вградена видеокарта, на която явно държите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 12, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 12, 2013 Въпросната емблема показва поддръжката на AMD Quad CrossFireX и CrossFireX. Като цяло дъното е доста добро и предоставя доста възможности за бъдещ ъпгрейд. Проблемът е в това, че няма вградена видеокарта, на която явно държите.Не, че държа на вградена видео карта, но като нямам друга, ще се наложи да си купя, а така надхвърлям бюджета! п.с.Може ли само да ми кажете защо в сервиза ми препоръчват дъно на Gigabyte от серията 61 - с какво са по-добри? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 12, 2013 Report Share Публикувано Юли 12, 2013 п.с.Може ли само да ми кажете защо в сервиза ми препоръчват дъно на Gigabyte от серията 61 - с какво са по-добри? Предполагам от бюджетна гледна точка. Като цяло обаче, не виждам как H61 серията на Gigabyte ще е по-добър избор от H77 серията на ASRock. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 12, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 12, 2013 Аз предполагам, че е защото старото дъно е Н61 и за това ми препоръчват също Н61, но на Gigabyte (лично мнение)!За сега Asus-а ме устройва, но не съм сигурен дали изобщо проблема е в старото дъно или в самия процесор?!В сервиза пред мен пробваха да стартират компютъра, но понеже се случваше същото пробваха с премахване на рам паметите (2бр. х 2 гигабайта DDR3 на 1333 мегахерца), но промяна нямаше. Пробваха с изключването и на DVD-то и харда, но пак същото положение, и след това свалиха (мисля, че радиатор се нарича) на процесора и пуснаха така, като при пускането с пръсти пробваха дали почва да грее процесора, но той си остава леден (все едно никога не е стартирван)?! Тогава казаха, че дъното не включвало процесора, но дали дъното прави проблема или самия процесор не знам?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Юли 13, 2013 Report Share Публикувано Юли 13, 2013 По принцип дънните платки се развалят далеч по-често, отколкото процесорите (тук до мен има един Celeron от 1998, който надживя 2 дънни платки, като единствено оригиналната с която ми го дадоха устиска, няма вече техника като едно време!), така че от там може да се заключи, че наистина дъното е за смяна. Освен това, проверките, които са направили в сервиза са традиционни, така че може да се твърди, че дъното е заминало.Все пак ако има някаква възможност за проверка на процесора е хубаво да се направи - на работещо дъно със същия сокет и да се пробва дали със сигурност процесора е здрав или обратното - работещ подобен процесор на това дъно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 13, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 13, 2013 Благодаря! За сега се спрях на Асус-а! Не, че имам против дъното предложено от @s.feradov но второ дъно на ASRock ми прави проблем, и не ми се рискува отново с тази марка! Дано само да работи коректно с Линукс?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Юли 14, 2013 Report Share Публикувано Юли 14, 2013 Самата дънна платка не виждам причина да не работи коректно с Линукс, още повече, че всички кернели, които се използват в момента поддържат най-новия хардуер out-of-the-box, така че няма проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 14, 2013 Report Share Публикувано Юли 14, 2013 plamen74.72, да знаеш, че видеокартата ти е вградена в процесора, вече не са в дънните платки. Можеше да кажеш досега информативно какъв е процесора, но нищо, няма голямо значение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 14, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 14, 2013 plamen74.72, да знаеш, че видеокартата ти е вградена в процесора, вече не са в дънните платки. Можеше да кажеш досега информативно какъв е процесора, но нищо, няма голямо значение.Понеже в сервиза, където го сглобиха (дъно, процесор и рам), са останали кутиите на дъното и процесора т.е. не ми ги дадоха, освен книжката на дъното с диска, и за това потърсих в нета по лепенката на вентилатора на процесора!Ето какво пише на нея: Intel E97379-001На самия процесор пише: Intel Celeron G540 п.с.Сега видях още едно инфо за процесора: * ВниманиеЗа активиране на вградената графична карта се изисква дъно с чипсет Intel H61/Η67/Z68/B75/H77/Z77Така, че дъното на Asus, което си избрах (за сега), както и това на ASRock предложено от @s.feradov стават без проблеми! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
showman1 Публикувано Август 6, 2013 Report Share Публикувано Август 6, 2013 Здравейте. Нов съм тук, и чрез търсене в гугъл попаднах на тази тема, а без да се регистрирам няма как да ви попитам, пък и вече има такава тема тук! Харесал съм си същото дъно ASUS-P8B75-M-LE--B75--LGA1155, като вече имам рам паметите 2х4GB DDR3 / 1333MHz. Към това дъно съм си харесал и този процесор Intel® Pentium® G2120, 3100MHz, 3MB, socket 1155, Box. Захранване имам, както и два хард диска по 160GB, кутия Ocean, а DVD-то ми е LG Sata. Надявам се да ме посъветвате дали избора ми е добър, понеже в момента ги намерих на промоция общо за 232,18лв. (съответно процесора за 11339лв. и дъното за 11879лв)! Бюджета е 250лв. Ако има по-добра комбинация на дъно и процесор моля за съвети! Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 6, 2013 Report Share Публикувано Август 6, 2013 Здравейте. Нов съм тук, и чрез търсене в гугъл попаднах на тази тема, а без да се регистрирам няма как да ви попитам, пък и вече има такава тема тук! Харесал съм си същото дъно ASUS-P8B75-M-LE--B75--LGA1155, като вече имам рам паметите 2х4GB DDR3 / 1333MHz. Към това дъно съм си харесал и този процесор Intel® Pentium® G2120, 3100MHz, 3MB, socket 1155, Box. Захранване имам, както и два хард диска по 160GB, кутия Ocean, а DVD-то ми е LG Sata. Надявам се да ме посъветвате дали избора ми е добър, понеже в момента ги намерих на промоция общо за 232,18лв. (съответно процесора за 11339лв. и дъното за 11879лв)! Бюджета е 250лв. Ако има по-добра комбинация на дъно и процесор моля за съвети! Благодаря Добри са тези компоненти, процесорът е доста бърз. Има вградена видеокарта в него и може да не слагате външна, ако не играете игри (става за леки игри вградената). В бъдеще ще има възможност да се смени и с по-добръ, ако се наложи. Процесори има много за този сокет (1155). Хард дисковете ви също трябва да бъдат SATA, защото новите дъна нямат вече Parallel ATA. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост