Jump to content

Драйвери за максимално качество на видео

vorfax

Препоръчан пост

Здравейте,

Колебаех се какво повече касае въпросът ми - програмата After Effects или драйверите на ползваната от мен Microsort 7 Profesional, 64 битова версия ОС. В крайна сметка реших, че решението касае конкретната версия на операционната система.

С две думи разполагам с компютър с актуални драйвери, но установявам, че качеството на файл, който рендирам е по-лошо сравнено със същият направен на друг компютър с Windows XP.

Компютърът е преинсталиран преди месец, позволил съм му всички ъпдейти, чист е. На какво може да се дължи проблемът? Не съм инсталирал никакви кодеци, но нямам опит със седма версия и не знам какви е нужно.

Сподели другаде

Напълно съм сигурен, че рендирането е изпълнено при еднакви настройки и за един и същи проект. Впоследствие, когато прегледах двата файла правени на различните компютри установих, че единият е с видимо по-лошо качество и има назъбване по диагоналните линии.

Сподели другаде

Помня, че за програми снимащи екрана ми препоръчаха да сложа пакет от кодеци, за да бъде записа с по-добро качество. Не е ли възможно това да има отношение за крайния продукт? Ще ми препоръчате ли някакъв пакет, за да тествам?

На компютъра с Windows XP със сигурност имам K-Lite Codec Pack.

Сподели другаде

Не съм запознат с рендериращия процес на Adobe After Effects, но трябва да има нужда от кодеци само ако искаш да създадеш файлов формат, който не се поддържа по подразбиране от програмата. Ти в какъв формат се опитваш да рендерираш?
Сподели другаде

Рендирам в MPEG-4, без компресия (lossless). Същият формат и се обработва безпроблемно от Adobe After Effects.

По време на работа на програмата нямам включени други приложни програми.

И аз се опитвам да си обясня причината.

Сподели другаде

Извинявам се, формата е AVI (Video for Windows опцията), а не MPEG-4. Свикнал съм веднага след рендиране да го конвертирам, за да намаля размера.

Като опция за Format Options избирам No compression:

http://img594.imageshack.us/img594/4204/42l7.png

25 fps, еднакви пропорции и размер. Качеството - различно, конкретно за назъбването на картината говоря. Днес сложих K-Lite Codec Pack, но мисля, че не помогна, защото има същият дефект.

Сподели другаде

В такъв случай нито кодеците, нито драйверът би следвало да оказват влияние върху крайния резултат. И двата видео файла се възпроизвеждат на един и същ компютър, нали?
Сподели другаде