vorfax Публикувано Юли 2, 2013 Report Share Публикувано Юли 2, 2013 Здравейте,Колебаех се какво повече касае въпросът ми - програмата After Effects или драйверите на ползваната от мен Microsort 7 Profesional, 64 битова версия ОС. В крайна сметка реших, че решението касае конкретната версия на операционната система.С две думи разполагам с компютър с актуални драйвери, но установявам, че качеството на файл, който рендирам е по-лошо сравнено със същият направен на друг компютър с Windows XP.Компютърът е преинсталиран преди месец, позволил съм му всички ъпдейти, чист е. На какво може да се дължи проблемът? Не съм инсталирал никакви кодеци, но нямам опит със седма версия и не знам какви е нужно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Юли 2, 2013 Report Share Публикувано Юли 2, 2013 Не съм запознат с тази програма, но сигурен ли сте, че настройките за рендиране са били идентични? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 2, 2013 Report Share Публикувано Юли 2, 2013 Рендерирането трябва да е независимо от драйверите. Увери се, че настройките са еднакви. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vorfax Публикувано Юли 2, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 2, 2013 Напълно съм сигурен, че рендирането е изпълнено при еднакви настройки и за един и същи проект. Впоследствие, когато прегледах двата файла правени на различните компютри установих, че единият е с видимо по-лошо качество и има назъбване по диагоналните линии. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vorfax Публикувано Юли 2, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 2, 2013 Помня, че за програми снимащи екрана ми препоръчаха да сложа пакет от кодеци, за да бъде записа с по-добро качество. Не е ли възможно това да има отношение за крайния продукт? Ще ми препоръчате ли някакъв пакет, за да тествам?На компютъра с Windows XP със сигурност имам K-Lite Codec Pack. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 3, 2013 Report Share Публикувано Юли 3, 2013 Не съм запознат с рендериращия процес на Adobe After Effects, но трябва да има нужда от кодеци само ако искаш да създадеш файлов формат, който не се поддържа по подразбиране от програмата. Ти в какъв формат се опитваш да рендерираш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vorfax Публикувано Юли 3, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 3, 2013 Рендирам в MPEG-4, без компресия (lossless). Същият формат и се обработва безпроблемно от Adobe After Effects.По време на работа на програмата нямам включени други приложни програми.И аз се опитвам да си обясня причината. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 4, 2013 Report Share Публикувано Юли 4, 2013 Какъв точно е видео форматът? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vorfax Публикувано Юли 4, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 4, 2013 Извинявам се, формата е AVI (Video for Windows опцията), а не MPEG-4. Свикнал съм веднага след рендиране да го конвертирам, за да намаля размера.Като опция за Format Options избирам No compression:http://img594.imageshack.us/img594/4204/42l7.png 25 fps, еднакви пропорции и размер. Качеството - различно, конкретно за назъбването на картината говоря. Днес сложих K-Lite Codec Pack, но мисля, че не помогна, защото има същият дефект. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 9, 2013 Report Share Публикувано Юли 9, 2013 В такъв случай нито кодеците, нито драйверът би следвало да оказват влияние върху крайния резултат. И двата видео файла се възпроизвеждат на един и същ компютър, нали? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост