Jump to content

Windows 7 Ultimate след Sleep изисква повторно натискане на Power бутона

k0st4din

Препоръчан пост

Здравейте Колеги,

от доста време се каня, но все изостава на заден план моя проблем:

Windosw 7 Ultimate x32

Всичко по системата си работи идеално, но имам някакъв проблем който не знам откъде идва, а той е следният -

да кажем, че вечерта съм затворил лаптопа си HP G70 и е влязъл в Sleep позиция, ставайки сутринта и отваряйки го следва натискане на бутона Power за да се събуди и би следвало да си се зареди нормално, но тук идва проблема - започва едно мигане на курсора(горе в ляво на монитора) все едно чака да буутна диск - това може да продължи с дни едва ли не. При което натискайки отново бутона Power лаптопа се изключва, но не като напълно изключен, а отново в Sleep позиция, при повторното натискане на Power бутона системата си се стартира по нормалният си начин, след което вече няма никакви проблеми!

Може да попитате и поне за това което се сещам е - проверил съм в DOS - зареждането на оста става чрез HDD, когато се наложи да инсталирам влизам и задавам буутването да е през CD-то, след което го сменявам.

Важно: Няма значение дали е чиста инсталация или след работа със системата. Но със сигурност има някъде проблем, защото до преди време(около година и половина) не съм имал такъв проблем, но от тогава след като последно го преинсталирах си е постоянен!

Благодаря предварително за съдействието.

Сподели другаде

Тази сутрин пробвах, беше си заспал, свалих му батерията и натиснах бутона и отново същата работа. Ако го Shutdown и натисна сутрин бутона няма проблем.

Никаква идея не ми идва на ум откъде е този проблем.

Сподели другаде

Не няма инсталирани други power management софтуери. И този проблем е налице когато премине в Hibernate, ако е в нормален Sleep, Power бутона ми примигва и щом раздвижа с мишката си се включва.

Сподели другаде

Здравейте

два дни работи без батерия и сутрешните пускания и понякога през деня водят до същият резултат.

А днес като за капак като си сложих батерията ми каза, че вече е изтощена и трябва да си купя нова.

post-18983-0-01366600-1373095148_thumb.jpg

Поздрави

Сподели другаде

Направете следното:

• Меню Start -> Run -> Въведете cmd -> Enter.
  • В новопоявилия се прозорец въведете:
chkdsk c: /r

След края на сканирането рестартирайте системата. Ако проблемът е все още налице, то ще пробваме нещо друго.

Сподели другаде

Нека опитаме следното:

• Стартирайте Command Prompt като администратор.
  • В новопоявилия се прозорец въведете следното:
powercfg -h off

Рестартирайте система.

След повторното ѝ стартиране изпълнете отново същите стъпки, като този път въведете: 

powercfg -h on

Рестартирайте отново системата.

Проверете дали проблемът е все още налице.

Сподели другаде