Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте!. От съвсем скоро програмата malwarebytes започна да ми показва съобщение, че е блокирала потенциално зловредна страница, от тип изходяща връзка, процес - ovwbrgd.exe. Странното е, че това ми го показва, дори когато не се използва компютъра. Направих пълно сканиране със съответната програма, както и с avira.free, която я ползвам успоредно с нея, но нищо. Какво е най-добре да направя в такъв момент? Благодаря предварително. Операционната система е windows 7- 64 bit ultimate SP1.

Сподели другаде

Малко не обяснявате съвсем ясно...

Малуербитес май непрекъснато блокира страници или адреси свързани с торент тракерите.

Спрете за малко торент клиента и вижте как е...

Вижте в диспечера фигурира ли такъв активен процес...

Евентуално ще се отзоват и помагачи,че аз отдавна съм занемарил тия неща.

П.П. Откога Малуербитес указва процес?

.

Сподели другаде

Проверих в task menager и там наистина имаше такъв процес, който принадлежеше на avira. Деинсталирах я, но съобщението продължи да излиза, само че процесът беше pandora service. Деинсталирах и тази притурка (ако може да ми кажете за какво точно е) и нещата се оправиха. Имам още един въпрос. Malwarebytes може ли да се ползва, като самостоятелна антивирусна или трябва да е просто добавка към някоя друга? Забелязах, че windows не я разпознава като такава.

Сподели другаде

Malwarebytes може ли да се ползва, като самостоятелна антивирусна или трябва да е просто добавка към някоя друга? Забелязах, че windows не я разпознава като такава.

Не, MAM е програма, който е препоръчително да се ползва като допълнение към антивирусния софтуер инсталиран на дадена система.

Сподели другаде

Просто я деинсталирайте и не включвайте защитата на MBAM в реално време.

Вместо нея можете да си я оставите за допълнителен скенер, а за защита в реално време си оставете Avira (инсталирайте наново или друга безплатна програма по-избор) и може да пробвате и новия продукт на Malwarebytes Anti Exploit (да се внимава, защото е все още бета версия).

Сподели другаде