Jump to content

Проблеми и съвети при работа със Skype/Скайп

Препоръчан пост

Здравейте :)

От няколко дена когато си пусна скайп (версия 4.2) и щом се впише и си сложа желания статут и вместо да си седи така, както съм го избрал, то ми пише " в процес на свързване " и две стрелки се въртят. На моменти пък се вписва, но трябва да изчакам няколко минути. Пробвах с версия 3.8 - пак е така, пробвах с версия 4.1 - няма промяна. Иначе интернета не е бавен, зарежда си бързо където и да вляза. Някой знае ли каква може да е причината?

Сподели другаде

• Отговори 727
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Действително от дата 8.03.12 Скайп започна да създава проблеми с вписването на потребителите си. Това става с по-старите от 5-та версии. Подозирам, че Скайповците са направили нещо с цел да си сваляме най-новата версия. Аз бях с 4.2.... и си ми харесваше работата с нея, защот в 5-тицата имаше неща които не работеха както трябва. Сега вече днес след десетократни опити за вписване не успях да се логна, бях принуден да изтрия и да кача най-новата им версия. И тя тръгна от раз. Пишете и други ли са имали подобен проблем и ако някой знае нещо повече да сподели.
Сподели другаде

Действително от дата 8.03.12 Скайп започна да създава проблеми с вписването на потребителите си. Това става с по-старите от 5-та версии. Подозирам, че Скайповците са направили нещо с цел да си сваляме най-новата версия. Аз бях с 4.2.... и си ми харесваше работата с нея, защот в 5-тицата имаше неща които не работеха както трябва. Сега вече днес след десетократни опити за вписване не успях да се логна, бях принуден да изтрия и да кача най-новата им версия. И тя тръгна от раз. Пишете и други ли са имали подобен проблем и ако някой знае нещо повече да сподели.

Съгласен съм с теб - с версия 4.2 си бях супер и нямах ядове с нея, а сега трябва с тоя нов боклук 5.8

Сподели другаде

Въпросният проблем се отнася за първия опит за свързване след инсталирането на софтуера. Подобен вид проблеми не би трябвало да присъстват, ако firewall/router са настроени правилно и/или няма проблем със сървърите на Skype.

Опитвал съм да открия причинителя на този проблем, но така и не успях да стигна до ясно заключение. Мисля, че създаването на т.н. host cache, който съдържа информация относно създадените връзки от предишни сесии, може да доведе до подобен отказ от страна на софтуера.

Сподели другаде

Здравейте, проблемът е следният.., че докато си говоря със някого във скайп и компютарът ми все едно се забавя... докато играя ЦС примерно от 100 кадъра в секунда, докато говоря по скайп и пада на 60-70 и по-малко и почва едно като лаг...със всички игри е така...знаете ли от какво може да е това...?
Сподели другаде

Нормално е да има известно забавяне, защото Skype ползва определени ресурси - аудио устройствата, видео карта, мрежа... Същите тези устройства се използват и от игрите и се получава така, че все едно си стартирал две игри едновременно.

Кажи все пак за каква конфигурация става въпрос.

Сподели другаде

Напълно нормално. Няма как този слаб процесор да се справи с игра и Skype едновременно, без да се усети забавяне/насичане. Ако ти трябва гласова комуникация за мултиплеър, можеш да тестваш TeamSpeak и Ventrilo, които са по-леки.
Сподели другаде