Jump to content

Проблеми и съвети при работа със Skype/Скайп

Препоръчан пост

Понеже виждам че темата е за скайпа,ако може и аз да задам един въпрос-При изпращане на снимка до даден абонат от скайп в полето ми излиза че файлът се препраща,проблем ли е това?
Сподели другаде

• Отговори 727
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Да, за тези файлове говоря. Променял съм настройките, от 1-2 дни си играя с тях. Просто като включа/рестартирам компютъра си и skype-а долу. От няколко дни насам е така :'(

Опитай под Safe Mode дали ще се появи иконата на Skype в системната област.

При изпращане на снимка до даден абонат от скайп в полето ми излиза че файлът се препраща,проблем ли е това?

Ами, не. Просто трафикът не е директен от теб до другия абонат, а преминава през друг(и) компютър(и), преди да достигне до целта. Единственият проблем (ако може да се нарече така) е, че се праща по-бавно.

Сподели другаде

Опитай под Safe Mode дали ще се появи иконата на Skype в системната област.

Ами, не. Просто трафикът не е директен от теб до другия абонат, а преминава през друг(и) компютър(и), преди да достигне до целта. Единственият проблем (ако може да се нарече така) е, че се праща по-бавно.

Това за бавното пращане не ме притеснява,кой е другият компютър?

Сподели другаде

Най-вероятно някой от т.нар. възли на Skype. Все пак мрежата на програмата не е централизирана, а се използват различни компютри с инсталиран Skype за поддръжка на мрежата. Всъщност така беше преди време, но предполагам, че нещата не са се променили. Възможно е да са добавили и някакви конкретни и специализирани сървъри, но дори и да са, надали изпращаните файлове минават през тях.
Сподели другаде

Пробвах под save mode, не изкочи. Ако трябва да бъда честен нищо не изкочи само часовника си остава. Иначе ако отваря skype ръчно изкача... да пробвам ли да изчистя регистрите под save mode с някоя програма? Па да стискаме палци да стане :crosseyes1:
Сподели другаде

Щом под Safe Mode при стартиране на Skype се появява иконата, но под нормален режим не се появява (поне аз така разбрах), значи ще да е заради някой стартиращ се с Windows обект.

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save...;

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- кликни бутон Нов отговор;

- долу в секция Прикрепени файлове посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Сподели другаде

T.e. под нормален режим ако спреш Skype по нормален начин, при повторно стартиране не се появява иконата (т.е. трябва да прекратиш Skype конкретно чрез Task Manager)?. Ако направиш същото под Safe Mode се появява?
Сподели другаде

Може да не от скайпа,а от уиндоуса този проблем. При мен под уиндоус 7 при пускане на компа, иконките на някои от стартиращите се програми, понякога не се появяват. Като спра ''проблемната'' програма и я пусна отново, иконката в трея се появява. Не вярвам всички програми да имат бъг.

При мен се случва не винаги със скайп. Понякога с rainmeter, друг път с miranda. Това ме кара да смятам, че проблема е операционната, не в програмите.

п.п виж тук http://en.kioskea.net/forum/affich-31257-how-to-recover-lost-missing-system-tray-icon и тук http://support.microsoft.com/kb/945011

Сподели другаде

T.e. под нормален режим ако спреш Skype по нормален начин, при повторно стартиране не се появява иконата (т.е. трябва да прекратиш Skype конкретно чрез Task Manager)?. Ако направиш същото под Safe Mode се появява?

Под нормален режим като сключа компа, skype се зарежда но не се показва в taskbar-а. Под save mode както каза нищо не се стартира автоматично (нито skype, нито flex type, нито антивирусната) и като включа skype се показва долу.

Може и да е от window-а, след малко ще прегледам темите.

Сподели другаде

Следващият път, като не се появи иконката в трея, не изключвай скайпа от task manager-a, а кликни двукратно върху шорткъта на програмата. Прозореца на скайп ще се появи в трея - десен бутон върху него и избери ''ИЗХОД ОТ СКАЙП''. 100% съм сигурен, че при следващият старт на програмата, иконата ще е в трея.
Сподели другаде

Следващият път, като не се появи иконката в трея, не изключвай скайпа от task manager-a, а кликни двукратно върху шорткъта на програмата. Прозореца на скайп ще се появи в трея - десен бутон върху него и избери ''ИЗХОД ОТ СКАЙП''. 100% съм сигурен, че при следващият старт на програмата, иконата ще е в трея.

Пробвах по твоя начин, на другия ден се включи и после пак го няма... Май единствения начин е да го включвам ръчно.

Сподели другаде

Пробвах по този начин, 1 ден се включи и после пак постаро му. Май ще трябва да го включвам ръчно.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Здравейте приятели, разрешете ми да споделя проблема на моя скайп позната. Дамата е 100% незряща и ползва специална програма за скайп.

Ето в какво се състой проблема й:

От няколко дни не може да влезе в скайпа си.

Писала на администратора. Получила отговор , че профилът й е блокиран, поради изпращане на нежелани съобщения.

Ето защо тя си направила втори профил, обаче сега загубила абонатите си от първият профил.

Има ли начин да ги възстанови.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Сподели другаде