Гост Zig Zag Публикувано Юни 21, 2013 Report Share Публикувано Юни 21, 2013 Един приятел ми се оплаква, че като дал компютъра за ремонт, скрил снимките си в папка, намираща се в C:\WindowsИ сега е много много бесен, защото си виждал снимките доста време, около 25 дни, а сега изведнъж снимките ги няма! Компютъра е имал момент, в който остават 2 GB свободна памет в системния дял. Възможно ли е снимките да са преминали в някаква форма на компресия или са били изтрити софтуерно? Ако са изтрити, кое ги е изтрило? Уиндоус или инсталираната програма Glary Utilites, която е отваряна, но никога не е пускана!Моля някой да помогне, какво се е случило с данните? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юни 22, 2013 Report Share Публикувано Юни 22, 2013 Няма по-глупаво от това да криеш ценна информация на системният дял. Да махне отметките във Folder Options за скриване на файловете и за показване на системните файлове. Друг вариант е да е пипнал някое вирусче, което да не му позволява вече да вижда файловете, които е скрил. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юни 22, 2013 Report Share Публикувано Юни 22, 2013 Да махне отметките във Folder Options за скриване на файловете и за показване на системните файлове.Това е направено, но съм пропуснал да го спомена. Файловете отсъстват на компютъра. Доказано. Само се чудя кое може да ги е затрило. И дали е възможно да са архивирани от Windows. Ако са архивирани, може би имаме шанс да отворим архива и те да се върнат отново на бял свят.Иначе за вирусче - виждат се всички скрити, няма вирус. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Юни 22, 2013 Report Share Публикувано Юни 22, 2013 Принципно, ако след като си е взел(са му върнали) компютъра и е чакал 25 дни и не се е решил вашият приятел за всичките тези дни да си ги върне и да са видими - го оставям без коментар(поне от това което чета и ако съм разбрал правилно).Ето някакви описани неща, ако можем да му помогнем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Юни 23, 2013 Report Share Публикувано Юни 23, 2013 А, ако онези са преинсталири или дори форматирали и преинсталирали Windows-a?Пазенето на инфо на системния дял, както споменаха колегите по-нагоре е голямо безумие. Отделно при наличието на толкова cloud онлайн хранилища (ако няма USB носители).Може да пусне един дълбок скан с Recuva (или TestDisk, но тя е по-сложна за работа) или една проверка с ShadowExplorer (тя е допълнение към това споменато от Коцето). Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юни 23, 2013 Report Share Публикувано Юни 23, 2013 Спомням си много перфектно, че отварях възстановяване на системата, а вътре само две точки за възстановяване, като едната е била преди два дни, а другата днес. Това много ме очуди, защото системата е от 2012-та година и никога не е изключвана точката на възстановяване! Проблемът с файловете обаче е бил преди 10 дни и затова не върнах нищо. Днес влизам пак да разгледам точките и се изненадах, че ми казва, че няма точки за възстановяване!!! Ха! Та ние знаем че имаше! Много много много лош номер на Microsoft! Добре че пробвах да видя как се конфигурира и прочетох злината, която са ни надробили. Човек смята и диша спокойно, че е защитен, че може при омазване на нещо да се върне назад във времето, но уви, то било само мит! Ужасни злини на Microsoft, трябва ги съдят за морални и материални вреди (неимуществени и имуществени щети). Но няма как, защото възстанонвяването касае само работата на системата, без знчение дали прекратяването на работата налага Format. Никой не може да върне снимките, за които вероятно е виновен пак Windows. Това е отвратително! Как може по подразбиране пространството да е 0? Сигурно паметта пак го е притиснала, така и със снимките е постъпил. Идиотщина! http://i40.tinypic.com/r0valx.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юни 23, 2013 Report Share Публикувано Юни 23, 2013 А сигурни ли сте, че самият слайдер не е пипан преди това? Защото Microsoft още от Windows XP насам задава фабрични стойности за Disk space usage при System Restore, които винаги са различни от 0. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Юни 23, 2013 Report Share Публикувано Юни 23, 2013 Изобщо не са виновни MS в случая! Идиотщина е да се държат снимки на системния дял като цяло - отделно System resotre не е Image на системата...това е друга бира и съдържа главно информация за потребителските профили и регистри гнездата. А и ако мястото е било малко (ако дяла е прекалено малък или се е запълнил в следствие на препълването му със снимки) и отделно той си създава логове, кешове, темп файлове, pf файлове, pagefile.sys, hibernate.sys и т.н и е нормално да изисква повече място за да работи коректно. Именно затова не се държи нищо на него. А и от къде знаете, че не са форматирали и преинсталирали? В серзивите рядко си играят на инспектори - удрят му формата и преинстала докато си пият кафето без да се замислят...Ако е ъпгрейд инстал, снимките щяха да се запазят, но понеже в повечето случаи ъпгрейда или не помага или прави още по-големи мизерии и става мазало, повечето избират чистата инсталация. Каква злина са ви надробили - като няма място откъде да го изкопае? Да си създаде виртуален дял и да си цъка в него? За да се чувства човек защитен се изисква бекъп стратегии - дали на външни носители, дали на онлайн хостове...SR е главно за небуутващи и други проблеми, не за пазене на файлове.Нищо не можете да осъдите, но успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 25, 2013 Report Share Публикувано Юли 25, 2013 А сигурни ли сте, че самият слайдер не е пипан преди това? Защото Microsoft още от Windows XP насам задава фабрични стойности за Disk space usage при System Restore, които винаги са различни от 0. "Първо искам да помоля ъплодера да ми прости за коментара а после да Ви уведомя за следното ; Ползвам тази програма от години.Никога не бях имал проблеми с нея,но скоро я ъпдейтнах и ми изтри MUI елементите . Преинсталация,друг Windows и т.н. Сложа ли CCleaner на следващия ден нямам MUI. С две думи оправете настройките. Зададените настройки са да трие MUI елементи по-стари от един ден. За тези които незнаят какво е MUI-не можеш да дефрагментираш харда,не можеш да възтановиш компютъра към по-ранен момент( да не се случва да хване вирус ) А бе......кофти" Този цитат от коментар за програмата CCleaner, ми подсказва какво се случва. Опазил господ от оптимизатори! Винаги има какво да крият! При мен се е случил само при опит. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Юли 26, 2013 Report Share Публикувано Юли 26, 2013 MUI не е ли за последно стартирани обекти (кеш историята)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 26, 2013 Report Share Публикувано Юли 26, 2013 MUI не е ли за последно стартирани обекти (кеш историята)? Нещо като Prefetch за бързо стартиране ли? Не знам. Но ето че се оплакват, че изтриването с CCleaner затрива точките на възстановяване и за това е виновна настройката за MUI Cache. Простете ми ако дрънкам глупости. С теб поне влизаме в Замунда, може да отсвириш там на място за да помогнеш на потребителя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Юли 26, 2013 Report Share Публикувано Юли 26, 2013 Не, нямам това предвид. MUICache няма никаква връзка с Prefetch. Each time that you start using a new application, Windows operating system automatically extract the application name from the version resource of the exe file, and stores it for using it later, in Registry key known as the 'MuiCache'. Та, това е по-скоро history-то от активността на използваните приложения и затриването и е безопасно...Не е свързано и с System Restore по-никакъв начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост