ivo1017 Публикувано Юли 13, 2008 Report Share Публикувано Юли 13, 2008 Привет на всички форумници!Доста се рових из форума,но не намерих проблем,който да е 100 процента сходен с моят случай и за това пиша тук,защото този случай ми се вижда най-близък до моя проблем.Значи преди една седмица си преинсталирах Windows-а за първи път сам с помощта на статията,която прочетох тук и мога да кажа,че се справих отлично,но....след няколко дена започнаха проблемите с компютъра ми.1.При рестарт компютърът не искаше да се рестартира2.Когато ми се наложи да го включа вчера не искаше да тръгне -харда започва да върти,но монитора си остава на черен екран и не иска да зарежда въоще.3.След като отворих кутията на компютъра,почистих от прах,прегледах за разхлабени връзки и раздути кондензатори(всичко си беше наред) го сглобих ,включих всички кабели към и от него-монитор,мишка,колонки,лан кабел и захранване към ел.мрежата той си тръгна без проблем.4.При зарееждане на OC излезе следният надпис-"Warning!Now system is in Safe mode.Please re-setting CPU Frequeency in the cmos setup."Въпросите ми са няколко :1.Възможно ли е да съм объркал нещо при инсталацията и това да е софтуерен проблем?2.С каква програма мога да теставам хардуера за грешки-горепосочените ще ми свършат ли работа?3.Възможно ли е да съм объркал нещо по BIOS-а и за това да дава този проблем?Ето и малко технически данни за конфигурацията на компютъра и операционната система: Дънна платка-Gigabyte K8N51GMF,FX 6100,Sound 7+1,LANПроцесор-AMD Sempron 2800+ s 754Твърд диск -Hitachi 80 gb,7200 min UDMA 133Памет-Kinstom DDR 2 х 512 mb 400 MHzКутия -Deluxe ATX Tower, 350W Сложих си Windows XP SP2 -не е някоя самоделка, а оригинално копие ! Ще се радвам ,ако дадете някакви насоки какво да правя и ако нещо не съм написал както трябва кажете! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юли 13, 2008 Report Share Публикувано Юли 13, 2008 При рестарт компютърът не искаше да се рестартира. Системата визуализираше ли съобщение за грешка или просто увисва? Проблемът съществува ли в режим Safe Mode? Когато ми се наложи да го включа вчера не искаше да тръгне -харда започва да върти,но монитора си остава на черен екран и не иска да зарежда въоще.3.След като отворих кутията на компютъра,почистих от прах,прегледах за разхлабени връзки и раздути кондензатори(всичко си беше наред) го сглобих ,включих всички кабели към и от него-монитор,мишка,колонки,лан кабел и захранване към ел.мрежата той си тръгна без проблем. Да разбираме, че проблемът с монитора е решен? При зарееждане на OC излезе следният надпис-"Warning!Now system is in Safe mode.Please re-setting CPU Frequeency in the cmos setup." Това съобщение не е от операционната система, а от BIOS. С други думи трябва да провериш настройките в BIOS и ако е необходимо да зададеш правилната тактова честота на процесора. Възможно ли е да съм объркал нещо при инсталацията и това да е софтуерен проблем? Проблемът с рестарта може да е софтуерен, но той е възникал след инсталацията на OS. С каква програма мога да теставам хардуера за грешки-горепосочените ще ми свършат ли работа? Зависи какво искаш да тестваш. За тест на оперативната памет MemTest86++ и GoldMemory са добри решения. За твърдия диск може да ползваш DFT инструмента на Hitachi, но е важно да избереш опцията за разширено тестване (може да отнеме доста време). Възможно ли е да съм объркал нещо по BIOS-а и за това да дава този проблем? Ако говориш за проблема със съобщението при стартиране - да. Добре е да си прегледаш настройките. Друг вариант е да ползваш опцията Load Optimized Defaults, но след това може пак да се наложи да направиш няколко допълнителни настройки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivo1017 Публикувано Юли 15, 2008 Report Share Публикувано Юли 15, 2008 Благодаря за насоките!мисля,че реших проблема-просто зададох настройките на BIOS-а по подразбиране и за сега компа е на 6! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
emilstevchev Публикувано Юни 9, 2009 Report Share Публикувано Юни 9, 2009 здравейте .сутринкатого пусна мидава черен екран след катоминат чертите.сбутваща програма нортан врьщам цялото Ц.итрагва.после като го спра за подьлго време пак сьщата история Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 9, 2009 Report Share Публикувано Юни 9, 2009 Хайде сега да пийнеш малко водичка, да поемеш дълбок въздух и да опишеш проблема отново, но този път подробно и на нормален български. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ken Публикувано Юни 9, 2009 Report Share Публикувано Юни 9, 2009 здравейте .сутринкатого пусна мидава черен екран след катоминат чертите.сбутваща програма нортан врьщам цялото Ц.итрагва.после като го спра за подьлго време пак сьщата история Връщайки цялото C от някакъв backup (кой знае кога създаден), не решаваш проблема, а просто тръгваш по един и същ път, който естествено води до блокирането на операционната система.Намери си един инсталационен диск на Windows XP, зареди оттам в Recovery console, и тогава пусни една проверка на системния диск с chkdsk C: /R Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост