Jump to content

Проблем със стартирането на РС

mishoval

Препоръчан пост

От 2 дни имам голям проблем със старта на РС.При включването му не може да зареди Windows-а, а ми се появява упътването на черен фон- последна стабилна версия,save mode/със и без интернет или comand prompt/-сещате се за какво става дума.Вчера успях да го подкарам след 13-14 рестартиране, компа си работеше перфектно до изключването му снощи.Тази сутрин-същия проблем, но днес вече по никакъв начин не мога да го накарам да тръгне.

Моля, помогнете!къде може да е проблема и какво да направя, за да го оправя.Благодаря предварително за помощта.Преди време също го правеше, но след преинсталация изчезна трайно, докато отново не се появи вчера.Всякакъв антивир и антиспай пусках/вчера/, но нищо не засякох.

Сподели другаде

От 2 дни имам голям проблем със старта на РС.При включването му не може да зареди Windows-а, а ми се появява упътването на черен фон- последна стабилна версия,save mode/със и без интернет или comand prompt/-сещате се за какво става дума.Вчера успях да го подкарам след 13-14 рестартиране, компа си работеше перфектно до изключването му снощи.Тази сутрин-същия проблем, но днес вече по никакъв начин не мога да го накарам да тръгне.

Моля, помогнете!къде може да е проблема и какво да направя, за да го оправя.Благодаря предварително за помощта.Преди време също го правеше, но след преинсталация изчезна трайно, докато отново не се появи вчера.Всякакъв антивир и антиспай пусках/вчера/, но нищо не засякох.

Привет, добре де но какво ти пише на този черен екран поне това кажи ,за да може да ти се помогне.

Иначе може да го прави от доста неща захранване,памет, харда.....

Сподели другаде

Дай малко повече информация за процесора, дъното, видео картата и паметта. Влез в BIOS на дъното, виж какви са напреженията и температурите и ги напиши тук да ги видим. Кажи с коя версия на Windows работиш и какво означава "...компа си работеше перфектно..." - правил ли си проверка с някой benchmark или игра например, за да се увериш, че наистина работи добре?

Какво се случва, като избереш Safe Mode от менюто - "увисване", рестарт, син екран?

Прилича ми на лош(и) сектор(и) на твърдия диск, но не съм сигурен.

Сподели другаде

И аз съм за варианта лоши сектори на твърдия диск. Не съм познавач. Просто това беше причината при мен да си сменя харда и проблемът ми е познат.

Успех! :)

Сподели другаде

И аз съм за варианта лоши сектори на твърдия диск. Не съм познавач. Просто това беше причината при мен да си сменя харда и проблемът ми е познат.

Успех! :)

На ЧЕРЕН екран/не син/ ми предлага 5 варианта за стартир. на Уина-сейф мод, сейф мод с интернет, сейф мод с команд промпт, последна стабилна конф. на Уиндоус и сегашна конфигур., която е свързана с автомат. брояч на 25 с., след които РС се рестартира сам.Пробвах да стартирам уина по всичките гореизброени варианта, и то по няколко пъти, но ефекта беше нулев-всеки път се връщах в изх. позиция на този гореописан черен екран

Мисля, че проблема се оказа софтуерен-след преинсталация / нямах нерви да търся причинатаили да чакам съвет/ всичко се оправи и компа тръгна като нов

Ивсе пак не смятам темата за затворена-някой ако има конкр. идея каква може да е била причината, нека я сподели, да я обсъдим.

Сподели другаде

Ако в Safe Mod не тръгва (кажи какво точно става като го стартираш така), причините може да са следните:

1. Повреден хардуер. Лоши сектори, проблеми с напреженията или температурите, лоша връзка при някой кабел или слот... вариантите са доста.

2. Повредени системни файлове. Много програми (и потребители, включително и аз) променят или подменят сиснемни файлове при инсталирането си или в процеса на работата си. Възможно е да си инсталирал някоя програма, която веднага или на по-късен етап (обикновено - при следващата актуализация на Windows) да влиза в конфликт с операционната система.

3. Проблемни драйвери. Случва се някои програми (обикновено - свързани с мултимедийна обработка) да се окажат несъвместими с определени драйвери или направо с хардуера. Последния случай, който помня: бета версия на драйверите на VIA - бяха несъвместими с Winamp и инсталирането им водеше до "увисване" на машината.

При всички положения, щом си преинсталирал, за точния проблем можем само да гадаем... докато не се появи отново. Съветвам те за всеки случай да си оставиш включен System Restore и да си създаваш точка за възстановяване на системата преди всяка инсталация на програма или актуализация.

Сподели другаде

Ако в Safe Mod не тръгва (кажи какво точно става като го стартираш така), причините може да са следните:

1. Повреден хардуер. Лоши сектори, проблеми с напреженията или температурите, лоша връзка при някой кабел или слот... вариантите са доста.

2. Повредени системни файлове. Много програми (и потребители, включително и аз) променят или подменят сиснемни файлове при инсталирането си или в процеса на работата си. Възможно е да си инсталирал някоя програма, която веднага или на по-късен етап (обикновено - при следващата актуализация на Windows) да влиза в конфликт с операционната система.

3. Проблемни драйвери. Случва се някои програми (обикновено - свързани с мултимедийна обработка) да се окажат несъвместими с определени драйвери или направо с хардуера. Последния случай, който помня: бета версия на драйверите на VIA - бяха несъвместими с Winamp и инсталирането им водеше до "увисване" на машината.

При всички положения, щом си преинсталирал, за точния проблем можем само да гадаем... докато не се появи отново. Съветвам те за всеки случай да си оставиш включен System Restore и да си създаваш точка за възстановяване на системата преди всяка инсталация на програма или актуализация.

Благодаря за изчерпателния отговор!

Сподели другаде

• 3 weeks later...

Съжалявам че отново ви занимавам с този мой проблем, но зная , че тук ще намеря помощ.При стартиране на РС не се зарежда Уиндоуса, а на ЧЕРЕН екран получавам това:"We apologize for the inconvenience,but Windows did not start successfully.A recent hardware or software change might have caused this.

If your computer stopped responding,restarted unexpectedly,or was automatically shutdown to protect your files and folders,choose last known good configuratioh to revert to the most recent settigs that worked.

If a previous startup attempt was interrupted due to a power failure or because the power or resee button was pressed,or if you aren,t sure what caused the problem,choose start Windows normally.

-safe mode

-safe mode with networking

-safe mode with comand prompt

-last known good configuration

-start windows normally "

Никоя от тези опции не ми помага.За момент успях да вляза в сейф мод и да изключа автомат.стартиране и тогава на СИН ЕКРАН ми изписа съобщението:"STOP:0X000007B{0XF8A11528; 0XC0000034; 0X00000000; 0X00000000} и при следващото стартиране отново влязох в горната безизходна ситуация.И това ми се случва отново, след като вчера съм правил чиста преинсталация на диск С/не от огледало/

Може ли да е свързано със захранването-ако все пак успея да стартирам компа, целия ден работи перфектно независимо колко пъти го рестартирам, но на другия ден/след като през нощта РС е бил изключен/ мъките започват отново.

Съжалявам, че поста стана досаден, но търсих навсякъде във форумите подобен проблем и не намерих такъв като моя/навсякъде беше за сини екрани/

Ще бъда благодарен за всеки съвет и помощ!

Сподели другаде

Пробвай следното - опитай се да влезеш в DOS промпт, но преди изобщо да се е заредил Уиндоуса - примерно като сложиш системна ДОС дискета. Като ти се зареди C:>, стартирай следната команда:

c:>scandisk /surface /autofix

Целта е да провериш дали нещо не ти се е оплело по логическата структура на директориите или пък важен системен файл да е на лош сектор и да ти прави проблеми. Ако все пак scandisk не засече нередности, пак в DOS стартирай c:>scanreg и наблюдавай за дали ще открие някакви проблеми.

Имал съм такъв проблем, със scandisk ми откри проблем в организацията на директориите и проблемът изчезна. Въпреки това не забравяй, че това не ти гарантира решение на проблема.

Сподели другаде

Привет, аз също го имах този проблем, при мене се дължеше на захранването.

Това захранване,където съм сложил е второ поред но за да разбереш къде се крие проблема ще трябва да заменяш нещата едно по едно. Друг начин аз просто незнам. Ако имаш някъкво захранване под ръка, сложи го и ще си каже дали е от него. Виж колко вата е това където си в момента и си вземи по мощно,особенно ако има два харда, две CD-та... просто няма нищо вечно.

Успех!!!!

Сподели другаде

Привет, аз също го имах този проблем, при мене се дължеше на захранването.

Това захранване,където съм сложил е второ поред но за да разбереш къде се крие проблема ще трябва да заменяш нещата едно по едно. Друг начин аз просто незнам. Ако имаш някъкво захранване под ръка, сложи го и ще си каже дали е от него. Виж колко вата е това където си в момента и си вземи по мощно,особенно ако има два харда, две CD-та... просто няма нищо вечно.

Успех!!!!

Може и това да е проблема,ще проверя, но защо тогава веднъж стартиран, компа през целия ден се държи отлично-включване, изключване, рестартиране.Проблема идва на следващия ден, т.е. когато няколко часа машината не работи.Започвам да мисля въобще да не го гася.

Сподели другаде

Може и това да е проблема,ще проверя, но защо тогава веднъж стартиран, компа през целия ден се държи отлично-включване, изключване, рестартиране.Проблема идва на следващия ден, т.е. когато няколко часа машината не работи.Започвам да мисля въобще да не го гася.

Привет, ами и на мене така ми правеше, :) стартираше когато му е кеф на него, но и други номера ми правише, ту го имаше CD-то едното ту го нямаше, понякога като го пуснех ми изписваше,че няма хард :hmm: и още какви ли не глупости. Хубаво би било като го отвориш PC, да натисниш добре всички куплонзи към харда към CD- то, към дъното навсякъде където виждаш куплонг който идва от захранването го натисни хубаво, ако трябва го искарай и вкарай на ново,куплонга.

Редактиран от Tihichko
Сподели другаде

След като проблема се проявява само в "студено" състояние, възможните причини са точно три:

1. "Лош" контакт при някоя букса или куплунг, обикновено - в близост до устройство, отделящо топлина.

2. Повреден или запрашен вентилатор - обикновено развърта след 3, 4, 5 и т. н. т. включване на компютъра.

3. Променени характеристики на елементи от захранването.

Съветвам те да отвориш компютъра и да провериш вентилаторите на процесора и видеото. Виж дали развъртат веднага след включване и дали се въртят с номинална скорост (за вентилатора на процесора има информация в BIOS на дъното). Погледни и захранващите напрежения, особено +5V и +12V. Ако с тях всичко е наред, провери захранващите кабели и кабелите за данни на твърдия диск. Ако имаш възможност, смени захранването и виж как се държи системата.

Сподели другаде

След като проблема се проявява само в "студено" състояние, възможните причини са точно три:

1. "Лош" контакт при някоя букса или куплунг, обикновено - в близост до устройство, отделящо топлина.

2. Повреден или запрашен вентилатор - обикновено развърта след 3, 4, 5 и т. н. т. включване на компютъра.

3. Променени характеристики на елементи от захранването.

Съветвам те да отвориш компютъра и да провериш вентилаторите на процесора и видеото. Виж дали развъртат веднага след включване и дали се въртят с номинална скорост (за вентилатора на процесора има информация в BIOS на дъното). Погледни и захранващите напрежения, особено +5V и +12V. Ако с тях всичко е наред, провери захранващите кабели и кабелите за данни на твърдия диск. Ако имаш възможност, смени захранването и виж как се държи системата.

Снощи изключих цялата конфигурация от мрежата.Днес проверих всички връзки, куплунги, слотовете, вентилаторите тръгват от раз и отново не можах да стартирам Уина.Отново преинсталирах с огледалото/за да изключа софт.проблем/ и успях да заредя.В момента в който качих антивира/Касперски, с който работя от почти година/ и ми поиска рестарт-отново стария дерт с незареждането на Уиндоуса.Явно се заформя хардуерен проблем, но какъв точно-иди че разбери.

Сподели другаде

Свали си Hiren's boot CD 8.3, запиши го на един диск и стартирай от него. Пусни едно тестване на паметта (с Memtest86+) и твърдия диск (с MHDD). Ако не ти се свалят 60Мб, можеш да си свалиш програмите от страницата на Memtest86+ (~1Мб) и MHDD (~1Мб). MHDD е малко сложна за работа, при първото стартиране иска ключ за активиране, който е описан в документацията (целта е да прочетеш инструкциите за работа). В Hiren's boot CD 8.3 проблема е решен, затова ти посочвам първо него.

За тестване на диска можеш да използваш софтуер от сайта на производителя - обикновено фирмения софтуер дава по-точна информация за проблемите от "универсалните" тестващи програми.

Ако тестовете преминат успешно, инсталирай Windows от оригинален диск, като му укажеш да форматира системния дял с Full format; така ще си сигурен, че проблема не е в "огледалото", програмата, с която го възстановяваш или файловата система.

Сподели другаде