venciii Публикувано Юни 1, 2013 Report Share Публикувано Юни 1, 2013 Здравейте колеги!Нов лаптоп lenovo g585 закупен от Технополис. Лаптопа е закупен без операционна система слагам windows 7+ драйвери дадени от производителя на носител(диск) за windows 7 и след около 10-15мин работа на него заби, просто нищо не мога да направя освен да рестартирам от бутона за вкл./изкл. след не определено време го направи пак и пак и пак.Просто забива някой път както свири на winamp, а аз даже не съм на него забива.Изтеглям друг windows пак същите проблеми.Проверен с Malwarebytes', хард диска издържа на всичките тестове на SEA tools, с HD tune ми дава товаhttp://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/jdv1370113537a.jpgОбадих се на номера в гаранционната карта, техника влезна в моя компютър и проведе тестове всичко излез на, че работи добре!Техника каза че лаптопа от леново излиза с 4гб рам, а технополис са ми добавили още една и според него проблема идва от там, уговорихме се да я махна допълнителната добавена(естествено двете даже не бяха една марка!) и да видя дали има резултат!Лаптопа работи около 20 часа без проблеми!Реших, че проблема е бил от нея.Операционната система бе 64bit и тъй като не ми е нужна реших да го забърша и да сложа 32bit и да запозна да си използвам лаптопа най-накрая след 3-4 дена мъки!И мъките запознаха пак първо зареждане на лаптопа неуспешно заби!Рестарт сложих драйвери и т.н. тръгвам да се логвам към wi-fi то не можах даже да си изпиша паролата пак заби! след това още 2-3 забива и вече ми писна тотално и го оставих просто да работи на winamp естествено вече 4-5 часа не е забивал.Понеделник ще звъня пак на техника, но се притеснявам че ще запознат едни въртели от сорта ама той лаптопа издържа всички тестове и т.н. и т.н. и само ще ме въртят.Какво ще ме посъветвате да направя?Къде би могъл да е проблема?Кое да тествам и как за да имам кос пред гаранционния сервиз и да няма на къде да ми бягат?П.П.Техника ме помоли ако е възможно да му направя клип когато е забил е днес имах възможност в рамките на 15 минути тъкмо 3 да му направя, дано да ги вземат в предвид. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Юни 1, 2013 Report Share Публикувано Юни 1, 2013 Здравейте venciii,и добре дошъл в софтвизия!Поради факта, че не споменавате преди колко време е закупен лаптопа, ви препоръчвам да разгледате и прочетете тази страница. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 1, 2013 Report Share Публикувано Юни 1, 2013 1. Изобщо не е трябвало да отваряш лаптопа, сега може и да не ти признаят гаранцията.2. Датчика за удар на твърдия диск е отчел събитие, т. е., лаптопа вероятно е удрян или изпускан.3. Покажи информация за температурите, може да има проблем с охлаждането.4. Ако инсталираш някаква "самоделка" за опрационна система, може това да е проблема; инсталирай нещо безплатно, примерно Ubuntu и виж дали ще има проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Юни 1, 2013 Author Report Share Публикувано Юни 1, 2013 Добре заварил! 26.05.2013За отварянето и аз се замислих сериозно.Техника излезна свестен пич и говорихме по този въпрос и каза че няма проблеми да го отворя стига да не повредя или счупя нещо, за всеки случай ми прати пдф. файл с описание как се разглобява!П.П.По болчетата си личи че капака при рам паметите е отварян преди мен(технополис да добавят рам!)П.П.Единия от windows който слагах е слаган многократно от мен лично на над 10 компютъра и проблем с него не е имало!Отделно още два смених, ако трябва и 3-ти ще сложа, но не мисля че проблема е там. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Юни 1, 2013 Author Report Share Публикувано Юни 1, 2013 http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/opt1370116349g.jpghttp://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/cqs1370116362l.jpgТестове от преди малко!Интересното е че предните пъти когато обръщах внимание на температурите диска държеше 25 градуса!Техника и той провери температурите и бяха в норма!Току що свалих пак капака и загледах внимателно болчетата на хард диска единия има следи от отвиване, а другия не!Май е възможно да съм станал жертва на подменен хард диск или знам ли аз.Как да процедирам от тук нататък? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 2, 2013 Report Share Публикувано Юни 2, 2013 Температурата на твърдия диск е висока.На твое място бих предявил рекламация, но при положение, че си отварял лаптопа и има видими следи от отваряне, може и да не ти уважат рекламацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Юни 2, 2013 Author Report Share Публикувано Юни 2, 2013 Лаптопа е отварян преди мен от технополис да добавят още рам, а това че аз съм го отварял става недоказуемо при положенеи, че са пипали търговците преди мен!Няма лепенка или нещо от сорта на което да съм му нарушил цялостта..Утре ще се свържа пак със сервиза и ще кажа за температурата на диска и да чуя какво предложение ще направят те.Тест на рам памет около 6 часа. Теста го правя с премахната памет на технополис.http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/cqs1370180812y.JPG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Юни 2, 2013 Report Share Публикувано Юни 2, 2013 За да не стане така , че да страдате след това, ви подадох инфо за вашите права. След като са пипали преди вас, възползвайте се и се борете за правата си. Подкрепам колегата panevdd.Здравейте venciii,и добре дошъл в софтвизия!Поради факта, че не споменавате преди колко време е закупен лаптопа, ви препоръчвам да разгледате и прочетете тази страница. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Юни 4, 2013 Author Report Share Публикувано Юни 4, 2013 Благодаря на всички който помогнаха, днес смених лаптопа взех пак същия модел!Сложих ОС и веднага едно HD tune http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/opt1370360377w.jpgСега съм пуснал тест SEA tools и ще видим там какво ще покаже, лаптопа работи от два часа и видими проблеми за сега няма с него!HD tune до колко може да му се има доверие и този warning трябва ли да ме притеснява ако компютъра работи нормално?П.П.Ей човек да си не купи нещо ново значи.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Юни 4, 2013 Author Report Share Публикувано Юни 4, 2013 След час работа на лаптопа отивам при него да видя какво става и що да вида!Е по-добре вижте и Вие http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/jdv1370363515i.jpgНе е забил но за сметка на това мога да си претопля вечерята на харда!Утре тръгвам пак да се разправям вече съм почти сигурен, че има калпава сериа хард дискове в този модел лаптопи стискайте ми палци да имам възможността да го сменя пак!П.П.Ако имам май май ще се насоча към друга марка/моделП.П.За техниците съм приготвил и снимка от дигитален апарат+клип, дано да са ми жокер Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
venciii Публикувано Юни 5, 2013 Author Report Share Публикувано Юни 5, 2013 Преди малко бе върнат и този лаптоп!Разгледах но в тези пари просто не можах да си харесам аналог в магазина!Поисках да ми върнат парите(даже част от тях бяха на кредит), магазина ми върна парите, а договора с кредиторите бе развален!Единия от служителите бе много учуден, а думите му бяха "за пръв път виждам този магазин да връща пари" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Юни 5, 2013 Report Share Публикувано Юни 5, 2013 Честито! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост