Jump to content

Свързване на лаптоп към кабелен интернет

Препоръчан пост

Здравейте!

В момента имам неработещ рутер за неопределено време. Искам да свържа лаптоп към кабелния интернет. Правих опити, но връзката трае по-малко от 5 минути. ОС е windows 7 ultimate. Какви настройки трябва да променя от свързване през рутер към това по кабел? Wireless конзолата активна ли да е?

Сподели другаде

Здравейте allabala,

според мен трябва да добавите WAN Port MAC Address на рутера в WAN Port MAC Address на компютъра, а ако не можете да го включите изобщо, то тогава предполагам, че ако се обадите на доставчика ви и им кажете какъв е проблема има голяма вероятност да го направят от разстояние.

Може да имате и конкретен IP Address, също така и Subnet Mask и Default Gateway.

А тук можете да разгледате как се случват нещата, ако знаете настройките на рутера си.

Сподели другаде

Не, не, рутерът не влиза в упражнението, не ща да поправям рутери и настройки на такива. Вместо да ползвам интернет от настолния компютър чрез кабела, искам - от лаптопа. Схемата не е лаптоп - рутер - кабел за интернет, а лаптоп - кабел. Не мислех, че е толкова сложно с разни адреси, маски и т.н. Просто лаптопецът да минава от безжична на жична връзка и обратно, когато ще имам нов рутер...

Сподели другаде

В момента имам неработещ рутер за неопределено време. Искам да свържа лаптоп към кабелния интернет.

По вашето описание си го представях така:

Кабел -> Рутер -> Лаптоп, след като рутера е развален и не работи искате да бъде: Кабел -> Лаптоп,

Вместо да ползвам интернет от настолния компютър чрез кабела, искам - от лаптопа.

но сега излиза че имате някакъв друг кабел -> към друг настолен компютър.

Правилно ли съм разбрал?

Сподели другаде

Добре, извинете, пояснявам :)  Кабелът за интернет си е един. Рутер няма.

Компютрите, да кажем, са два, единият от които е настолен. Когато рутерът излезе от строя, включих по нормалния начин кабела в настолния и интернет си има. Ако мога да бутна нещо на лаптопа, ама по-простичко като протоколи примерно, за да свържа него и единствено него към интернета...Благодаря!

Сподели другаде

Не мисля, че подобно поведение е достойно за уважение! Както нееднократно съм писал-всеки от тук прави нещата изцяло на добра воля, решава проблеми на хората, за които проблеми биха плащали доста пари по сервизи, всеки от тук има някакво ограничено време, което често е изпълнено с лични проблеми и ангажименти! Уверен съм, че колегата k0st4din също има лични неща и вместо да си беше губил времето да пише в тази тема, можеше да ги е придвижил напред.

Така че, замислете се какво давате и какво получавате насреща и заповядайте отново тук, за да търсите помощ от нас! В противен случай-научете се да четете от Интернет, там има безкрайно много информация.

Сподели другаде

Въобще не ми го побира главата това дето си имала интернет за около 5 минути и как въобще вадиш кабела от рутера и го навираш в настолния и имаш нет?! Очаква се да имаш потребителско име и парола - как по дяволите си се свързала без тях? Очаква се да има, въпреки, че не е задължително, филтриране по МАК адрес - е явно няма, защото как така иначе ще си пъхаш кабелчетата "натъй-натъй" и ще си имаш нет? На всичкото отгоре и IP адреса ти ( и евентуално маската ) трябва магически да съвпадне, та да стане това!

Сама виждаш, че наистина е малко трудно за разбиране какво си правила, правиш и искаш да направиш! 

Колегата ти е дал схемата - имаш кабел от доставчика и лаптоп. Пъхаш кабела в интернет адаптера, който трябва да си разрешила предварително -  Enable, после трябва да уточниш тук публично и пред строя :look:  :wink1:  какъв ти е типа на връзката, а това ако не го знаеш следва да попиташ доставчика и понеже така или иначе ще му звъниш сигурно лесно ще ти обяснят как да стане така, че да имаш нет. Дори може и упътване в сайта им да има. Когато разбереш от какъв вид е твоята интернет свъраност и все още искаш да ползваш нашата помощ - ние сме насреща! Дотогава ти си на ход! Ако нещо не е ясно - ПИТАЙ!

ПП Дори можем да изпреварим леко събитията и да предположим, че връзката ти е pppoe, но трябва да знаем знаеш ли си потребителското име и паролата. Потвърди, ако ги знаеш, че да ти кажем нататък какво следва - в сайта на комнет има упътване за създаване на такава връзка - http://comnet.bg/windows-7-bs.html. На третата страница избираш "Set up a new connection or network", а на петата съответно "Broadband (PPPoE)" . После, при условие, че нямаш филтриране по МАК трябва да имаш нет. Може би ще се наложи да се отметне или забрани нещо по самия адаптер, но дотам да стигнеш...

Сподели другаде

Здравей artgun,

идеята ми беше друга и искам да поясня, въпреки че не исках да го правя - заради отношението на потребителя.

В нас имам филтриране по MAC, което е настроено на самият рутер, а т.е - беше нещо от сорта "Използвай MAC адреса на компютъра" и когато изключа рутера и си пъхна кабела в лаптопа нямам проблем, защото IP-то и MAC са едни и същи, но ако реша да го сложа в друг компютър няма как да се случат нещата. Така, че в този ред на мисли възможно е. Аз затова попитах потребителя за другата операционна система и след това да му обясня как да си намери Network настройките и на двата и да му кажа какво да направи и кое къде да замени, но................ не стигнахме до там.

Поздрави :)

Сподели другаде

Здравей, за настолния и аз така си помислих, но нали и лаптопа имал нет за 5 минути...

Както и да е, ако се върне все някой ще и помогне, ако не - здраве да е!

Сподели другаде