Вання Публикувано Май 27, 2013 Report Share Публикувано Май 27, 2013 Как мога да променя един от цветовете на снимка в която има и текст. Понеже не мога да формулирам ясно въпроса си, ще ви кажа какво искам.Прикачената снимка е обложка на DVD, която искам да принтирам. Но искам лилавото да стане бяло за да не ми отива много тонер. Проблема е ,че в "затворените" части на буквите си остава лилаво. Предполагам с някоя програма /имам инсталирана GIMP 2,но никога не съм я ползвала/ има възможност просто лилавото да се замени с бяло. Как става това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Май 27, 2013 Report Share Публикувано Май 27, 2013 Защо не му пуснеш един Black and White филтър по-добре? Ако заместиш цвета само с бяло ми се види, че ще осакатиш изгледа на подложката.А иначе по най-нескопосаният начин махнах лилавото, ако така ти харесва, по-добре ще се опитам да го наглася. Дясната част не я гледай - мързеше ме да я изрязвам.http://images.backata.com/thumb-C562_51A3B1F7.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Май 27, 2013 Author Report Share Публикувано Май 27, 2013 Мерси много! Точно това исках. На мен лявата част с текста ми трябваше. Другото знам как да го направя. А как го направи това с текста? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Май 28, 2013 Report Share Публикувано Май 28, 2013 Ползвам Hornil Stylepix, но при другият софтуер опциите може да са подобни, макар и с различни имена. Филтрите, които ползвах набързо са:1.Gray scale2.Threshold -> Binary contrast enhancement -> level 94Качеството е далеч от съвършенството, но за няколко минутки толкова можах да измисля. Не съм много по софтуера за редактиране на изображения. Ако не е достатъчно, може да опитам да си поиграя повече, но ще ми отнеме време да си припомня функциите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Май 28, 2013 Author Report Share Публикувано Май 28, 2013 Мерси още веднъж! Намерих го това Threshold в GIMP. Получи се мн. добре! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост