bruce79 Публикувано Май 27, 2013 Report Share Публикувано Май 27, 2013 Здравейте! От няколко дни или по-скоро вече седмица се опитвам да реша интересен проблем на лаптоп Asrock M15 със Windows 8 /64bit . И понеже машината е леко повдигната от оригиналната Ви поставям сегашните параметри: Дънна платка: Тип централен процесор Mobile DualCore Intel Pentium T3200, 2000 MHz (12 x 167) Дънна платка ASRock Golden Чипсет на дънната платка Intel Cantiga GL40 Системна памет 4064 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) DIMM1: Transcend JM667QSU-2G 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) DIMM3: Nanya NT2GT64U8HD0BN-3C 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) Тип BIOS AMI (05/22/09) Дисплей: Видеокарта Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (1849978 KB) Видеокарта Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (1849978 KB) Монитор Chi Mei N156B3-L02 [15.6" LCD] Мултимедия: Звуков адаптер Intel HDMI @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3] Звуков адаптер Realtek ALC662 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3] Драйвера, които ползвам в момента е последно излязалата версия на Realtek за 64 битови машини (в.2.71), опитах със какви ли не драйвери, до тук няма полза. За момента устройството по подразбиране е само едно поставям снимка :http://prikachi.com/images/851/6155851M.png Във диспечера на у-вата нямам липса на драйвери или неразпознати устройства. Във сервизните ми услуги всичко свързано с аудио е стартирано работи нормално. При стартиране на аудио файл всички индикатори показват, че звука работи нормално. При включване на външно устройство слушалки или колонки във изхода на лаптопа проблема остава същия няма звук. Въпроса ми е, има ли начин да разбера със сигурност, дали проблема е хардуерен, за да знам как да действам за напред?! Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Май 27, 2013 Report Share Публикувано Май 27, 2013 Здравейте byv79,имам питане:преди да го "повдигнете", с каква операционна система е бил компютъра и работело ли е всичко тогава?И откъде е закупен от БГ или от чужбина(откъде)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bruce79 Публикувано Май 27, 2013 Author Report Share Публикувано Май 27, 2013 Здравейте byv79,имам питане:преди да го "повдигнете", с каква операционна система е бил компютъра и работело ли е всичко тогава?И откъде е закупен от БГ или от чужбина(откъде)? Здравей k0st4din, всъщност малко ми е непонятна твоята втора питанка "от къде е закупен лаптопа", ама щом е важно според теб ще уточня! Лаптопа е на около 3 години купен е съвсем нов от тук БГ със гаранция и всичко необходимо в момента на покупката нямаше ОС, затова първата която инсталирах беше Vista и близо година си бачкаше нормално, докато не преминах на 7-ца с която до преди месец нямах проблеми, но реших да пробвам и по-новата 8-ца с която изглежда все още не всичко е в ред.(напълно разбираемо за нова ОС) Та до въпросната 8-ца всичко си работеше повече от перфектно и започвам да мисля за външна USB звукова карта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Май 28, 2013 Report Share Публикувано Май 28, 2013 Здравейте byv79,веднага отговарям:знам че звучи доста невероятно, ако компютъра е закупен от друга държава(това не винаги е така, но има и такива случаи), влизайки в страницата за необходимите драйвери и посочввайки да кажем държавата откъдето е закупен, посочва други драйвери, които да бъдат изтеглени.Казвам го от личен опит и пак се повтарям, че и за мен е доста алогично, но факт. Затова попитах.Това за което се сещам е да влезете в Device Manager и да деинсталирате всичко за звука, докато не се покаже жълтата питанка или ако я има инсталацията в Programs ang Features, след което влезте в даденият от вас сайт и свалете драйвери за win 7 и ги инсталирайте под Compatibility mode.Ако и така не стане ще мислим след това.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bruce79 Публикувано Май 28, 2013 Author Report Share Публикувано Май 28, 2013 Ами, всъщност това с инсталация под режим, вече е пробвано със няколко драйвера и до тук полза няма. В интерес на истината, работата отива към външна звукова карта, понеже тествах драйвера и на виртуална машина под 7-ца и проблема го има и там. Не знам доколко това е критерии за не работещо устройство, но е факт че проблема съществува и там....... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Май 28, 2013 Report Share Публикувано Май 28, 2013 Пробвайте от тук. При включване на външно устройство слушалки или колонки във изхода на лаптопа проблема остава същия няма звук.а на вградените колони има ли звук? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Май 28, 2013 Report Share Публикувано Май 28, 2013 Встрани от темата, но не се въздържах, на по-стар от твоя лаптоп съм с Windows 8 и няма никакви ядове, върви си на пушка, така че нищо й няма на 8, проблема си е най-вероятно хардуерен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evda Публикувано Май 28, 2013 Report Share Публикувано Май 28, 2013 Пробвайте от тук. а на вградените колони има ли звук? Съжалявам че се налага да пиша през друг профил ама за момента не се сещам за паролата на моя а съм на служебния компютър...Драйверите казвам още веднъж са изпитани и промяна няма! А звук няма от никъде нито вградени нито периферни външни ...... Встрани от темата, но не се въздържах, на по-стар от твоя лаптоп съм с Windows 8 и няма никакви ядове, върви си на пушка, така че нищо й няма на 8, проблема си е най-вероятно хардуерен. miazmatik никъде не съм казал, че проблема е от 8-цата, дори напротив подчертал съм че ОС е сравнително нова и е възможно все още да има проблеми с драйвери и конфликти с у-ва. А това че има пропуски по самата система, като цяло предполагам никой не го оспорва, именно затова се работи за отстраняването на повечето бъгове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост