mone Публикувано Май 27, 2013 Report Share Публикувано Май 27, 2013 Здравейте, флашката ми не иска да се отваря, показва това, което е на прикачения файл. Вчера имаше вирус и след него това показва. Дали има някакъв начин да сваля файловете от нея без да я форматирам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Май 27, 2013 Report Share Публикувано Май 27, 2013 което е на прикачения файл.Прикачен файл не виждам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mone Публикувано Май 27, 2013 Author Report Share Публикувано Май 27, 2013 Да, извинявам се, не се е прикачило....ето: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Май 27, 2013 Report Share Публикувано Май 27, 2013 Под Safe Mode можете ли да я отворите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 27, 2013 Report Share Публикувано Май 27, 2013 Десен клик върху устройството -> Open. В момента би трябвало основното действие (това в получер шрифт) да е Autoplay, затова опитай ръчно да избереш отваряне. Прехвърли си файловете, форматирай флаш паметта и върни файловете.Можеш след това да имунизираш след това флаш устойството (и всички дялове на твърдия диск) с UsbFix: стартирай приложението и кликни бутон Vaccinate. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Май 27, 2013 Report Share Публикувано Май 27, 2013 Можеш след това да имунизираш след това флаш устойството (и всички дялове на твърдия диск) Не е необходимо да инсталираш софтуер и да правиш разни магии и ограничения на флашката си и да действаш насила след като вече бъде заразена или атакувана. Просто заключи хардуерно флашката когато я изнасяш извън компютъра си. По този начин като я боцкаш на чужди компютри няма да ти се лепи вирус. Правило на професионалистите. http://www.pqigroup.com/files/20120408123114001.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Май 27, 2013 Report Share Публикувано Май 27, 2013 Не е необходимо да инсталираш софтуер и да правиш разни магии и ограничения на флашката си и да действаш насила след като вече бъде заразена или атакувана. Просто заключи хардуерно флашката когато я изнасяш извън компютъра си. По този начин като я боцкаш на чужди компютри няма да ти се лепи вирус. Правило на професионалистите. И ако нямам такова "копче", кое правило да използвам?Правило на........ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Май 27, 2013 Report Share Публикувано Май 27, 2013 Както е посочил и k0st4adin, не всички устройства имат хардуерно изключване на записването (не е съвсем правилен термин, но дава представа). Да не говорим, че такъв превключвател имат наистина малко USB флашки най-често от реномирани производители, така че по-удобния и по-често използван метод е този на Night_Raven.Преди време имаше методи за хардуерно изключване на записването, например даване на "маса" на някое от крачетата на един от чиповете, но първо, че такова нещо е рисковано, второ, че от чип, до чип има огромна разлика в конфигурацията на изводите, и трето-това е общо взето перманентно предпазване от запис, тоест нещо, което не върши работа в повечето случаи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mone Публикувано Май 28, 2013 Author Report Share Публикувано Май 28, 2013 Със safe mode не успях да се разбера, успях да импортирам снимките и видео файловете... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Май 28, 2013 Report Share Публикувано Май 28, 2013 И ако нямам такова "копче", кое правило да използвам?Правило на........ Подменяш флашката с правилната флашка... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Май 28, 2013 Report Share Публикувано Май 28, 2013 Подменяш флашката с правилната флашка... Така.Във нас имам две флашки по 8Gb.И двете ми струваха около 20 лева.И двете нямат такъв бутон.И сега ми казваш да ги подменя. Че да не съм милионер ве приятел.Има безплатна програма, която си я влкючвам когато ще работя със флашка.Казва се AutoRunExterminator. Много добре ми защитава компютъра.Не си струва да ходя да купувам друга флашка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Май 28, 2013 Report Share Публикувано Май 28, 2013 Това че си вложил парите си в грешна инвестиция е твой проблем. Аз казвам на хората как да действат за напред. Ти също можеш да си поправиш грешката. Ако си пич. Ако не си баровец, тогава карай с каквото ти подхвърлят. И използвай софтуер, който не дава гаранция, че ще те предпази от лоши записи или изтриване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Май 28, 2013 Report Share Публикувано Май 28, 2013 (Редактиран) Аз също нямам това бутонче, проблем ли е? Да чукна на дърво, досега съм нямал нито една зараза от флашка. Благодарение на MCShield. Ти също можеш да си поправиш грешката. Ако си пич. Ако не си баровец,Това няма да го коментирам. http://prikachi.com/images/493/6109493H.gif Редактиран Май 28, 2013 от Stoyannov Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Май 28, 2013 Report Share Публикувано Май 28, 2013 Подменяш флашката с правилната флашка... Това че си вложил парите си в грешна инвестиция е твой проблем. Аз казвам на хората как да действат за напред. Ти също можеш да си поправиш грешката. Ако си пич. Ако не си баровец, тогава карай с каквото ти подхвърлят. И използвай софтуер, който не дава гаранция, че ще те предпази от лоши записи или изтриване. Голяма част от хората по света използват flash памети без наличния hardware protection. Доста голяма част от тези потребители са хора специалисти; хора, които знаят предимствата и недостатъците на подобен вид устройства. Тези инвестиции са доста добре оправдани и поради тази причина е безсмислено да правите подобен вид заключения. Ако не си баровец, тогава карай с каквото ти подхвърлят. Какво точно имахте предвид с това изказване? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Май 30, 2013 Report Share Публикувано Май 30, 2013 тогава карай с каквото ти подхвърлят.Самото изречение говори красноречиво само по себе си. Хората не ги интересува дали флашката им ще се зарази или неочаквано ще бъдат изтрити данни от нея. Те кълват на всяко и на всичко - флашка да е. Щом е флашка, значи работата е ОК. Ако не е флашка, то значи данните за запис остават незаписани и няма как да се пренАсят. Дали данните ще се пазят на флашката и дали флашката ще стане вид преносител на зараза, това не ги вълнува потребителите. Само защото нехаят и ги мързи да си направят избор на подходящата флашка. Това ми напомня на пародията "Страшен Филм" където блондинка е гонена от маската от "Писък" и когато излиза навън в двора вижда една маса, на която има две неща - един банан и един нож. Докато се колебае кое да сграбчи от двете, блондинката неочаквано грабва банана. Сигурно защото е по-вкусен. Но за нея няма значение, тя си е взела от масата. Ако продължа да давам пример и сравнение с манипулирането на масите, много хора ще останат обидени, затова спирам до тук.Извода ми е, че хората приемат каквото им се дава, а не каквото желаят. Много изгодно за дистрибуторите. Хубавия бизнес се върти с.... хора Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост