boxsi11 Публикувано Май 25, 2013 Report Share Публикувано Май 25, 2013 Здравейте.Имам странен проблем.Притежавам настолен компютър с операциионна системо Уиндоус 8.Когато ползвам USB портовете на компа като поставям флашка нямам никакви проблеми.В портовете съм поставял и външен хард диск без проблем.Вчера обаче си закупих 4 портов хъб USB,с отделно захранване.При включване на флашката през хъба,то тя не се индикира на компа все едно че не съм включил нищо.Взех хъба и отидох на компа на един приятел .Там всичко си работи нормално.Натоварих и четирте портана хъба компа реагираше на всички USB портове.Вярно че той е с друга операционна система,но едва ли е от това.При мен в къщи не е така.На какво се дължи проблема и може ли да се реши? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flyer Публикувано Май 26, 2013 Report Share Публикувано Май 26, 2013 Здравей, boxsi11. Пробвай да изключиш опцията за автоматичното изключване на USB-тата. Computer -- > Manage --> Device Manager --> Universal Serial Bus controllers (expand) --> USB Root Hub (Properties) --> Power Managment --> (uncheck) Alltow the computer to turn off this device to save power Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boxsi11 Публикувано Май 27, 2013 Author Report Share Публикувано Май 27, 2013 Здравей simple user!Направих всичко това което ми каза но без успех.Значи всичко си върви и USB флашка, и външен твърд диск,ако обаче тези нещо минат през хъба нищо не става.Включих и захранването на хъба пак не става.Наблюдава се едно премигване,характерно за включване и изключване на допълнителна флаш памет.Понякога премигва като показва включеният диск с питанка.Иначе хъба при един приятел го пробвах работи без засечки но той е с ХП операционна система.Поставих хъба на сателитният си приемник разпозна веднага флашката ,картичката за WI-FI,даже и външен твърд диск който е около 500Гб,въз основа на това взех да считам че всичко е от операционната система,но няма да се връщам на ХП.Ще направя опит и с друг хъб да не би пък този да е много стар?Ако има други предположения моля. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flyer Публикувано Май 27, 2013 Report Share Публикувано Май 27, 2013 Изглежда, че има някакъв проблем с драйверите.Виж дали е така от: Computer -- > Manage --> Device Manager, когато устройството е свързано.Не забравяй да сканираш от за хардуерни промени (/име на компютъра/ --> Scan for hardware changes). Не знам как е за Windows 8, но все пак може да провериш дали съществува файла usb.inf в C:\Windows\inf\ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boxsi11 Публикувано Май 28, 2013 Author Report Share Публикувано Май 28, 2013 При Computer -- > Manage --> Device Manager, когато устройството е свързано се наблюдава премигване на екрана все едно включваш и изключваш последователно флашка и това премигване трае докато е включен хъбаПри Уиндоус 8 не видях файла usb.inf в C:\Windows\inf\,вместо него има файл usbhub Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 5, 2013 Report Share Публикувано Юни 5, 2013 Можеш да опиташ да деинсталираш всички USB root hub контролери драйвера от Device Manager, след което да направиш едно рестартиране, за да си ги разпознае наново Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boxsi11 Публикувано Юни 12, 2013 Author Report Share Публикувано Юни 12, 2013 Деинсталирах всички USB root hub контролери драйвера от Device Manager.След рестарта Уиндоус ги разпозна отново,но без ефект.Направих друг експеримент.Същата операционна система е монтирана на лаптопа ми ,който е с интелски процесор.При него всичко работи както трябва.Това според мен значи че проблема е в настолният ми комп.Най-вероятно е някой драйвери да не са както трябва Дънната ми платка е Gigabyte GA-MA790XT-UD4P .Инсталирах и най-новите драйвери с помоща на Driver Genius Pro v.12.,но нищо ново под слънцето,всичко си остана както преди Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 18, 2013 Report Share Публикувано Юни 18, 2013 Деинсталират се всички root hub-ове И контролери. Не знам ти дали си деинсталирал и двете. Инсталирал ли си драйверите на AMD за чипсета? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boxsi11 Публикувано Юни 28, 2013 Author Report Share Публикувано Юни 28, 2013 От къде да взема драйверите на AMD чипсета ,трудно се ориентирам, а нямам диск? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 29, 2013 Report Share Публикувано Юни 29, 2013 AMD Chipset Drivers Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boxsi11 Публикувано Юни 30, 2013 Author Report Share Публикувано Юни 30, 2013 Инсталирах AMD Chipset Drivers разликата е че вече се появи звуков ефект от включването на хъба,но все още последният не се индикира/няма го/.Когато към него включа флашка звуковият сигнал е един след друг без прекъсване докато не изключа флашката.Тя също не се вижда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост