vladimirslavchev Публикувано Май 6, 2013 Report Share Публикувано Май 6, 2013 Здравейте,като фен на опера искам да ви попитам какво трябва да направя за да се оправи този лаг който е във фейсбук половин минута на действие,адски досадно е,четох че трябва да маскирам опера като Мозила,направих го резултат никакъв има ли някаква настройка за по-бърз фейсбук,без смяна на браузъра,благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aaster23 Публикувано Май 6, 2013 Report Share Публикувано Май 6, 2013 Здравейте,като фен на опера искам да ви попитам какво трябва да направя за да се оправи този лаг който е във фейсбук половин минута на действие,адски досадно е,четох че трябва да маскирам опера като Мозила,направих го резултат никакъв има ли някаква настройка за по-бърз фейсбук,без смяна на браузъра,благодаряИ аз съм един вед фен на Opera, но тя товари много компютъра! Дай параметрите на машината! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Май 6, 2013 Report Share Публикувано Май 6, 2013 И аз съм един вед фен на Opera, но тя товари много компютъра! Дай параметрите на машината!Opera не товари компютъра, това го правят зле оптимизираните скриптове във фейсбуук. Проблемът е изцяло в некадърният начин на писане на Facebook, като дискриминационно едни браузери се пренебрегват за сметка на други. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vladimirslavchev Публикувано Май 6, 2013 Author Report Share Публикувано Май 6, 2013 И аз съм един вед фен на Opera, но тя товари много компютъра! Дай параметрите на машината!Дънна платка ASRock P4i65Gпроцесор Intel Celeron D 340, 2933 MHz (22 x 133)RAM 1.5 GB DDR1Видео карта Gainward GeForce 7900 GS AGP 512МВ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aaster23 Публикувано Май 7, 2013 Report Share Публикувано Май 7, 2013 Opera не товари компютъра, това го правят зле оптимизираните скриптове във фейсбуук. Проблемът е изцяло в некадърният начин на писане на Facebook, като дискриминационно едни браузери се пренебрегват за сметка на други.Зависи от инсталираните Плъгини на браузъра, но попринцип, без плъгини операта товари повече от firefox-a.Като гледам параметрите на машината ....Предлагам ти да пробваш с Firefox! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vladimirslavchev Публикувано Май 7, 2013 Author Report Share Публикувано Май 7, 2013 Зависи от инсталираните Плъгини на браузъра, но попринцип, без плъгини операта товари повече от firefox-a.Като гледам параметрите на машината ....Предлагам ти да пробваш с Firefox! пробвах с лиско горе долу гладко вървят страниците,понякога премигва екрана което искам да го спра и фейсбук се държи доста стабилно,активирал съм му плавното и автоматичното плъзгане както и хардуерното ускоряване Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Май 7, 2013 Report Share Публикувано Май 7, 2013 Зависи от инсталираните Плъгини на браузъра, но попринцип, без плъгини операта товари повече от firefox-a.Това не е вярно. А за параметрите на машината - дрън-дрън да ти кажа честно и прямо. Ползвал съм Opera 11.50 на лаптоп със 700Mhz Pentium3 и 384RAM. И вървеше по-добре от Firefox, гарантирам ти го. При Firefox не отлепяше от 100% CPU Usage. Натоварванията при Opera идват от малко на брой умишлено зле оптимизирани за Opera страници подобни на Facebook. Opera Software ASA не може да компенсира некадърността на някой Web програмист, който не знае как да си оптимизира кода. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост