Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте всички. Имам следния проблем с лаптопа и ще се радвам ако някой се отзове. Онзи ден работех на лаптопа и всичко беше ок. Изключих го и излязох. Прибирам се пускам го и зарежда само до логото на acer и след това рестарт след рестарт без край докато не задържа копчето продължително и не се угаси. Пробвах с преинсталация но въобще не стига до там. Той просто си работи 5-6 секунди и след това рестарт. С windows 7 ultimate съм. Другото което забелязах е че лаптопа загрява. Преди не беше така. Чистих го с компресор но пак си загрява.Не знам на какво се дължи. Благодаря предварително.

Сподели другаде

Виж за разлепени чипове! Ако има .... ти желая късмет!

Пробвай да махнеш 1-та платка рам и да го пуснеш само с нея?

На колко атмосфери е компресора и от какво разстояние си чистил?

Биоса изгрява ли?

Махнал ли си авто-боота или ти си боотнал директно (при преинсталацията)?

Сподели другаде

Виж за разлепени чипове! Ако има .... ти желая късмет!

Пробвай да махнеш 1-та платка рам и да го пуснеш само с нея?

На колко атмосфери е компресора и от какво разстояние си чистил?

Биоса изгрява ли?

Махнал ли си авто-боота или ти си боотнал директно (при преинсталацията)?

Как да видя за разлепени чипове? Страх ме е да го отварям и да бърникам. На малко атмосфери беше - около 2  и почти не излезе прах.От близко беше. За биоса- пише само entering....и се рестартира. Не съм преинсталирал нищо, натискам f12 , както казах пише entering..... и след това рестарт.

Сподели другаде

Ок за чиповете, не отваряй!
Така: махни едната платка рам и пробвай само с нея, защото може да бъде от това!
Ако не знаеш как :
1-во Ще ти е нужна малка кръстата отверка като тази:
http://prikachi.com/images/918/6155918h.jpg
2-ро Отвори този капак
http://prikachi.com/images/919/6155919J.jpg
3-то като видиш рамта я махни, като внимаваш да не буташ тези щуротии, за да не се окислят
http://prikachi.com/images/922/6155922s.jpg
Ето как става махането :
http://prikachi.com/images/920/6155920C.jpg Буташ тези чопчета на страни и рамта изскача : НЕ СЕ МЪЧИ ДА ГИ ИЗБУТВАШ С КАКЪВТО И ДА Е ВИД МЕТАЛ!
http://prikachi.com/images/921/6155921Z.jpg след което я изваждаш внимателно, без да пипаш пиновете по нея!
4-то Пускаш лаптопа и изчакваш да тръгне. Ако ти направи същият проблем махни долната платка и върни тази!

Сподели другаде

Ако лаптопът е гаранционен е наложително подобни действия да бъдат извършвани само и единствено в специализиран сервиз. Същото се отнася и ако потребителят не е напълно сигурен, че няма да нарани някой от останалите компоненти.

Сподели другаде

Ако лаптопът е гаранционен е наложително подобни действия да бъдат извършвани само и единствено в специализиран сервиз. Същото се отнася и ако потребителят не е напълно сигурен, че няма да нарани някой от останалите компоненти.

Честно казано аз съм предупредил какво НЕ ТРЯБВА да прави!

Ако лаптопът е гаранционен, по добре ще е да се занесе в магазинът от който е закупен и във който се прави рекламация, но ако не е в гаранция следвай инструкциите ми :)

Сподели другаде

Здравей, подобен проблем се случва при прегряването и съответно разлепянето на чипа на видеокартата.

Има вариант за оправянето му със сешоар / пистолет за горещ въздух. Няма да споменавам за рисковете, които крие това, но ако проблема е там и машината няма гаранция, това е единственото разумно решение.

може да видиш необходимото за да го направиш.
Сподели другаде

От сервиза ми казаха че харда е заминал и ми искат 160 лева за нов 500 гб. Казаха че могат и да поправят този за 50-60 но не гарантирали нищо за напред. Какво мислите вие кое е по-добре? Има ли смисъл да се ремонтира и ще издържи ли?

Сподели другаде

Не! Ако наистина проблемът е в харддискът, евентуалното му оправяне няма никакъв смисъл. Възможно е след евентуалното "оправяне" (слагам в кавички, защото зависи каква точно е повредата), дискът да работи още няколко месеца, но е възможно да откаже още на следващото пускане. Така че, разумното решение е нов хард диск!

Сподели другаде

Предлагам ти, да ги накараш да ти вземат нов, но 250-400GB.
За какво са ти 500GB аз съм със 750GB и едвамм опулвам 300-400, при положение че играя МНОГО игри!

Да попитам за харда, лаптопа местен ли е докато работи?

Сподели другаде

За какво са ти 500GB аз съм със 750GB и едвамм опулвам 300-400, при положение че играя МНОГО игри!

Да попитам за харда, лаптопа местен ли е докато работи?

да

Сподели другаде

Когато един лаптоп се мести по време на работа, има риск да се спънем и харда да се надере!

Ако харда ти е надран, то и бог не може да ти го направи (със същата информация на него)!
И още един въпрос : На този ден, когато и спрял да работи, местен ли е ?

Сподели другаде

Здравейте aaster23,

исках да попитам познавате ли се с veskomarinov?

Ако отговорът е Не, то тогава каква големина да си взема?

Благодаря

Сподели другаде

Здравейте aaster23,

исках да попитам познавате ли се с veskomarinov?

Ако отговорът е Не, то тогава каква големина да си взема?

Благодаря

Не го познавам!

За големината на HDD-то само давам съвет - не повече от 500GB.

Сподели другаде

Всъщност размерът на е най-добре да се определи само и единствено от въпросния потребител, тъй като големината е пряко свързана с информация, която се предполага, че ще се съхранява на твърдия диск.

Сподели другаде